Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: 2017-2018 Masal'ın Bakım Planı.

• *
  • Selamlar
Ynt: 2017-2018 Masal'ın Bakım Planı.
#15: 22 Mayıs 2018, 12:00:18
Kolay gelsin, usta kullanmamaya çalışmak çok önemli kazanımları sağlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 22 Mayıs 2018, 12:03:14
Bir önce, rutin motor bakımları, zımpara hariç zehirli ve sail drive keçe değişimini kendim yapmıştım.
Bakalım.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Bilen bilir
#17: 22 Mayıs 2018, 12:14:53
Kolay gelsin, usta kullanmamaya çalışmak çok önemli kazanımları sağlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Marmaris Martı marinada usta denen kişileri sonunda sepetledim ve akşamları serinde kendim yapmıştım.
Teos marinada da aynı şey yaşanacaktı ama marinaya gitmedim ve Alaşehir tımarı ile denize indi.
Daha sonra sonbaharda çekek boş iken yavaş yavaş kendim yaptım işimi.

• IP logged
DeDe

• *
#18: 22 Mayıs 2018, 12:27:20
Kolay gelsin Bülent Reis.
Marinadaki Alman arkadaş Almanya'da Hollanda'da herkesin tekne kara bakım işini kendinin yaptığından, buradaki uygulamanın kendisini tembelleştirdiğinden yakınırdı.
Muazzam da kafa dağıtırsın...
Şimdiden ellerine sağlık..  :)xx

Benden de başka bir öneri; yoksa salmaya ufo tipi 110'luk karşılıklı tutya koymak olsun. Tutyaların salmaya değecek kısımlarına karşılık gelen alanın salma boyalarını biraz kazımak lazım ki iletkenlik olsun. (gerçi karşılıklı tutyayı tutacak somun iletkenlik sağlayacaktır ama ben yine de biraz kazıyorum tabanını)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#19: 22 Mayıs 2018, 12:31:02
Çok teşekkür ederim Murat. Salmada tutya var. Önceki yıl bakımda boyayı dediğin gibi iyice kazımış öylece yenisini koymuştum.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Bilen bilir
#20: 22 Mayıs 2018, 12:41:53
Kolay gelsin Bülent Reis.
Marinadaki Alman arkadaş Almanya'da Hollanda'da herkesin tekne kara bakım işini kendinin yaptığından, buradaki uygulamanın kendisini tembelleştirdiğinden yakınırdı.
Muazzam da kafa dağıtırsın...
Şimdiden ellerine sağlık..  :)xx

Benden de başka bir öneri; yoksa salmaya ufo tipi 110'luk karşılıklı tutya koymak olsun. Tutyaların salmaya değecek kısımlarına karşılık gelen alanın salma boyalarını biraz kazımak lazım ki iletkenlik olsun. (gerçi karşılıklı tutyayı tutacak somun iletkenlik sağlayacaktır ama ben yine de biraz kazıyorum tabanını)

Bir yerlerde yazmıştım ama bu başlıkta değilmiş,şimdi baktım.
Moody, teknelerinde herhalde tüm metal aksamı mavi kablolar ile tutyaya irtibatlamış.
Ama salmaya gideni motor ile uğraşırken falan dış kılıf zedelenmiş ve kablonun damarlarının çoğu kopmuş. Sonunda da Marmaris'te motor revizyon sırasında hepten kopmuştu.Ben yine tutturdum ama bir ucu polyestere gömülüyor ve pek sağlıklı değildi.Karaya alışlarda salmanın alt kısımlarında paslanmalar görüyordum ve son seferde salmanın arka incelen kısmını matkapla delerek dediğiniz tipte sancak ve iskeleye birer tutya taktım.Umarım düşünülen yararı sağlamıştır :)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#21: 04 Haziran 2018, 15:50:27
Masal karada.
Çok kirli çıktı karaya. Buranın kekamozu Marmara'ya pek benzemiyor. Altını yıkasanız, kekamoz dökülse bile, dipte bir mecidiye çapında, yuvarlak organik parçaları kalıyor. Zımpara bu artıkları almadığı gibi iyice dibe itiyor. Bu nedenle bir elde porçöz, diğer elde raspa-sıpatula, kazı dur. Yaptık. 10 litre kadar porçöz gitti ama bitti.

Zımpara işini benim yapmama, Esay izin vermiyor. Ölürmüşüm. O yüzden, Nezih Kılınçkını'nın işçisini yevmiyeci tuttum. Zımparayı bitirecek. Perşembe, Kayığa gidip, astar-zehirli işini filan bitireceğim. İki puntelim eğilmiş, onları sökeceğim, düzelttireceğim. Daha çok iş var. Çekek alanı da çok toz,çok pis.

Yoğurt yerine bira deniyorum. İş görür umarım.

Sevgiler.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#22: 04 Haziran 2018, 16:06:11
Masal karada.
Çok kirli çıktı karaya. Buranın kekamozu Marmara'ya pek benzemiyor. Altını yıkasanız, kekamoz dökülse bile, dipte bir mecidiye çapında, yuvarlak organik parçaları kalıyor. Zımpara bu artıkları almadığı gibi iyice dibe itiyor. Bu nedenle bir elde porçöz, diğer elde raspa-sıpatula, kazı dur. Yaptık. 10 litre kadar porçöz gitti ama bitti.

Zımpara işini benim yapmama, Esay izin vermiyor. Ölürmüşüm. O yüzden! Nezih Kılınçkını'nın işçisini yevmiyeci tuttum. Zımparayı bitirecek. Perşembe, Kayığa gidip, astar-zehirli işini filan bitireceğim. İki puntelim eğilmiş, onları sökeceğim, düzelttireceğim. Daha çok iş var. Çekek alanı da çok toz,çok pis.

Yoğurt yerine bira deniyorum. İş görür umarım.

Sevgiler.
  • IP logged

• *
#23: 04 Haziran 2018, 16:43:15
 Kolay gelsin Bülent reis
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#24: 04 Haziran 2018, 17:12:41
Kolay Gelsin Bülent Hocam. Çekek yerinde olmayı ben seviyorum, hele inmeden önce son hazırlıklar çok keyifli oluyor.
Şimdiden eline sağlık...
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#25: 04 Haziran 2018, 21:31:31
"Çilesini çekmediğin şey senin değildir." Kolay gelsin Bülent Reis, elinin değdiği her şeyden daha fazla keyif alacaksın.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
  • Donatan Temsilcileri
#26: 04 Haziran 2018, 21:43:41
Hayırlı olsun. Bütün işler kolayınıza olsun.
  • IP logged

n

nuri_kongur

#27: 04 Haziran 2018, 22:20:23
Kolay gelsin Bülent reis.
  • IP logged

• *
#28: 04 Haziran 2018, 22:36:02
Bülent Reisim kolay gelsin darısı benim başıma :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#29: 04 Haziran 2018, 22:51:43
Kolay gelsin
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git