Bülent 3- 5 marka ile hiç bir zorum yok.
Sorum niye farklı markaların farklı istemlere göre geliştirilmiş modellerinden hiç veya çok az görüyoruz idi aslında.
Anlatmak istediklerinizi doğru anladım Aali abi. Ben konu azıcık savrulunca, savrulduğu yer(d)e yanıt vermiştim.
Sizin sorunuzun yerinde bir soru olduğunu düşünüyorum ve ilk başta söylediğim gibi, yanıtını kuyruğunda taşımayınca da zor soru oluyor. Bir merkezli yanıtı olduğunu düşünmüyorum ama, daha önce denilen gibi, ilk ulaşılabilenler önde gelen/çok satan markalar olunca işler bir garip oluyor. Soru da zorlayıcı oluyor.
Ben en sekmezlerimizin pek çoğunun bile, farklı markalara en azından ilk başta tesadüfen ulaştığını, asıl zamanla beğenilerin değiştiğini düşünenlerdenim.
Kendi payıma böyle keç armalı teknelere ayıla bayıla bakardım hep ama, bilmezdim ki annem işte şu şu açıdan üstünlükleri var? Öyle güzel, sıcak gelirlerdi bana. Hepsi o.
Şimdi 34 feet Bavaria kullanıyorum. Pek çok Bavariadan farklı olarak cenova vinçleri dümenden 15-20 cm kıça doğru, elimin altında. Ana yelken Iskotası şöyle yakınımda olaydı, tam olacaktı. E şimdi buna alışmışım, yeni tekne alacak olsam ilkin cenova vinçleri nerede diye bakacağım işte. Yaptıracak olsam, muhakkak hemen hemen aynı yerde olmasını ister, ana yelken ıskotasını da sizin gibi tam öne koydururdum.
Tekne alacak olsam, iyisi mi çok aramam, alırdım bir CC.
Abi, tekneyi aldım ilk, getirdim Mersin'e, babacım geldi. Denizi de çok sever. Zor bela bir yazlığı var, kaç yıl çalışmış almış, denizin dibinde. Oturdu kıçına Masal'ın, şöyle bir baktı, dedi : "Bilmiyorduk ki be oğlum, gittik aldık bir yazlık".
İşte abi, biz de çıkmışız fellah toprağından, böyle öğreniyoruz, kafa göz yara yara. Ancak bu kadar. Yersu, o daha iyi öngörülerde bulunacaktır, diye düşünüyorum.
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.