Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Alman Arkadaş Teknesini Satıyor.. Jeanneau 36.2 // Gerçekten İyi Bir Tekne

• *
Uzun bir önce marinada tanışıp arkadaş olduğum ve sevdiğim Erich teknesini satıp ülkesine dönmeye karar verdi. Arkadaşı olarak üzüldüm, ama kararına saygı göstermek lazım. Artık yaş kemale erdi der, Türkiye'de Expat olarak çalıştığı işinden de ayrılıp Berlin'de ailesiyle daha fazla vakit geçirmek istiyor.

Kendisi Türkçe bilmediğinden dolayı kendisine ben yardım ediyor olacağım. Lakin bu sadece görüşmek için zaman ayarlamak, görüşme sırasında tercüman olmak ile sınırlı olacak. Yani fiyat pazarlığında her hangi bir etkim olmayacak. Bunu tekneyi gördükten sonra, kendisinin olduğu an yapar almak isteyen kişi.

İlanı sahibindene de koyduk:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-jeanneau-so-36.2-alman-beyden-satilik-dolu-plus-yasayan-bir-tekne-457475132/detay/

Tekne gerçekten çok ama çok temiz. Bir Alman titizliği ile bakıyor tekneye. Tekne Viaport Marinada. Bilenler bilir Erich'in teknesini. Yelkenleri 1 yaşında UK Sails, Bimini-Sprayhood yeni, bu Ocak ayında Webasto Evo 5500 takıldı digital göstergeli ve termostatlı (bu ikisi de ekstra) , iki kamara,  2 hafta önce karadan daha yeni indi, Espiga bakımlarını yaptı. (Espiga'dan da tavsiye alınabilir), bir daha yelkencilik yapmayacağı için normalde içinden alması gereken eşyaların çoğunu da almadan gidecek. Acayip dolu ve temiz bir tekne.. Motoru büyük Volvo 40 beygir, 3 sene önce Volvo servisine refit ettirdi.

Ücretinin alıcı tarafından ödeme şartıyla lifte alınabilir (iki hafta önce indi gerçi), inspektör tutulabilir. Erich teknesine güveniyor.

Korsanlardan biri alırsa karlı çıkacağından dolayı ve gerçek bir deniz severe gideceğinden mutlu olurum.

Bu tekne için beni arayabilirsiniz ama dediğim gibi ücrette hiç bir yetkim yok, direk kendisi ile tekneyi gördükten sonra konuşabilirsiniz. İngilizce için yardımcı olabilirim, zira teknelerimiz komşu kendisiyle.
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Alana da satana da hayırlı olsun.. Güzel tekne..ve bu grupta ki teknelerin en  güzel yılı.. Keşke şu İthalat yasa değişikliği de çıksa da..
  • IP logged

• *
Demek Erich Türkiye'den ayrılıyor.Yalovada tanışmış, Trilyede de Orhan ile birlikte palamarlarını alıp limana bordalatmıştık.Burada yazmasanız 1998 model olacağı aklıma bile gelmezdi.Çok diri ve bakımlı bir tekne gerçekten.İçinde yaşandığı çok belli.
Tek eksiği Alman bayraklı olması.Umarım onun kadar ilgilenebilecek biri satın alır.
Alana da , satana da hayırlı olsun.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Temmuz 2017, 16:58:22 Gönderen: Kenan Biçen »
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
Alana da satana da hayırlı olsun..
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
Bu arada bir tespitim var, katılınır veya katılınmaz ama sanki 1990-2000 arası üretilen tekneler daha geç yaşlanıyor, ya da yaşlanmıyor... 2000 sonrası tekneler biraz daha fabrikaların ekonomiye kaçması nedeniyle çok çabuk eskiyor gibi geliyor bana.

