Uzun bir önce marinada tanışıp arkadaş olduğum ve sevdiğim Erich teknesini satıp ülkesine dönmeye karar verdi. Arkadaşı olarak üzüldüm, ama kararına saygı göstermek lazım. Artık yaş kemale erdi der, Türkiye'de Expat olarak çalıştığı işinden de ayrılıp Berlin'de ailesiyle daha fazla vakit geçirmek istiyor.
Kendisi Türkçe bilmediğinden dolayı kendisine ben yardım ediyor olacağım. Lakin bu sadece görüşmek için zaman ayarlamak, görüşme sırasında tercüman olmak ile sınırlı olacak. Yani fiyat pazarlığında her hangi bir etkim olmayacak. Bunu tekneyi gördükten sonra, kendisinin olduğu an yapar almak isteyen kişi.
İlanı sahibindene de koyduk:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-jeanneau-so-36.2-alman-beyden-satilik-dolu-plus-yasayan-bir-tekne-457475132/detay/Tekne gerçekten çok ama çok temiz. Bir Alman titizliği ile bakıyor tekneye. Tekne Viaport Marinada. Bilenler bilir Erich'in teknesini. Yelkenleri 1 yaşında UK Sails, Bimini-Sprayhood yeni, bu Ocak ayında Webasto Evo 5500 takıldı digital göstergeli ve termostatlı (bu ikisi de ekstra) , iki kamara, 2 hafta önce karadan daha yeni indi, Espiga bakımlarını yaptı. (Espiga'dan da tavsiye alınabilir), bir daha yelkencilik yapmayacağı için normalde içinden alması gereken eşyaların çoğunu da almadan gidecek. Acayip dolu ve temiz bir tekne.. Motoru büyük Volvo 40 beygir, 3 sene önce Volvo servisine refit ettirdi.
Ücretinin alıcı tarafından ödeme şartıyla lifte alınabilir (iki hafta önce indi gerçi), inspektör tutulabilir. Erich teknesine güveniyor.
Korsanlardan biri alırsa karlı çıkacağından dolayı ve gerçek bir deniz severe gideceğinden mutlu olurum.
Bu tekne için beni arayabilirsiniz ama dediğim gibi ücrette hiç bir yetkim yok, direk kendisi ile tekneyi gördükten sonra konuşabilirsiniz. İngilizce için yardımcı olabilirim, zira teknelerimiz komşu kendisiyle.