Tan biladerim,
Benden küçük ve profil bilgilerini okuduktan sonra kendime yakın hissettiğim için Biraderim değil biladerim(kendimce daha da yakın ve sevgili kardeşim anlamında).
Teknem Far Out'u almam ve onunla beraberliğime dair geko da epey yazmıştım,ama affınıza sığınarak bazı tekrarlar yapacağım.
Far out epeyce bir bakımsız idi aldığımda ve hala da yenilemelerim ve bakımlar devam eder durur.
Teknem de özellikle İlk torun öncesi,Martı marinada yılda nerede ise 11 aydan fazla zaman geçirirdik.Önceleri haftada 4 gece 3 gün kalırdık.Eşim emekli olduktan sonra özel bir tohum firmasında çalışıyordu ve cuma akşam üzeri işten alır İzmir'den Martı marinaya yola çıkardık.Pazartesi sabah erkenden İzmir'e dönerdik.Aldığı parayı nerede ise benzine verirdik.
Ne mi yapardık Marinada;huzurlu bir ortamda denize negatif evimizde şehrin hengamesinden uzak yaşardık.Önceleri sık sık tüp bittiği için tekneme 220 hat çektim ve elektrikli ocak ve elektrikli fırına geçtim.Yeme alışkınlığımız İngilizlere benzemediği için küçük bir tencere ebatındaki lavabo ve evye büyüdü,Buzdolabı üstten kapaklıya dönüştü.Tam marullar yeşillikler yıkanırken biten su nedeni ile tekneye şehir suyu tesisatı çekildi ve lavabo altındaki 3 yollu vana ile depoda su bitti derdi sonlandı.Kokpit kışın oturulabilir hale getirildi ve kışın güneşli havalarda çıplak oturulur hale getirildi.Bu denize negatif evde eşim 2.kez emekli olunca sürekli kalıyor ve sadece bayramlarda ve özel günlerde İzmir'e geliyordum.2 yıl böyle sürdü.
Yılbaşı nedeni ile İzmir'e geldiğimizde kızım torun geliyor deyince eşim geri tekneye dönmedi.
Yazın Torun olunca ben de uzun süre gelmedim ve denize negatif evin avantajını kullanarak evi(far out'u) Teos marinaya getirdim.Hafta sonları özellikle yazın uyumak için 10 numara bir yer.Ama kışın önce zatüre sonra her yıl uzun süren gripler bize 60 dan sonra saz çalınmayacağını
hatırlattı.
Cumartesi günü Far Out'a uğradım motoru bir müddet çalıştırdım ve temizlediğimiz teknemizde biraz oturduktan sonra,akşam üşümeyi göze alamadığımız için.Mordoğan'daki yazlığa geçtik.Manzara 10 numara ama kışlık gibi olmuyor.Klima sabaha kadar çalıştı ve ev sıcacıktı ama küçük toruşun ateşi varmış.Tadımız kaçtı.
Tekne de yazlık da araç,amaç çocuklar ile birlikte olmak dedik ve İzmir'e döndük.
Dedenin de teknede ne kadar yaşanır hikayesi böyle.
Teknede yapılacak iş varsa koşarım ama çıkıp yelken yapmak tek başıma çaksalar uymaz.