Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Pasifikte beş ay boyunca mahsur kalan iki kadın denizci ve köpekleri hikayesi..

• *
efendim, geçen gün TV lerde de vardı. çoğunuz görmüşsünüzdür. iki kadın denizci Tahitiye giderken yolda fırtına nedeni ile
 motorları  bozulur. Allahtan yanlarında bir yıl yetecek yiyecek ve su yapıcıları vardır da beş ay boyunca sürüklenirler ama maşallah turp gibi bir halde amerikan donanması  tarafından kurtarılırlar. japonyanın 900 bahri mil açığına kadar sürüklenmişler.

motorları bozuk olduğu halde su yapıcının nasıl beş ay boyunca sorunsuz çalıştığı, neden yelkenlerinin açık olmadığı, gibi birçok soru sorulmakta. hafiften dalga geçmeye de başlamışlar bile. youtube de söyleşileri de var.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Bizim facebook sayfamızda da Tan Kaan Reis paylaşmıştı, hatta Öcal Abide buna dair yabancı sitelerde yazılan bir şeyler koymuştu. Benim garibime giden teknenin etrafındaki acayip yosunlanma idi. Su yapıcı için ise belki sağlam güneş panelleri ve akü bankı vardır diye düşünmüştüm.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
birisi süper yorum yapmış.. hiç güneş yanığı yok.. maşallah turp gibiler. şişman  olan hiç zayıflamamış bile. herkes ünlü olmak için bir tekne ile bırakıldıklarını düşünüyor. bu arada Amerikan deniz kuvvetleri teknenin durumunun çok kötü olduğunu, okyanus şartlarına uygun olmadığını bildirmiş. bu durumda beş ay boyunca pasifikte nasıl yüzebilmişler diye soruyorlar
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Can salı ile de sürüklenenler de var. Bir film vardı, anımsamıyorum adını.Gerçek bir hikaye filme alınmıştı. 4 erkek Alabora olmuş bir katamaranda aylarca sürüklenip bir başka adadan çıkıyorlar. Avustralya hükümeti önce bu 4 erkeğin yalan söylediğini söylüyor. 9 ay kalmalarının imkansız olduğunu açıklıyor. Aradan bir kaç ay geçtikten sonra, bunun doğru olabileceğini bildiriyorlar.

Başladınız yine Külyutmaz abinin yerine yazmaya :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
1 yıllık yiyecek stoğu bir başka ilginç nokta ! 
  • IP logged

• *
bu sefer ben yazmıyorum..  :) ecnebiler yazıyor..
  • IP logged

• *
Hani ''Deveye sormuşlar boynun niye eğri diye '' başlayan bir deyiş var ; Bu hikaye öyle bir hikaye.
Telefonda işletilirken  ''Ben bunun neresine konuşayım  şimdi '' diyen Karadenizli vatandaş ta aklıma geldi.  ;D

Böyle kişileri ben olsam aynı tekneye koyar bulduğum yere bırakırdım tekrar bu ifadelerinden sonra.  >:(
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Ekim 2017, 18:14:19 Gönderen: Öcal Turan »

n

nuri_kongur

Olay adli vakaya dönüşürse hiç şaşırmam. Zehirli sağlam olduğu halde su kesiminin çok üstü yosun tuttuğuna göre tekne kapasitesinin çok üstünde yüklenmiş ve uzun süre öyle yol almış gibi. Tekne bir çeşit kaçakçılık işinde kullanılmış olabilir. Yola kaç kişi çıktıkları da sorgulanabilir sonradan. Mürettebat da bir azalma var mı yok mu? Ama en belirgin olanı su kesimin üzerdindeki yosun. O tekne yola çıktığında 4-5 ton daha ağırmış. 15 metrelik tekne. O kargo, bulunduğunda tekne içinde değil...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
a-ha  en ilginç yorum Nuri reisten geldi..
  • IP logged

• *
Bu teyzeler bi yazar bulup kitap yazdırıp bi iki milyon dolar vururlar önce...
Soona Holivut bi de  filmini çekerse fena ihya olurlar ; birer süperyat alırlar artık.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
O tekne yola çıktığında 4-5 ton daha ağırmış.

Yemişler hepsini.. :))
  • IP logged

n

nuri_kongur

a-ha  en ilginç yorum Nuri reisten geldi..
Amerikan kıyı koruma da, ciddi sorular soruyor Ersin. kadınların iddia ettiği fırtına kayıtlarda görünmüyormuş. Teknede EPIRB varmış mesela, ama kendilerine o cihazı aktive edecek kadar tehlikede hissetmemişler!!
Bana göre ise o yosunlaşma, tekne gövdesinde düz bir çizgi şeklinde. Uzun süre su altında kalmış o kesim. Teknede ne yüklüymüş ve niye şimdi yok diye sadece benim aklıma gelmiyordur bu soru. Amerikan kıyı koruma yetkilileri henüz adli bir soruşturma açmadık! diye belirtmiş konu ile ilgili. RT haberde bahsi geçen bir haber okudum biraz önce.

• IP logged

n

nuri_kongur

O tekne yola çıktığında 4-5 ton daha ağırmış.

Yemişler hepsini.. :))
Kesin öyle derler onlarda . Nasrettin hoca’dan haberdar olanlar hemen ellerine bir terazi alıp bi kediyi bi ciğeri tartar

• IP logged

n

nuri_kongur

Gaps emerging in story of sailors ‘stranded at sea for 5 months’
https://www.rt.com/usa/408370-stranded-sailors-hawaii-questions/https://www.rt.com/usa/408370-stranded-sailors-hawaii-questions/

• IP logged

• *
efendim bu ecnebiler bizim gibi değil.. İşin ucunu bırakmıyorlar öyle hemen.. Efendim bu denizcilerden sarışın olanı , 2012 yılında yine bir tekne macerası yaşamış. Teknesini kayalara bindirmiş.  27 yaşında ise bir motosiklet kazası geçirmiş ve neredeyse kırılmadık kemiği kalmamış. O zamanki erkek arkadaşı kazadan sonra davranış bozukluğu gösterdiğini ileri sürmüş.  Diğer denizci arkadaş ile ise daha iki gün önce tanışmışlar. Sarışın olan aynı zamanda erotik dansçı imiş. böyle devam ediyor..

dikkat çekmek ve ünlü olmak için yaptıkları iddia ediliyor ve yakında yaptıklarından dolayı ceza alırlar ise hiç şaşırmayacağım..
  • IP logged

Yukarı git