Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Denize Erman Düştü !!

• *
Ynt: Denize Erman Düştü !!
#30: 23 Ekim 2017, 21:51:37
Geçmiş olsun. Sonu iyi bittiğine göre önemli bir tecrübedir.
Benim yoğun olarak 3’ü olmak üzere toplam 5 marinaya palamar arkadaşlar yardımıyla bağlanma tecrübem var. Olay aslında tamamen çalışanların tecrübe ve bilgileriyle ilgili.Baştan ne istediğimi söylüyorum ve söylediğim dışında müdahaleye izin vermiyorum. Buna rağmen şu anki kıçtan takma kıç kadar teknemde bile tonoz halatını pervaneye sardırmaya neden oldular.

Haa bu arada ben denize düştüm, marinadaydık neyseki :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#31: 24 Ekim 2017, 00:09:32
Çok geçmiş olsun.
Öyle yada böyle herkes tekneden düşer. Güzel tarafı hep liman/koy içinde düşülmesidir.  ;D
Seyir halinde düşenler de oluyorda, hikayeleri dinleyemediğimiz için ayrıntıları bilmiyoruz   :P

Şimdi bir tanesi varki, anlatmamam lazım aslında. Eskaza burayı okur falan, benim de canıma okur. Çok yıllar önce değerli bir büyüğüm.Bir Eylül ayı, yağmurlu ve ay karanlığı olan bir gecede  seyirde ana tekneden peş botuna atlarken araya  düşer. Bota da halata da tutunamaz o sırada kayık Balık sürüsünün üzerine manevra yapar. Çalkantılı havada kimse denizdekini farketmez. Sonra balık kaybeder ve ana kayık tam yol balığı aramaya devam eder. Sudaki artık farkedilmeyeceğini anlar. Bildiği küfürleri sıralayarak kayığın sesinin giderek uzaklaşmasını söverek dinler. Sonra dalgaların yönünden kıyıyı kerteriz eder başlar yüzmeye. Eh epeyce yüzdükten sonra kıyıya varır fakat kıyı uçurum kıyıya çıkamaz. Bu sefer kıyıya yüzdüğü kadar kıyıya paralel yüzer ve çıkacak bir kumsal bulur. Sabaha kadar kıyıda oturur. Sabahleyin uçurumun kenarından yukarıya sahil yoluna tırmanır ve sabah geçen Cide- İnebolu posta minibüsüne biner .İnebolu'ya varır. Teknedekiler mi ne yapar. Takribi olarak vatandaş denize düştükten bayağı bir sonra  bir koyda demirleyip çay molası verirler. O sırada  peş botundaki botçuyu çağırırlar. Kimse yoktur. Ambara yatıp uyuduğunu zannederler. Botu çekip ışıkla bakarlar fakat kimse yoktur. Ondan sonra kıyamet kopar, sabah olmak bilmez ama vatandaşı bulamazlar. Kayıklarda vhf yoktur. Halk bandı arkadaş aranılan telsizlerden vardır herkes haberdar edilir ama nafile.
Bu yüzden denize düşmemek lazım gibi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Z

Ziya Gunes

#32: 24 Ekim 2017, 09:34:13
Fiske yememiş asker anısı gibi cümle;
"Denizcilik hayatımda hiç denize düşmedim!.." :D

Mesajı aldım ben; ilk fırsatta denize düşmem lazım
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#33: 24 Ekim 2017, 13:13:04
Yok, yine de sen bilirsin de, kimse inanmaz işte.. :)
  • IP logged
><(((º>

T
  • *
#34: 24 Ekim 2017, 14:15:09
Çok geçmiş olsun.
Öyle yada böyle herkes tekneden düşer. Güzel tarafı hep liman/koy içinde düşülmesidir.  ;D
Seyir halinde düşenler de oluyorda, hikayeleri dinleyemediğimiz için ayrıntıları bilmiyoruz   :P

Şimdi bir tanesi varki, anlatmamam lazım aslında. Eskaza burayı okur falan, benim de canıma okur. Çok yıllar önce değerli bir büyüğüm.Bir Eylül ayı, yağmurlu ve ay karanlığı olan bir gecede  seyirde ana tekneden peş botuna atlarken araya  düşer. Bota da halata da tutunamaz o sırada kayık Balık sürüsünün üzerine manevra yapar. Çalkantılı havada kimse denizdekini farketmez. Sonra balık kaybeder ve ana kayık tam yol balığı aramaya devam eder. Sudaki artık farkedilmeyeceğini anlar. Bildiği küfürleri sıralayarak kayığın sesinin giderek uzaklaşmasını söverek dinler. Sonra dalgaların yönünden kıyıyı kerteriz eder başlar yüzmeye. Eh epeyce yüzdükten sonra kıyıya varır fakat kıyı uçurum kıyıya çıkamaz. Bu sefer kıyıya yüzdüğü kadar kıyıya paralel yüzer ve çıkacak bir kumsal bulur. Sabaha kadar kıyıda oturur. Sabahleyin uçurumun kenarından yukarıya sahil yoluna tırmanır ve sabah geçen Cide- İnebolu posta minibüsüne biner .İnebolu'ya varır. Teknedekiler mi ne yapar. Takribi olarak vatandaş denize düştükten bayağı bir sonra  bir koyda demirleyip çay molası verirler. O sırada  peş botundaki botçuyu çağırırlar. Kimse yoktur. Ambara yatıp uyuduğunu zannederler. Botu çekip ışıkla bakarlar fakat kimse yoktur. Ondan sonra kıyamet kopar, sabah olmak bilmez ama vatandaşı bulamazlar. Kayıklarda vhf yoktur. Halk bandı arkadaş aranılan telsizlerden vardır herkes haberdar edilir ama nafile.
Bu yüzden denize düşmemek lazım gibi.

Hem büyük şansızlık, hem büyük şans. İkisi bir arada. Geçmiş olsun kendisine, vade'si varmış.
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#35: 24 Ekim 2017, 15:55:08
Bir akşam arkadaşlarla pontonda oturuyoruz.. Durduk yerde kaydım denize iyi mi.. Hani içki de çok yoktu.. nasıl oldu anlamadım bile.. :o ;D ;D
  • IP logged

• *
    • instagram
#36: 24 Ekim 2017, 20:21:09

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

Z

Ziya Gunes

#37: 24 Ekim 2017, 20:47:02

Ben tek bacakla tekne kullandığım için, siz "normallere" göre daha dikkatliyim mecburen. Bir de kullandığım eklem elektronik ve küçük bir tekne bedeli. Düşersem yandım demektir. Yine de bir düşeyim ben :-)
  • IP logged

Yukarı git