Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Yaşamak

T
  • *
Teknede Yaşamak
OP: 11 Kasım 2017, 11:46:21
Diye sık sık soruyoruz ya hani, sonrada hayat şartları, iş, çocuklar, marina ücretleri vs, diye çoğaltıyoruz.
Neyse, bir face grubunda sorulan basit bir soru. Ancak soru, bizde ki gibi "yaşayan var mı?" diye değil. Zaten çok var da, ne zamandır, hangi boy diye sorulması.

Cevaplar, özendirici ;

diye gidiyor.

Küçük teknelerin çokluğu dikkat çekici. 
En önemlisi ise, ciddi bir oranda, emekliliği beklemeden, genç yaşta teknede yaşamı seçmiş olanların çokluğu.

Acaba biz de toplamda kaç kişi vardır, teknede 12 ay sürekli yaşayan ve hiç olmazsa 9 ay aralıksız teknesinde kalabilen.
  • IP logged

• *
Ynt: Teknede Yaşamak
#1: 11 Kasım 2017, 22:13:56
Bu face gurubunda küçük teknede yaşayan gençler herhalde evde kalmaktan daha ekonomik buldukları için teknede kalmayı tercih ediyor olabilirler..tabii deniz sevgilerine ilave olarak....
  • IP logged

• *
    • instagram
#2: 11 Kasım 2017, 22:26:36
Yalnız olsam teknemde yaşardım...Tabi bu "keşke"lik ya da kesinlikle istediğim veya hayalini kurduğum bir durum da değil ama buna neredeyse eminim; yalnız olsam teknemde yaşardım..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#3: 11 Kasım 2017, 22:49:10
Tan Kaan Reisim çok güzel bir başlık açmışınız.
Teknesinde 12 ay yaşayan Haldun Sevel ağbi ile,Teknede Yaşamak üzerine bir proğram da sözleştik. Sorularımı hazırlıyorum,umarım burada yazan çizenlerden Haldun ağbiye sorulmak üzere bir kaç soru araklıya bilirim:)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

n

nuri_kongur

#4: 11 Kasım 2017, 22:54:25
Bende bekar olsam teknede yaşardım.  Erman reis ile aynı mantığı güdüyoruz .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

T
  • *
#5: 11 Kasım 2017, 23:12:39
Bu face gurubunda küçük teknede yaşayan gençler herhalde evde kalmaktan daha ekonomik buldukları için teknede kalmayı tercih ediyor olabilirler..tabii deniz sevgilerine ilave olarak....

Doğrudur.
Bazı ülkelerde karada yaşam çok pahalı olduğu için tekneyi tercih edenler var.
Bazı yerlerde giderler aynı hatta daha az olduğu için marinalarda yaşamlarını sürdürenler de var. Site de oturuyormuş gibi, marina mahalleleri var.
Liveabord gittikçe çoğalan bir yaşam stili halini almaya başlıyor.
Yine bir çok ülkede denize ilgisi olmayan ama doğa'da olmak isteyenler, offgrid life dedikleri, şehir ve sistem dışına kaçış başladı. O kadar çoğaldı ki,  Amerikada bazı eyaletlerde problem çıkmaya başladı, kolluk kuvvetleri zorluk çıkartıyor.

Bir de bekarlık bahane değil aslında. Ufacık, birden fazla çocukla teknelerinde yaşayanlar, okul çağında ki çocuklarla dünya turuna çıkıp, uzaktan eğitim sistemini kullananlar, uzmanlar bu çocukların çok şanslı olduklarını düşünüyorlar. Ufak yaşta, bir çok ülke, değişik kültürler, 2 den fazla yabancı dil öğrenme şansı, özgüven, yeteneklerinin gelişmesi vs.
İş deseniz, çoğunluk deniz kenarında bir şehirde oturuyor.
Bence, bizler kendimize bahaneler uyduruyor ve bunlara inanıyoruz.

