Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İYONYA - destek bekliyor.

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Ynt: İYONYA - destek bekliyor.
#30: 21 Ağustos 2017, 07:58:39
Sen ne demek istediğimi çok iyi anlarsın.. Çok sevince insan bir şekilde oluyor.. ayran olmasın babasını satayım tekneyle gidelim deniliyor.. ne olursa olsun.. bunu ancak deli yürekli deli fikirliler biliyor.. hatırladın mı sana "çok sevdim" demiştim..sen de biliyorum dediydin.. ha bak böyle şey.. çok sevmek denizi ve ona ulaşabilmenin tek yolu tekneni yapmak..almak..tamir etmek herneyse işte adı.. elinde avucunda olanı harcamak..uğruna saçını süpürge etmek.. deyimlerinin hakkını vermek.. ahan da durum bu minvalde gelişti hakim bey masum aşklar bunlar dimi Cem ağabey..

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#31: 21 Ağustos 2017, 11:33:25
Sevgili Dilek,

"Aşk" olduğuna ne şüphe? Ama iş masumiyete gelince işler biraz değişiyor. Bakanın hangi gözlükle, ne kadar derin gönül gözü ile baktığına bağlı ...

Şartlar çetin. Umarım yüzüm kara çıkmaz.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#32: 21 Ağustos 2017, 19:28:36
Cem Ağabey,Seneye Yunanistan'daki klasik kayıklar fuarına IYONYA,TAYO-MAR,BABA TUNCA hep birlikte katılmayı dliyorum.Hepsi hallolur.Üstelik çok güzel olur.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Classicboats Turkiye
#33: 21 Ağustos 2017, 22:51:38
Cem Ağabey,Seneye Yunanistan'daki klasik kayıklar fuarına IYONYA,TAYO-MAR,BABA TUNCA hep birlikte katılmayı dliyorum.Hepsi hallolur.Üstelik çok güzel olur.

4 yıl önce İyonya kızağa konduğunda daha önceden de yoğun ilgi alanım olan tırandilleri bir kaç kademe derinde araştırmak da farz olmuştu. EgeiouBlog'ta sevgili Gönenç (Demir)İn de katkıları ile parça parça yazılar ve araştırmalar var.

İnternet malum. Bir kelime yazıyorsun milyon bağlantı önüne geliyor. Spetses Klasik Tekne Yarışlarını da böyle öğrendim. Her yıl uzaktan takip ediyorum. Zaman zaman haber / fotoğraflarını paylaşıyorum. Öte yandan Komşu'da "Ege Denizi geleneksel tekneleri Envanterine" de İyonya kaydedildi.

Umarım herşey yolunda gider ve temenni ettiğin gibi BabaTunca- Tayo-Mar ve İyonya Spetses Deniz Şenliklerinde ulusal bandırayı dalgalandırır.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#34: 21 Ağustos 2017, 22:59:34
İnşallah sağ ve sağlıklı olursak önümüzdeki yıl.Hem Bodrum'daki hem de Spetses teki festivale katılmayı çok istiyorum.Ne güzel olur.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#35: 28 Ağustos 2017, 09:41:01
Cem, programı erken kesip döndüm. Yukarılara çıkamadım. Bayramdan sonra niyetim var. Olmadı kargo...

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Classicboats Turkiye
#36: 28 Ağustos 2017, 12:22:40
Cem, programı erken kesip döndüm. Yukarılara çıkamadım. Bayramdan sonra niyetim var. Olmadı kargo...

Rahat ol Tiryaki. Gelseydin hasret giderirdik. Bir dahakine.... ;)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#37: 28 Ağustos 2017, 12:26:46
Cem reis,

Tapatalk tan yazdım yalnız burada görünmüyor , sizin de dediğiniz gibi nasipse bayramda sonra zımpara işleri için yanınızda olacağım .
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#38: 09 Eylül 2017, 20:51:12

sildim
  • IP logged

• *
#39: 09 Eylül 2017, 21:55:23
Cem reis ayın 18 inden sonra TR geleceğim. Tekne Kuşadasında , geçerken muhakkak uğrayacağım , bakalım neler yapabiliyoruz destek anlamında. ?0-?
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#40: 10 Eylül 2017, 17:10:43
Cem reis ayın 18 inden sonra TR geleceğim. Tekne Kuşadasında , geçerken muhakkak uğrayacağım , bakalım neler yapabiliyoruz destek anlamında. ?0-?

