Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İnebolu-İstanbul Seyri

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: İnebolu-İstanbul Seyri
#60: 17 Ağustos 2017, 01:58:00
Akşam altıda aldık demirimizi ve Mustafa Abinin önerisiyle Şile'de kalmaya karar verdik. Gece yarısı boğazdan geçmeyelim sabah gideriz diye. Şile yakın, hava kararmadan varıyoruz. Marina inşaatından dolayı liman taranmış, derinlikler çok uygun balıkçı tekneleri bir köşeye toplanmış, diğer her yer bomboş. Ana mendireğe aborda olduk. Palamarımızı uzun süre tezmarinde çalışmış Şile li bir arkadaş aldı. Bayağı sohbet ettik. Limanda fuar varmış, fuar süresince oraya kafe açmışlar. Bize çay ikram etti.Bizde toparlanıp Şileye çıktık. Önce limandaki belediyenin balık lokantasına rezervasyon yapmıştık, Fakat 9:30 da kapanıyormuş. Şilenin ana caddesine çıkınca yemeğe yetişemeyeceğimizi anladık. Ayrıca bu yaya caddesinde alternatif çok bu yüzden sulu bir şeyler yiyelim istedik.Tamda düşüncemize uygun bir yer bulduk Resimde arka plan ve hayal meyal teknenin direği görünüyor.

Ardından Şilenin tarihi camisinde akşam namazına gittik ve dondurmalarımız alıp yavaş yavaş tekneye döndük. Gece geç saate kadar iskeledeki cafede oturduk sohbet ettik ve keyifli bir uykuya daldık.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Selamlar
#61: 17 Ağustos 2017, 08:02:45
Ahmet Reis yine çok güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

n

nuri_kongur

#62: 17 Ağustos 2017, 10:28:19
Ahmet reisim kalemine sağlık, inşallah bir gün beraber seyire çıkıp tecrübelerinizden faydalanabilirim. Safra niyetine adam lazım olursa ya da sakin havada dümen tutacak birisine , haber vermeniz yeter.

• IP logged

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#63: 20 Ağustos 2017, 18:51:47
Keyifle okuyorum. Tarif ettiğini yerleri ve seyri teknenizde imiş gibi hissediyorum.
Çok güzel.. Devam.
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#64: 23 Ağustos 2017, 08:47:23

..... Ara ara rotamıza bakıp ene kona kahvaltı yaptık...

Gelibolu'da da  "eni konu" denir;  hangisi doğru acaba? Ahmet Reis, samimi, içten, yerel yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum. Kalemine sağlık.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#65: 23 Ağustos 2017, 10:25:20
Güzel dilekler için herkese teşekkürler.

Ahmet reisim kalemine sağlık, inşallah bir gün beraber seyire çıkıp tecrübelerinizden faydalanabilirim. Safra niyetine adam lazım olursa ya da sakin havada dümen tutacak birisine , haber vermeniz yeter.

Her zaman beklerim, bu şekilde bir seyrimiz olunca mutlaka önceden haberdar ederim. Katılmanızdan ben de çok mutlu olurum. Hepimizin birbirinden öğreneceği çok şey var.

..... Ara ara rotamıza bakıp ene kona kahvaltı yaptık...

Gelibolu'da da  "eni konu" denir;  hangisi doğru acaba? Ahmet Reis, samimi, içten, yerel yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum. Kalemine sağlık.

Aynı anlamdalar aslında, bizim İnebolu'da "ene kona" diye söylüyorlar. Yöresel şiveyi bir miktar kullandığım için yazılarıma da geçiyor işte. Hangisi doğru bende bilmedim.

Keyifle okuyorum. Tarif ettiğini yerleri ve seyri teknenizde imiş gibi hissediyorum.
Çok güzel.. Devam.

Keyifle okumanıza sevindim Aziz Abi.

Ahmet Reis yine çok güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler

Ben teşekkür ederim Kemal Reis.

