Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: logo..

• *
logo..
OP: 29 Aralık 2016, 18:15:42
Bu arada Tiryaki ye ilham vermek adına.. bir fikrim var..

Bence bizim logomuzda martı, admiral çapa, deniz dalgaları.. güneş, bulutlar, balık.. ne bileyim bıktırmış deniz figürleri olmasın..

Bizim logo ve maskotumuz balıkçıl kuşu olsun.. Hani Kadıköyden emineönüne vapurla giderken , kanatlarını açıp, kendini kurutan/ısıtan  balıkçık kuşu yok mu.. Hah.. İşte o..

Balıkçıl, yüzüyor, uçuyor ve dalıyor.Karada da yürüyor. Bundan daha anfibik bir hayvan varmıdır bilmiyorum.. tam anlamı ile bir "denizci " yani ..

Eh özgürlük değil mi ki bu denizde olmamazın en büyük nedenlerinden biri.. Özgürlük fikrini en çok temsil eden de uçabilmek değil midir. ? Kuş gibi özgür olmak.. Yani uçmak, uçabilmek ile özgürlük neredeyse eş anlamlı kullanılır çoğu zaman..

Deniz de yaşayan , deniz de beslenen adı üstünde zaten balıkçıl kuşu en " denizci " değilse başka nedir ki.. Uçabilmesi de özgürlüğü çağrıştırıyor bana..

Balıkçıl kuşu bir diğer anlamada " özgür denizci " olmuyor mu.. ? O yüzden dediydim..

Balıkçıl kuşu yani özgür denizci bizim logomuz olsun..

• IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
Ynt: logo..
#1: 29 Aralık 2016, 20:33:13
Kuşlu bişeyler gugıllayınca senin dediğin değil ama şunlar gözüme çarptı;

bi de şöyle Heyamola vurgusu yapılacak bişey olabilir belki;

esinlenmek babında yani..
  • IP logged
><(((º>

T
  • *
#2: 29 Aralık 2016, 20:39:25
İkincisi güzelmiş  ;)
  • IP logged

e

erdal duran

#3: 29 Aralık 2016, 20:44:10
Hakan Reisi baskılamayalım. Ona güvenelim, en iyisini yapacaktır :).
  • IP logged

T
  • *
#4: 29 Aralık 2016, 20:47:39
Şüphem yok.
Bir mantık üzerine kurgulayarak, güzel, profesyonel bir iş çıkaracaktır.  :D

Tabii ki bu dediğim baskının kralı olmuyor ama  :P  ;D ;D ;D
  • IP logged

C

Cengo

#5: 29 Aralık 2016, 23:31:00
Balikcil kusu iyi fikir, puro icerken falan olabilirmi acaba?
  • IP logged

S

Servet

#6: 30 Aralık 2016, 11:28:16
Bu arada Tiryaki ye ilham vermek adına.. bir fikrim var..

Bence bizim logomuzda martı, admiral çapa, deniz dalgaları.. güneş, bulutlar, balık.. ne bileyim bıktırmış deniz figürleri olmasın..

Bizim logo ve maskotumuz balıkçıl kuşu olsun.. Hani Kadıköyden emineönüne vapurla giderken , kanatlarını açıp, kendini kurutan/ısıtan  balıkçık kuşu yok mu.. Hah.. İşte o..

Balıkçıl, yüzüyor, uçuyor ve dalıyor.Karada da yürüyor. Bundan daha anfibik bir hayvan varmıdır bilmiyorum.. tam anlamı ile bir "denizci " yani ..

Eh özgürlük değil mi ki bu denizde olmamazın en büyük nedenlerinden biri.. Özgürlük fikrini en çok temsil eden de uçabilmek değil midir. ? Kuş gibi özgür olmak.. Yani uçmak, uçabilmek ile özgürlük neredeyse eş anlamlı kullanılır çoğu zaman..

Deniz de yaşayan , deniz de beslenen adı üstünde zaten balıkçıl kuşu en " denizci " değilse başka nedir ki.. Uçabilmesi de özgürlüğü çağrıştırıyor bana..