Öcal Reis ziyaretin İyonia'yı ve beni fazlasıyla memnun eder.
Haberleşiriz.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#41: 10 Eylül 2017, 17:21:51
İyonia bugün çok "ağır" bir misafiri ağırladı.
Ziyaretimize Apo Dayı kızı, damadı ve dünya tatlısı 2 yaşındaki torunu ile geldi.

İki tane zamanında kendi kullandığı "tarihi olan" ellerinle donatıp yıllarca kullandığı ahtapot parangolası ile egzostu sarmak için Rus amyantı getirdi.
Evde başladığımız sohbet tekne üstünde ve gölgesinde sürdü.

Apo Dayı gibi, Necdet Ağabey gibi derya deniz büyüklerin destekleri benim için çok ama çok değerli.

Sohbetlerinde yolumun ne kadar doğru olduğunu görüyorum. Varolsunlar.
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#42: 05 Ekim 2017, 14:19:45
Kısa zaman önce başladığımız İyonia'nın yedi metre direği yapımı ilerliyor. gelecek hafta ortasına kadar tesfiyesi biter gibi görünüyor. Taban kesitimiz 12,5- 13 cm- 7 metrenin son 2 metresini inceltiyoruz bitiş çapı 8cm gibi çıkacak.

Birbirini kilitleyen birleştirme yöntemimiz.

Önce direk içine kılavuzlu sıva altı elektrik borusu monte edilecek, demir feneri ve gerektiğinde kullanılmak üzere güverte aydınlatma elektrik çıkışları delinecek. Sonra çarmıh ve baş istralyayı tutacak tırnaklar yapılıp yerlerine bağlanacak.
Sırada cıvadra - bumba ve seren var.

Cıvadra sistemimiz bu örneğe yakın olacak. Arka tarafı 8x8cm kare kesit 1 metre ve bodoslamadan çıkışı yuvarlatılmış 2,20metre gibi olacak. baş çapı 6 cme düşecek.

Gargari halkasında da geleneğe bağlı kalıyoruz

Çarmıhlar ve istralyanın direk tırnakları

Bumba 7,5x5cm kesitinde köşeleri iyice pahlanmış olacak. yanaklara çamadan viyolonu ve muhtelif yönlendirme mapaları ile koçboynuzları bağlanacak.

• IP logged

• *
#43: 05 Ekim 2017, 14:27:16
Kirli çıkın Cem Gür, detaylara bak!  :) Eh arka direğin çarmıhlarını böyle yaparım en azından.

Merak ettim çapayı nasıl asıcan?  :)
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#44: 05 Ekim 2017, 14:33:09
Kirli çıkın Cem Gür, detaylara bak!  :) Eh arka direğin çarmıhlarını böyle yaparım en azından.

Merak ettim çapayı nasıl asıcan?  :)
Bu arada tüm sabit ve hareketli armayı, çarmıhları, istralyayı 10mm manila halattan yapmaya karar verdik.  ;)

KISA BİLGİ : "Abaka adlı bir bitkinin liflerinden yapılan manila halat çekme gücü diğer bitkisel liflilerden daha yüksektir. Gemicilikte kullanım yeri en fazla olan halattır. Bünyesinde %15 yağ içerir. Yağ nem ve sıcaklıktan yapıyı korur. Arma ve selviçe donanımlarında kullanılır."

Direk tırnaklarına halatın üst başında yapılacak kasa geçecek. Halatın alt ucunda ise 10 mm'lik radanza yine örgü ile bağlanacak. Çarmıh ayaklarına eklenecek omega kilit ve radanza arasında bir kaç tur dönecek ve palanga oluşturacak 6/8 mm ince ile çarmıhlar gerilecek.
  • IP logged

Yukarı git