Birde son kısmı olan Şile-İstanbul Etabını, fırsat bulup tamamladıkmıydı , olacak ama. Ne yapalım kusura bakmayınız bölük pörçük oldu yine.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#66: 23 Ağustos 2017, 10:36:33
İlgiyle takip eden, ve yorumlarıyla bu yazıları yazmamızı teşvik eden, Zafer Dedeoğlu, Erdal Duran,Cevat İpekçi,Bülent Büyükdağ,Ali Ünalan,Öcal Turan,Erol Yapıcı, Ersin Böke ve Mücahit Karabaş Reislere Çok teşekkürler, unuttuğum ve gözümden kaçan dostumuz var ise affola.
  • IP logged

• *
#67: 23 Ağustos 2017, 20:25:15
Ya o değil de, ne göz varmış sende kardeşim. Ben tekneyi göremedim, sen direği seçiyorsun.  :'(
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#68: 12 Eylül 2017, 00:37:49
Çok ara verdik bir türlü Şile'den İstanbul'a gelemedik. Artık bitsin bu seyir, dimi ama.

Çok güzel bir uyku çektiğimiz Şile'de sabah erkenden uyandık. Sessizce halatlarımızı çözdük ve bismillah dedik koyulduk yola. Artık İstanbul'da sayılırız.Hava çok güzel ve güneş fazlaca ısıtıyor. Ama hava karayele dönmüş.Tatlı bir rüzgar var hafifi açılı kafadan geliyor. Bastık cenovamızı motora bayağı desteği oldu.

Yine kahvaltımızı güzelce yaptık. Artık her koy ve köy yazlık türü hafta sonu evleriyle dolmuş. hala da her yerde inşaatlar devam ediyor. Yolumuza kıyı seyriyle devam ediyoruz. Bu arada Kemal abinin annesi ve babası arıyorlar. Israrla ağva deresine girip bizleri kahvaltıya almak istiyorlar. Aslında teknik olarak Asterix Ağvaya girip yeni köprüye kadar gidebilir. Kemal Abi soruyor ne yapalım diye. Bende bu sırada girmeyelim diyorum. Bu arada gelen havayı da gördüğümü Kemal Abiye bahsetmiyorum.

Kuzey batı böyle işte kuleler yükselmiş 4-5 saat var yok.

Çünkü oyalanırsakta havanın sınırında kalabiliriz. Biz uğramıyoruz deyince Kemal Abinin Anne ve Babası uçurumun tepesine çıkmışlar bize el sallıyorlar. Kemal Abi bu bölgeyi çok iyi biliyor. Netice de orada tekneleri var ve sürekli balığa çıkıyorlar. Bu Sayede bizi tavşan adasının ana karayla arasından geçiriyor. Adanın açığında daha fazla döküntü varmış, epeyce açık geçmek gerekiyormuş, bunuda görmüş olduk.

Sonrasında boğaza yanaşıyoruz ve bizi yunuslar karşılayıp Karadeniz'e veda ettiriyorlar.

ve nihayetinde boğaza giriyoruz.Karşınızda üçüncü köprü.

Ardından keyifli bir boğaz seyriyle öğle üzeri Samatya'ya bağlanıyoruz. Sağ salim ve selametle gelmenin verdiği rahatlıkla tekneyi toparlayıp ayrılıyoruz.
Akşam üzeri kıyamet kopuyor. Gündüz gördüğümüz hava geliyor , İstanbul ve çevresini mahvediyor, koca koca dolu yağıp her tarafı alt üst ediyor. Denizde yakalanmadığımız havaya karada yakalanıverdik.

İlgiyle okuyan tüm dostlara Selametler dilerim.

• IP logged

• *
#69: 12 Eylül 2017, 00:57:55
Çok güzeldi.Birdaha kısmet olsun.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

n

nuri_kongur

#70: 12 Eylül 2017, 02:16:51
Elinize sağlık Ahmet reis, akıcı ve samimi anlatımınızla çok zevkli bir seyir yazısı oldu. Paylaştığınız için teşekkürler.

• IP logged

• *
#71: 12 Eylül 2017, 03:05:44
gelemedik bu seyre.. Kısmet bakalım.
  • IP logged

Yukarı git