Ha diyorsanız ki, yengeler izin vermiyor, ona bir şey diyemem  ;D
  • IP logged

• *
    • instagram
#6: 11 Kasım 2017, 23:38:44

Doğrudur.
Bazı ülkelerde karada yaşam çok pahalı olduğu için tekneyi tercih edenler var.
Bazı yerlerde giderler aynı hatta daha az olduğu için marinalarda yaşamlarını sürdürenler de var. Site de oturuyormuş gibi, marina mahalleleri var.
Liveabord gittikçe çoğalan bir yaşam stili halini almaya başlıyor.
Yine bir çok ülkede denize ilgisi olmayan ama doğa'da olmak isteyenler, offgrid life dedikleri, şehir ve sistem dışına kaçış başladı. O kadar çoğaldı ki,  Amerikada bazı eyaletlerde problem çıkmaya başladı, kolluk kuvvetleri zorluk çıkartıyor.

Bir de bekarlık bahane değil aslında. Ufacık, birden fazla çocukla teknelerinde yaşayanlar, okul çağında ki çocuklarla dünya turuna çıkıp, uzaktan eğitim sistemini kullananlar, uzmanlar bu çocukların çok şanslı olduklarını düşünüyorlar. Ufak yaşta, bir çok ülke, değişik kültürler, 2 den fazla yabancı dil öğrenme şansı, özgüven, yeteneklerinin gelişmesi vs.
İş deseniz, çoğunluk deniz kenarında bir şehirde oturuyor.
Bence, bizler kendimize bahaneler uyduruyor ve bunlara inanıyoruz.

Ha diyorsanız ki, yengeler izin vermiyor, ona bir şey diyemem  ;D
İzin demeyelim de tercih etmiyorlar diyelim. Sonuçta beraber yaşıyoruz ;)

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

T
  • *
#7: 11 Kasım 2017, 23:41:56
Doğru.
Zaten bende kel değil saç özürlüyüm.  :P
  • IP logged

• *
    • instagram
#8: 11 Kasım 2017, 23:45:00
Doğru.
Zaten bende kel değil saç özürlüyüm. 

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#9: 12 Kasım 2017, 04:45:05
Şehirli, iyi eğitim almış, beyaz yakalı bir Türk kadını 24 ile 28 derecede yaşar.  :)  Alt limitin altı onlar için kutup soğuğu, üstü de çöl sıcağıdır.

Akşam saatleri idi. Geçenlerde çok sosyalleşmeyen bir komşum baktım  sitede yürüyor. Hayırdır diye kafeye çay içmeye çağırdım. Hava normal, bir tişört ve üzerine bir polar ya da hırka ile rahat rahat oturulabiliyor. Adamcağıza evde afaganlar basmış. Karısı çok soğuk diye kombiyi köklemiş.  :)

Bana gelince.. Teknede yaşamazdım.. tekne benim için bir araç.. Evet çok sevdiğim bir araç. Çoğu kez yanlız seyir yaptığımdan sıkılmıyormusun diye sorarlar.

iki yanıtı var bu sorunun. Birincisi , Tayo Mar da 15 knot sonrası sıkılmak diye bir durum söz konusu olamaz. Adrenalin olur.  :)

bir diğeri ise yalnız seyir zevkli ancak varılan noktada değişik insanlar ile tanışmanın , konuşmanın keyfi başka.

Tekne bağlıyken marinada oturmak, hele teknede yapacak iş yoksa bana çok sıkıcı geliyor..

Hem evimi seviyorum ben ya..niye teknede yaşıyayım ki..

