Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Malta..

• *
Ynt: Malta..
#15: 06 Eylül 2017, 15:54:22
Ersin,
valla kendim için değil : bi "arkadaşım " merak etmiş de benden rica etti, iyi iş adamı ve tartışmacısındır sen ; gidince şu Maltalı bürokratlarla bi pazarlığa giriş. Arkadaşımın duyduğuna göre Malta 600.000 veya 800.000 Avroya vatandaşlık veriyormuş...Akıllarını başlarına toplasınlar, şu rakamı onda birine indirsinler, sürümden kazanırlar...Belki benim " arkadaş " da toparlanıp göçer oraya   ;D
  • IP logged

T
  • *
#16: 06 Eylül 2017, 16:01:30
Ersin,
valla kendim için değil : bi "arkadaşım " merak etmiş de benden rica etti, iyi iş adamı ve tartışmacısındır sen ; gidince şu Maltalı bürokratlarla bi pazarlığa giriş. Arkadaşımın duyduğuna göre Malta 600.000 veya 800.000 Avroya vatandaşlık veriyormuş...Akıllarını başlarına toplasınlar, şu rakamı onda birine indirsinler, sürümden kazanırlar...Belki benim " arkadaş " da toparlanıp göçer oraya   ;D

O kadarla kalsa...

Başvuru Koşulları ;

Aşağıdaki tüm koşulların sağlanmış olması gerekir.

En az 18 yaşında ve sağlıklı olmak; ve
    Sabıkalı olmamak; ve
    Malta Pasaportu onaylanana kadar yıl boyunca 4 kez giriş çıkış yaparak en az 28 gün Malta'da yaşamak; ve
    Değeri en az 350 bin Euro olan ve en az 5 yıl süreyle tutulacak bir gayrimenkul satın almış olmak veya 5 yıllık bir süre için yılda en az 16 bin Euro kirayla bir ev veya daire kiralamış olmak; ve
    En az 650 bin Euro tutarında bir rakamı, Malta Ulusal Gelişim ve Sosyal Fonuna bağışta bulunmak; ve
    En az 150 bin Euro tutarında bir rakamı, en az 5 yıl süreyle Malta devlet hazine bonosu yatırmak veya hisse piyasasında değerlendirmek; ve
    Özel sağlık sigortası yaptırmış olmak
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#17: 06 Eylül 2017, 16:03:19
Motora bak sen.

En kötü çarkçı yı seyre dahil eder, bu sene davet etmişti ama gelememişti. Asıl ben seneye yırtmanın yollarını arayayım, Malta'da epey uzakmış. :) :) :)

Ahmet reis  ;D ;D, yalnız sizinle birlikte Burak reiste dahil olur o kadroya .

Adamlar benim ne kadar sinir bozucu olduğum farkındalar ki, teki bile benim yanıma gelmiyor. Şimdi hafta sonu bak sen, Erman Reis benimle geliyor, Alanya- Mersin gideceğiz,167 mil,  daha yemin eder Masal'a binmemeye. Adamı can yeleği ile uyuturum ben.

Pek sanmıyorum Bülent reisim sen kıyamazsın Erman reise. ;D, yalnız çok güzel bir seyir yazısı daha geliyor anlaşılan .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 06 Eylül 2017, 16:19:06 Gönderen: Serkan Güvenen »

• *
#18: 06 Eylül 2017, 16:07:21
Kafayı yemişler... 8-)
O kadar parayı arkadaşım Sir Richard Branson'a verse Virgin Galactic ile first class Mars'a gider : oraya yerleşir.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#19: 06 Eylül 2017, 16:09:14
Hem ne güzel tek yön.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#20: 06 Eylül 2017, 16:16:25
Kafayı yemişler... 8-)
O kadar parayı arkadaşım Sir Richard Branson'a verse Virgin Galactic ile first class Mars'a gider : oraya yerleşir.