Balıkçıl kuşu bir diğer anlamada " özgür denizci " olmuyor mu.. ? O yüzden dediydim..

Balıkçıl kuşu yani özgür denizci bizim logomuz olsun..

Karabatak onlar, balıkcıl kuşu degil..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#7: 30 Aralık 2016, 12:16:12
Kuş olmaz. O havacıların simgesi.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

T
  • *
#8: 30 Aralık 2016, 12:23:07

Albatros ?  ;D Kutsal sayılmış kaç yüzyıl be yaa
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 30 Aralık 2016, 12:26:19

Albatros ?  ;D Kutsal sayılmış kaç yüzyıl be yaa

O olur. Şiiri bile var.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#10: 30 Aralık 2016, 12:35:06

Yıllar önce DSTİ'nin logosu çok güzel bir fenerdi. Yeşim Tokol çizmişti. Grafiker kendisi.

Ancak sonra görüldü ki, direkte uzaktan hatta yakından (ne de olsa metrelerce yukarıda) şekil ve isim okunmuyor.

Bunun üzerine DSTI öncülerinden Erol Kepenek (reklamcıdır kendisi) Koyu sarı zemin üzerine siyah DSTI yazısı oturttu ve uzaktan bile görünür oldu.
Yelken kulüplerinin flamalarına bakın, genelde üçgen formda (muhtemelen yapraklanmada yırtılmayı azaltmak için) ve üzerinde geometrik şekiller (genelde üçgenler) olur. Böylece uzaktan şekil ve renginden ayırt edilebilir.

Maalesef bulamadım internette örnekleri. Kaan Erdem'de var hepsi. O çok saklamayı sever.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
#11: 30 Aralık 2016, 12:42:02

Yıllar önce DSTİ'nin logosu çok güzel bir fenerdi. Yeşim Tokol çizmişti. Grafiker kendisi.

Ancak sonra görüldü ki, direkte uzaktan hatta yakından (ne de olsa metrelerce yukarıda) şekil ve isim okunmuyor.

Bunun üzerine DSTI öncülerinden Erol Kepenek (reklamcıdır kendisi) Koyu sarı zemin üzerine siyah DSTI yazısı oturttu ve uzaktan bile görünür oldu.
Yelken kulüplerinin flamalarına bakın, genelde üçgen formda (muhtemelen yapraklanmada yırtılmayı azaltmak için) ve üzerinde geometrik şekiller (genelde üçgenler) olur. Böylece uzaktan şekil ve renginden ayırt edilebilir.

Maalesef bulamadım internette örnekleri. Kaan Erdem'de var hepsi. O çok saklamayı sever.

Kaan Abiden isteyelim o halde.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#12: 30 Aralık 2016, 13:02:13
Heyamola Hey size ne çağrıştırıyor bilemiyorum ama bana çağrıştırdığı basit iki kavram; deniz ve emek. Ben başından beri bu ismi ve bu forumu bu iki perspektifte yol alacakmış gibi algılıyorum. Bu nedenle de bir kaç eskiz dışında bir şey yok hala elimde. Olacağını umuyorum.
Yok ama derseniz ki ne alaka, hemen feragat edebilirim logo mevzuundan.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 30 Aralık 2016, 13:05:44
Heyamola Hey size ne çağrıştırıyor bilemiyorum ama bana çağrıştırdığı basit iki kavram; deniz ve emek. Ben başından beri bu ismi ve bu forumu bu iki perspektifte yol alacakmış gibi algılıyorum. Bu nedenle de bir kaç eskiz dışında bir şey yok hala elimde. Olacağını umuyorum.
Yok ama derseniz ki ne alaka, hemen feragat edebilirim logo mevzuundan.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şahanesin şahane.
  • IP logged

T
  • *
#14: 30 Aralık 2016, 13:08:49
İş, senin işin. Bizim ki çene çalmak.
  • IP logged

Yukarı git