Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İYONYA - destek bekliyor.

• *
    • Classicboats Turkiye
Ynt: İYONYA - destek bekliyor.
#45: 05 Ekim 2017, 14:38:28
Kirli çıkın Cem Gür, detaylara bak!  :) Eh arka direğin çarmıhlarını böyle yaparım en azından.

Merak ettim çapayı nasıl asıcan?  :)

Herşey bittikten sonra baş omuzluk çok kalabalık olmaz ise benzer bir yöntem denetebiliriz.

Benim Admiralty'mde senin köstekçinin kardeşive aynı sıklette. Kıç çapası da onun oğlu 1o kg. Yeri var.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
    • Classicboats Turkiye
#46: 05 Ekim 2017, 14:40:50
Eh arka direğin çarmıhlarını böyle yaparım en azından.
/quote]

Çok daha faydalı olur. İkide bir dönger sıkmaktan kurtulursun.  ;)
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#47: 05 Ekim 2017, 14:48:45
Yok , ben admiraltiy çapayı pulluk gibi çekip , sonra bırakacak bir mekanizma peşindeyim..
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#48: 05 Ekim 2017, 16:28:36
Yok , ben admiraltiy çapayı pulluk gibi çekip , sonra bırakacak bir mekanizma peşindeyim..
:o :o ::)
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#49: 06 Ekim 2017, 00:07:54

Bu da "ahşaf" direk. Allah muhafaza !!!
1200m2 yelken taşıyormuş.
Akla zarar  :P
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#50: 06 Ekim 2017, 19:51:37
Bu mevsim işleri tamamlayamadık.
Zaman zaman aşırı sıcaklar, zaman zaman bıkkınlık derken mevsim sonuna yaklaşıyoruz. Şaft-kovan - pervane - glenler ve iğnecikler hâlâ gelemedi  >:(
Daha önceden de karar verdiğimiz gibi teknenin astar boyasını atıp kışı öyle geçirecek gelecek yıl nisan gibi yeniden işe girişeceğiz.

Dün Urla'dan 2 adet 2.5Kg'luk Dyo Kivastar astar boyası ile Polisan Marine 49 Astar aldım.

Bu 49 astar bizim eskiden 490 dediğimiz eprenye malzemesi. Poliüretan bazlı, çift komponentli solvent içeren, tekne ve yat üretim ve bakımında ahşap yüzeylerin emprenye edilmesinde kullanılıyor. Uygulama ölçüsü 5 birim astara 1 birim sertleştirici ekleniyor. Üzerine macun, zımpara ve boya uygulanıyor. Arma donamını ve güverteleri astar boya öncesi bu "49" ile sağlama almakta fayda var. Fiyatı 85TL yanında 1 Lt tinerini de verdiler . Ederi 15TL. İşin başında 100 liradan kaçınıp ahşabın ömrünü kısaltmanın bir mantığı yok.

Dyo Kivastar'ı da tersane önerdi. İşin güzeli satıcıya renklendirebilir miyim dediğimde renk kartelasını çıkartıp seç bakalım dedi. Böylece süt beyaz astar boya yerine açık mavi bir rengimiz olacak. Uygulamasında %10 tiner ekleniyor. Tek katta 1 litresi ortlama 15m2 boyuyor. Ederi 2.5 Kilosu 45 TL.  2 Lt de tineri için 20Tl verdim.

Bugün sabah saat 1000 ile 1200 arasında direğin içine iki ayrı sıva altı kablo borusunu koyup içlerinden ikişer adet 2.5luk elektrik kablosunu geçirdik. Biri demir feneri diğeri güverte aydınlatma olacak. Boruları direk kutusu içine sıcak silikon ile tespit ettik ve direk kutusunu kapattık. Yarına kadar kuruyacak. Direk tesfiyeye hazır olacak.

1400- 1730 arasında da Dyo Kivikastarı İyonia'nin dış yüzeylerine uyguladık.

