Dün şeytanın bacağını kırıp eline verdik
İki çift, dört yolcusu ile İonia ilk "tenezzüh" seferine çıktı.
Sığacık, eski balık çiftliği koyundaki iskeleden avara olup kıyın kıyın Poyraz Burnuna kadar gittik. Bir arkadaşımız denize girdi. Dönüşümüzde, açıktan yol alıp 45 dakika sonra tekrar iskelemize bağlandık.
Her ne kadar pervane küçük gelse de öyle kaplumbağa hızında değiliz. Akıllı telefonumu deniz yeyince hız falan ölçemiyorum tabii.
Daha önce de yazdığım gibi tüm tırandillerde olduğu gibi İonia da "kaydırıguppak". Yolcular tekne içinde yer değiştirdiklerinde en azından dikkatli olup kendilerini emniyete almalılar.
Katana, gaz kolu boşa alındığında stop ediyor. Her ne kadar rölanti ayarını yaptıksa da motor soğukken yaptık. Şimdi iyice ısınmış motorun rölantisini yapacağız.
Sulu egzost işini mükemmelen görüyor. Tekne kıçında sesi sadece pof pof olarak suyla birlikte çıkıyor. Makina tekne içinde sesli. Tabii yol almak için de gaza yüklendiğimizden ses de artıyor. Yeni pervane ile bu kadar gaz vermeye de gerek kalmayacağından biraz daha sessiz olacağını umuyorum.
Teknenin yüzdürücü hacmi baş bodoslamadan kıç omuzluğa kadar. Yatan tekne karnı üzerinde stabil kalıyor. Suda akışı mükemmel. Baştan giren suyun kıçtan çıkarken hiç bir engeli yok.
Granitler, bazaltlar, makina, direk, baston vs ile toplam 400 kilo ağırlık koymuştuk. Tekne başlı durunca granitlerin 150 kilo kadarını olabildiğince kıça taşımıştım. İonia olması gereken duruşuna geldi. Ancak arkaya koyduğum 150 kilo omurgaya değil güverte üstüne yerleşti.
Yelkende sıkıntı çıkabilir. O nedenle, GM 'i iyice aşağı alabilmek için, sanıyorum omurga altına sac zarf içinde beton/ demir karışımı 250 kilo cıvarı bir dış safra gerekecek.
Kıç tarafta, güvertede bulunan 150 kiloyu da olabildiğince omurgaya yaklaştırmam gerekiyor. Sıkıntı teknenin kıç karina formu dar. Taşları da yerleştirirken kaplama tahtalarına yüklemek istemiyorum.
Fikirlerinize açığım.
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.