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
#10: 12 Kasım 2017, 22:21:01
Tan biladerim,
Benden küçük ve profil bilgilerini okuduktan sonra kendime yakın hissettiğim için Biraderim değil biladerim(kendimce daha da yakın ve sevgili kardeşim anlamında). ;)
Teknem Far Out'u almam ve onunla beraberliğime dair geko da epey yazmıştım,ama affınıza sığınarak bazı tekrarlar yapacağım.
Far out epeyce bir bakımsız idi aldığımda ve hala da yenilemelerim ve bakımlar devam eder durur.
Teknem de özellikle İlk torun öncesi,Martı marinada yılda nerede ise 11 aydan fazla zaman geçirirdik.Önceleri haftada 4 gece 3 gün kalırdık.Eşim emekli olduktan sonra özel bir tohum firmasında çalışıyordu ve cuma akşam üzeri işten alır İzmir'den Martı marinaya yola çıkardık.Pazartesi sabah erkenden İzmir'e dönerdik.Aldığı parayı nerede ise benzine verirdik.
Ne mi yapardık Marinada;huzurlu bir ortamda denize negatif evimizde şehrin hengamesinden uzak yaşardık.Önceleri sık sık tüp bittiği için tekneme 220 hat çektim ve elektrikli ocak ve elektrikli fırına geçtim.Yeme alışkınlığımız İngilizlere benzemediği için küçük bir tencere ebatındaki lavabo ve evye büyüdü,Buzdolabı üstten kapaklıya dönüştü.Tam marullar yeşillikler yıkanırken biten su nedeni ile tekneye şehir suyu tesisatı çekildi ve lavabo altındaki 3 yollu vana ile depoda su bitti derdi sonlandı.Kokpit kışın oturulabilir hale getirildi ve kışın güneşli havalarda çıplak oturulur hale getirildi.Bu denize negatif evde eşim 2.kez emekli olunca sürekli kalıyor ve sadece bayramlarda ve özel günlerde İzmir'e geliyordum.2 yıl böyle sürdü. :)
Yılbaşı nedeni ile İzmir'e geldiğimizde kızım torun geliyor deyince  eşim geri tekneye dönmedi.
Yazın Torun olunca ben de uzun süre gelmedim ve denize negatif evin avantajını kullanarak evi(far out'u) Teos marinaya getirdim.Hafta sonları özellikle yazın uyumak için 10 numara bir yer.Ama kışın önce zatüre sonra her yıl uzun süren gripler bize 60 dan sonra saz çalınmayacağını
hatırlattı.
Cumartesi günü Far Out'a uğradım motoru bir müddet çalıştırdım ve temizlediğimiz teknemizde biraz oturduktan sonra,akşam üşümeyi göze alamadığımız için.Mordoğan'daki yazlığa geçtik.Manzara 10 numara ama kışlık gibi olmuyor.Klima sabaha kadar çalıştı ve ev sıcacıktı ama küçük toruşun ateşi varmış.Tadımız kaçtı. :'(
Tekne de yazlık da araç,amaç çocuklar ile birlikte olmak dedik ve İzmir'e döndük.
Dedenin de teknede ne kadar yaşanır hikayesi böyle. ???
Teknede yapılacak iş varsa koşarım ama çıkıp yelken yapmak tek başıma çaksalar uymaz. ;D
  • IP logged
DeDe

T
  • *
#11: 12 Kasım 2017, 22:42:43
Teşekkür ederim Dedecim,

Bir çoğumuzun dileğini yaşamış, bir çokta anılar, dostluklar biriktirmişsiniz. Ne güzel bir şey.

Diğer yandan,
Bu bizim insanımızın hamurunda var sanırım. Çocuklar, torunlar denilince akan sular duruyor.
Aynı hayali paylaşmasa da orta yolu bulamayan eşler çoğunlukta, ki bu çok zor bir durum.
Belki biraz duygusuz geliyor bize ama herkes kendi hayatını/hayalini yaşamalı diye düşünürüm hep. Emin olmamakla birlikte sanırım hayata bir kere geliyoruz, onu da bir başkası uğruna feda etmeli mi? bilemiyorum.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#12: 12 Kasım 2017, 23:00:51
Ersinim kadınlarla ne alıp veremediğin var bilemiyorum;  öyle bir anlatıyorsun ki, bilmeyen, şehirli ve beyaz yakalı Türk erkeklerinin hafta sonları dağa bayıra çıktıklarını, yağmur soğuk demeden yelken açtıklarını, kar altında kamp ateşi başında arya söylemeden yapmadan duramadıklarını, ateşli içkiler içip karda yuvarlandıklarını, bunu yapamayanların üzerlerindeki kent baskısını atmak için kendilerini kaya tırmanışına vurduklarını, ama işte pek narin şehirli ve beyaz yakalı kadınların buna ayak uyduramadıklarını sanacak.