Evet, kendisi ayrılmaya karar verdi. Hem de birden bire... Daha geçen gün 6 haftalık tatilini konuşuyorduk. Sporadeslere gideceğinden bahsediyordu.

hayırlısı...
  • IP logged

• *
Bu arada bir tespitim var, katılınır veya katılınmaz ama sanki 1990-2000 arası üretilen tekneler daha geç yaşlanıyor, ya da yaşlanmıyor... 2000 sonrası tekneler biraz daha fabrikaların ekonomiye kaçması nedeniyle çok çabuk eskiyor gibi geliyor bana.

Evet, kendisi ayrılmaya karar verdi. Hem de birden bire... Daha geçen gün 6 haftalık tatilini konuşuyorduk. Sporadeslere gideceğinden bahsediyordu.

hayırlısı...
Murat korsanım yazdıklarınıza katılıyorum,gecen yıl tekne aradığım dönemlerde aradığım tekne için 5 6 ay araştırmıştım,1990-2000 model arası tekne bulamamıştım,bir ara panik bile yaptım kurudu tekne piyasası diye :)
Geçen yıl kafayı kırıp tuzlada fuarda neredeyse sıfır tekne alıyordum,baktığım üç bilindik marka tekneleri dolaştım fuarda ama bir türlü ısınamadım nedenini bilmiyorum,her yer sanki plastik olmuş 1999 bir tekne denk geldi kanım kaynadı tekneye aldım :)
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik

hayırlısı...
1998 petrol krizine kadar yapılanlar.. Kesinlikle katılıyorum..
  • IP logged

• *
Alman arkadaş Erich teknesini satıyordu biliyorsunuz.
Birkaç güncellemesini paylaşmamı rica etti.

1- Teknesini Türk Bayrağına geçirip öyle teslim edecek yeni sahibine. Yani tekneyi Türk Bayraklı düşünebilirsiniz.
2- Fiyatını 59.000 EUR'dan 54.000 EUR'a indirdi.

Selamlar, Saygılar,
  • IP logged

• *
Erich in ayrılıyor olmasına üzüldüm Murat,, tekneyi bende biliyorum bakımlı ve güzel,,, eşe dosta tavsiye edilecek bir tekne
  • IP logged

• *
Evet Erdal Abi, ben de şaşırdım kendisinin kararına...
  • IP logged

• *
Merhabalar,

Erich Korsanın ricasıyla yeni bir güncelleme paylaşmak istiyorum.

Kendisi artık bir an önce ülkesine dönmek istiyor. Dolayısıyla tekneyi de bir daha gel-git yapmamak için satıp gitmek istiyor. Bu sebeple teknesini değerinin altında bir fiyata çektiğini belirtiyor. 49.500 Euro'ya indirdi fiyatını.

Ayrıca 2019 Eylüle kadar Viaport ile sözleşme yapmış ve bir miktarını ödemişti. Yani eğer yeni sahibi tekneyi Viaportta tutmaya devam ederse Eylül 2019'a kadar marinaya sadece 2500 Euro ödeyecek. (Burada da yeni fiyatlarla sanırım 1200 Euro civarı bir fayda sağlanıyor)

İlgilenenlere duyurmamı rica etti.

Saygılar,
  • IP logged

C

Can Özsel

Tekne takibimde, fotograflardan cok temiz gorunuyor. Kendi teknemi satabilirsem ve hala bu kayik satilmamis olursa size ulasicam.
  • IP logged

• *
Tekne takibimde, fotograflardan cok temiz gorunuyor. Kendi teknemi satabilirsem ve hala bu kayik satilmamis olursa size ulasicam.
Can Reis sizde tekne ne var,markası modeli nedir?
  • IP logged

C

Can Özsel

Benim kayik 2001 Algomar Karia 31. Gokova Oren Marinada bagli. Buyutebilirsek ne mutlu...

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
Benim kayik 2001 Algomar Karia 31. Gokova Oren Marinada bagli. Buyutebilirsek ne mutlu...

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beneteau oceanis 34 olsaydı ilgilene bilirdim sizin tekneyle,o yüzden sordum..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 04 Ağustos 2017, 08:44:23 Gönderen: Ali Ünalan »

Yukarı git