Bi tane normal arkadaşın var mı, benden gayri?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#21: 06 Eylül 2017, 16:23:50
Motora bak sen.

En kötü çarkçı yı seyre dahil eder, bu sene davet etmişti ama gelememişti. Asıl ben seneye yırtmanın yollarını arayayım, Malta'da epey uzakmış. :) :) :)

Çağırdın da gelmedik mi?

Adamlar benim ne kadar sinir bozucu olduğum farkındalar ki, teki bile benim yanıma gelmiyor. Şimdi hafta sonu bak sen, Erman Reis benimle geliyor, Alanya- Mersin gideceğiz,167 mil,  daha yemin eder Masal'a binmemeye. Adamı can yeleği ile uyuturum ben.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#22: 06 Eylül 2017, 16:25:50
Kafayı yemişler... 8-)

Bi tane normal arkadaşın var mı, benden gayri?

Ama diğer arkadaşlarımla birlikte çok eğleniyorum...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#23: 06 Eylül 2017, 16:29:42
Motora bak sen.

Çağırdın da gelmedik mi?

Kıyamam size :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#24: 06 Eylül 2017, 16:47:27
Sponsor 1 takım yelken verirse Serenity de gelir Malta ya kadar. Hem yollarda harici çekimde yaparım kameranın birinden  :)
  • IP logged

• *
#25: 06 Eylül 2017, 17:36:52
Neden Malta?
  • IP logged

• *
#26: 06 Eylül 2017, 18:32:23
Aha bu Malta işi bizi de sarmıştı kışın.Çok iyi oldu be Ersin bi git gel hayırlısı da öğrenelim şu işi.
Heh he bu arada özel sağlık sigortam da var eh gerisi teferruat.
  • IP logged

• *
#27: 06 Eylül 2017, 18:34:36
Ersin,
Alman Yacht dergisinde 3-4 sayfalık bi Malta gezisi yazısı çıkmıştı...
Ön bilgi olarak lazım olur mu, faydası olacaksa bulayım dergiyi.
  • IP logged

• *
    • instagram
#28: 06 Eylül 2017, 20:52:01
Motora bak sen.

İşte de oyunda da kurallara uymayı severim, hele otoritesine saygı duyduğuma boynum kıldan incedir... Kendi teknemde kurallar daha farklı olsa da gık demem... Kaptanın sözü kanundur..
Eşim Özdenle, Bülent abi bir oldular, anlaştılar. Bağlayacaklar beni.. Ben de onlara söz verdim... Mobydick'e bağlanmış Kaptan Ahab gibi olsam da gık demem..

Çok keyifli olacak Bülent Abi...Siz gel deyin ben hep gelirim...Güzel muhabbbetiniz yeter..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#29: 06 Eylül 2017, 21:35:11
Belki şimdi artık öyle değildir diye umut etmek isterim.. Daha önce de bu hikayeyi yazmıştım yeri geldi bir daha yazayım..

Teknesine gittiğimizde, Bülentin seyir için ciddi şekilde çalışmış olduğunu gördük. Kaçış limanları , hava durumu, değişirse rota nasıl olacak, vardiya düzeni.. İnanılır gibi değil. Ciddi ciddi çalışmış adam.

Uzatmayalım, benim vardiyam geldi. Kalktım. Bülent uykusunun olmadığını söyledi. Tamam da vardiya planı... ?? Gerek yok dedi. Ben iyiyim.. Sen git yat.. Ben de biraz bekleyip yattım.

Bülentin seyrindeki problem şu idi o zaman. Kaptan karar veriyor tamam iyi güzel de verdiği kararı uygulamıyor . Böyle bir durum söz konusu idi.  :)

Muhtemel şimdi biraz daha farklıdır. Bir de yine muhtemelen, küçük bir ahşap teknenin daha moda koyundan çıkamamış reisine tekne emanet etmekten korkmuştur belki .. Kim bilir??

• IP logged

Yukarı git