Astar boya bize macun hatalarını tabak gibi ortaya çıkardı. Çook fazla değiller.  ;)
Beklediğimiz bir başka boya var. Eğer elimize zamanında geçmez ise İyonia içini önce Polisan 49 astar sonra da yine bu Dyo Kivastar ile boyayacağız.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#51: 06 Ekim 2017, 19:58:45
Astar mastar bebek mavisi ne güzel yakışmış elinize sağlık.
  • IP logged

T
  • *
#52: 06 Ekim 2017, 20:25:29
Bitmiş hali 2 yada 3 renk mi olacak ?
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#53: 06 Ekim 2017, 20:56:44
Temel iki ana renk olacak. Aralarda bu iki rengi patlatan, kendileri de fışkıran akla ziyan dokunuşlar.

Benzer birşey... Araya koyu sarı ve koyu kahve girebilir.
  • IP logged

T
  • *
#54: 06 Ekim 2017, 21:51:41
Çok güzel olacak.

Benim de en çok Freja'nın renkleri hoşuma gidiyor. İki ana renk ve işlemeler sarı/turuncu ile bayılıyorum

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#55: 07 Ekim 2017, 12:30:23
Form nefis görünüyor. Kivastarı bende Kaş'ta duydum ilk kez. Çok başarılı malzeme. Bodoslamalara yıldız da işleyecek misin?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Classicboats Turkiye
#56: 07 Ekim 2017, 16:22:49
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#57: 09 Ekim 2017, 11:58:11
Cem abi ,

Renklere bayıldım çok yakışacak denize  :).
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#58: 22 Ekim 2017, 12:48:37
Dün (c.tesi), akşam üzeri İyonia'ya gittim. Önümüzdeki hafta salı-perşembe arası İzmir ve havalisi yağmuru bekliyor. Tekne havalansın bir de branda su tutmasın diye döşediğimiz iplerin arasından süzülüp farş altında bıraktığım iki zımpara makinasını aldım. Etrafı toparladım.  bir telefon: "Şimdi Balçova'dayım. Gelmem uzun sürmez. Neredesiniz?" - "Teknedeyim. Bekliyorum"

Alacakaranlıkta,  Öcal Turan ulaştı. İki merhaba hoşbeşten sonra ayaklandı doğru arabaya gittik. Sağolsun, toparlayabildiği ne kadar işime yarayacağını düşündüğü alet, edevat, kablo, ana yelken palangası, el GPS'i vs yüklenip getirmiş.

İyonia'ya baktı, sorular sordu. Sonra " Tamam! Ben anladım senin nelere ihtiyacın var. Evdeki depoya kaldırdıklarımı bir ayıklayalım bakalım" dedi.

Teknenin bulunduğu yerde başka tekneler de tamir bakım görüyor. Birinin marangozu ile sahibi de İyonia'nın dibine kurdukları masada oturup konuşuyorlar. Biz de katıldık. Öcal ateşlendi, gidip birkaç bira aldı. Diğerleri ayaklı mangalda bir güzel ateş yaktı.

Az biraz siyaset, bir fiske eski Sığacık ve tanıdıkların akıbeti, bir kaç kaşık epoksi ve kullanımı, bir dolu kepçe deniz, bir çay kaşığı yola çıkışı derken ateş başı sıcağında bira sohbetimiz dokuz civarına kadar sürdü gitti.

Hep birlikte bu doğaçlama sohbetten aldığımız kâmı yaşam heybemize atıp Ocal'ı Kuşadası'na yolcu ettik.

Orada burada yazdıklarımızı okurken edindiğimiz intibanın gerçekliğini de kanlı, canlı, yüzyüze tanışmamızda da pekiştirmiş olduk. /"Olgunlaşmak" hayatta yediğimiz kazıkların bileşkesidir/ aforizmasını da bir kere daha doğruladık.

Geldiğin için sağol Öcal.

• IP logged

• *
#59: 22 Ekim 2017, 16:13:03
Çok zevkli bir sohbet idi , yüzyüze tanıştığıma çok memnun oldum bende.
Misafirperverliğin için teşekkürler Cem Reis , tekrarını sık sık yapacağız ve bu bahar güzel İyonya yı denize indireceğiz inşallah. :)
Çok selamlar.
  • IP logged

Yukarı git