Bir de hangi bornozu götürüyorsun?
İnanmayacaksın ama bornozsuzum Tayland'ta. Hatta iki şort ve iki atlet ile gidiyorum
Logoyu da bir kaç güne bitiririm. Cidden içime sinsin istiyorum. Yoksa -yanlış anlaşılmasın lütfen- internette yelken, halat, kalem... ne ararsan var. Altına da ismi yazdın mı logo oluverir.
Biraz açayım mevzuyu;
Logo önemlidir diye uzun uzun anlatmayacağım, merak etmeyin.
Ama logo kadar logonun uygulaması da önemlidir. Abartılı gelebilir ama biz kurumsal kimlik hazırlarken yarın birgün adam iç çamaşırına basmak isterse gibi detaylı düşünürüz. Flama, basılı materyal, web aplikasyonları, tekstil ürünleri... En basiti forum yazılımında logo için ayrılan alana bir bakın. Yatay çalışılmış bir logo dışında ne koyarsanız forum sayfasının bütün oranlarını bozar, ben buraya ait değilim diye bas bas bağırır. Yatay çalışılmış bir logoyu yarın birgün flamaya uygulamaya kalktığınızda bu sefer flamanın üzerinde ne olduğunu dibine kadar girmeden anlayamazsınız.
Yani uzun lafın kısası, mesajı, estetik değeri ve uygulanabilirliği açısından optimal bir çalışma için normal koşullar altında hem sıkı para hem de sıkı zaman talep ederiz müşterilerden
Kasmayın adamı...
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be... Whom the sea has taken Never shall be free."