Benim bildiğim pek çok beyaz yakalı Türk erkekleri, Kanyon alışveriş merkezinde ortası kanlı bonfilesini yerken dünya ekonomisi, ortadoğu sorunları, avro- dolar dengesi, Fransız öpücüğü, futbol, alt kattaki sekreterin poposu üzerine bilimsel sohbetler yapıp ardından eve gider ve  karılarını döver. Bakınız; Bakanlıklar dahil pek çok istatistikler. Senin örneklediğin gibi pek çok kadın var ama inan bana etrafımızda gördüğün  saygıdeğer istisnalar dışında Türk erkeği dediğin işte bu öküz!

Bunca zamandır denizde gördüğüm pek çok kadın ise, senin tanımlamaların tamı tamına tersine aylarca denizde kalıp bir de teknede mantı, kısır yapıp üstüne torun bile bakıyorlar. Dede'nin anlattığı örnek yeterince kuvvetli.Onlar öznel nedenlerle toruna torbaya artık evde bakacağız demişler. Umuyorum ben de 60'ını geçip öyle bir durumla karşılaşıp bir tercih yapmak durumuna gelene kadar denizde uzun süre kalabilirim.

Bu arada İzmirliyim , kadına en çok değer verilen yerdenim deme, 2016 itibariyle Memleket genelinde kadın cinayetinde 2. sırada geliyor İzmir. Hemen peşinizden geliyoruz Adana olarak, geçeriz herhalde yakında. :)

• IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#13: 13 Kasım 2017, 00:02:06
Ersinim kadınlarla ne alıp veremediğin var bilemiyorum;  öyle bir anlatıyorsun ki, bilmeyen, şehirli ve beyaz yakalı Türk erkeklerinin hafta sonları dağa bayıra çıktıklarını, yağmur soğuk demeden yelken açtıklarını, kar altında kamp ateşi başında arya söylemeden yapmadan duramadıklarını, ateşli içkiler içip karda yuvarlandıklarını, bunu yapamayanların üzerlerindeki kent baskısını atmak için kendilerini kaya tırmanışına vurduklarını, ama işte pek narin şehirli ve beyaz yakalı kadınların buna ayak uyduramadıklarını sanacak.

Benim bildiğim pek çok beyaz yakalı Türk erkekleri, Kanyon alışveriş merkezinde ortası kanlı bonfilesini yerken dünya ekonomisi, ortadoğu sorunları, avro- dolar dengesi, Fransız öpücüğü, futbol, alt kattaki sekreterin poposu üzerine bilimsel sohbetler yapıp ardından eve gider ve  karılarını döver. Bakınız; Bakanlıklar dahil pek çok istatistikler. Senin örneklediğin gibi pek çok kadın var ama inan bana etrafımızda gördüğün  saygıdeğer istisnalar dışında Türk erkeği dediğin işte bu öküz!

Bunca zamandır denizde gördüğüm pek çok kadın ise, senin tanımlamaların tamı tamına tersine aylarca denizde kalıp bir de teknede mantı, kısır yapıp üstüne torun bile bakıyorlar. Dede'nin anlattığı örnek yeterince kuvvetli.Onlar öznel nedenlerle toruna torbaya artık evde bakacağız demişler. Umuyorum ben de 60'ını geçip öyle bir durumla karşılaşıp bir tercih yapmak durumuna gelene kadar denizde uzun süre kalabilirim.

Bu arada İzmirliyim , kadına en çok değer verilen yerdenim deme, 2016 itibariyle Memleket genelinde kadın cinayetinde 2. sırada geliyor İzmir. Hemen peşinizden geliyoruz Adana olarak, geçeriz herhalde yakında. :)

:) :)xx
  • IP logged

• *
#14: 13 Kasım 2017, 00:34:04
Güldüm gece yarısı.
Yakası ne renk bilmem ama.Yelkene çıkalım dediğim birçok arkadaşım açılmayalım mangal yapalım karşı teklifiyle geliyorlardı.Bu teklifile karşılaşmamak için kimseyi çağırmıyorum artık.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

Yukarı git