Bu konuya ben teknem hazır değil diye cevap verdim.Bence hazır da değil. Bir çoğunuz biliyor bir dönem denizde profesyonel bulundum, muhtemelen bir çoğunuzdan fazla sert havaya maruz kalmışımdır. Çokta fazla sorun yaşanmıştır.Bunları yazmaktan hiç çekinmedim, insanlar bu hatada yapılırmı derler , yada gülerler diye hiç düşünmedim. İmpeller arızasıyla denizde kalıp, botla kayığı çekmemi bile gekoda yazmıştım, bir zamanlar. makaraya alanlar da oldu.ama önemli değil çünkü buraları bizim geçtiğimiz tecrübe seviyelerine gelmemiş bir sürü kişi takip ediyor. Bir çoğuda içinden bir şeyler çekip alıyor, not ediyor yada aklının bir köşesine yazıyor.Ayrıca tekneleri ile ilgili olumsuzluklarıda yazmıyor insanlar, çünkü yarın satarsam , camia küçük millet olumsuzlukları hatırlar birbirine anlatır diye.
Bence gerçekten deneyimli insanlar yada profesyoneller deneyimlerini yazmalı ki hakikaten örnek alınsın ve deneyimlerine önem verilsin.
Örneğin Ahmet Çelenoğlu Abimizi, kendisini şahsen tanımam , beni affetsin,ama gıyabında ne kadar deneyimli olduğunu biliyorum.Zaten kendisi profesyonel olarakta denizde bulunuyor bildiğim kadarıyla. Fırtınada çıkmayalım önerisinde bulundu ve doğru bir öneri ben buna çok dikkat ederim. Fakat ya yakalandıysak işte o zaman bu konu başlığı önem taşıyor. Duyduğum kadarıyla çok önceleri, kendisi hazırlıksız bir teknenin transferinde , hemde Marmara da şu yukarıda yazılan sorunların birden fazlasıyla karşılaştığını duymuştum. Demirin düşmesi, teknenin farş tahtalarına kadar su içinde kalması gibi. Yanlış hatırlıyor olabilirim, neticede sizden dinlemedim, yanlış aktarıyorsam da çok özür.İşte burada yeni takipçiler yada bilgilenmek için okuyanlar bu deneyimlerden ciddi faydalanıyorlar.
Aynı şekilde Dilek Hanımın çabasını heyecan ve gıptayla izledik, neredeyse kimsenin deneyimlemediği şeyleri yaşadı.
Bir sunumda Yıldıray Alter Abimizin batan tekneden kurtuluş mücadelesini kendisinden dinledim.Öyle güzel anlatmıştı ki kendimi olayın içinde hissettim.Tamamen emekli bir asker oluşunun getirdiği soğukkanlılığın çok büyük önemi vardı can salını çalıştırabilmesinde.
Neyse devamı var daha bir çok örnek var ama tabletten bu kadar.Selamlar.