Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede kedi

• *
Teknede kedi
OP: 24 Haziran 2017, 13:57:10
Bir kedimiz var. Köpekle bahçede yaşıyor. 2 yaşında kısırlaştırılmış erkek. Yürüyüş yaparken evden en fazla 50 m açılıyor, daha sonra huzursuz olup miyavlaya miyavlaya eve dönüyor, biz köpekle devam ediyoruz yürüyüşe.

Geçenlerde tekneye götürmek için arabaya koydum. Evin önünde çok keyifliydik, arabayı çalıştırıp sokaktan çıkınca delirdi hayvan. Mecbur bıraktım, döndü eve.

Bu yazı kısmetse teknede geçirmek istiyorum, kedi de teknede olsa bana arkadaşlık edecek ama bu yaştan sonra tekneye alışma şansı var mı? Kafeste tekneye götürsem bile ilk fırsatta kaçar mı yoksa bir süre sonra tekneyi benimser mi?
  • IP logged

• *
Ynt: Teknede kedi
#1: 24 Haziran 2017, 14:10:07
Erkan Reis merhabalar.

http://heyamolahey.com/seyir-anilari/shima'nin-seyir-defteri/

Kamil Reis bu konuda en taze bilgi kaynağı ...
  • IP logged

• *
#2: 24 Haziran 2017, 17:20:32
Erkan reis bizim kedi ile bir ay denizlerde dolaştık.Daha dün eve döndük.Bizimki arabada veterinere giderken bile ağlar kusar ve dayanamazdı.Ancak veteriner bize sakinleştirici bir ilaç verdi.Denize çıkmadan 6 gün önce başlayın ve denizde de devam etmek üzere 20 gün devam edin dedi.Aynen uyguladık.İlk günler perişan oldu seyirde hep kustu.Zamanla alıştı önce direğin dibine yatıp seyir boyunca kalkmıyordu.İki hafta sonra havuzluğa çıkıp havuzluk kapısının dibine kıvrılıp seyir boyunca yatmaya devam etti.Bizim yanımızda daha sakin oldu.
Ancak seyir bitip bağlanınca normal kedi oluyor.Dikkat etmediğiniz anda dışarı kaçması veya yan teknelere atlaması an meselesi.Biz hiç boş bırakmadık.Bir de kedi tasması ve bağı var onu da kullanıyoruz.Teknede kedi olayı biraz takip gerektiriyor.Uğraşamam derseniz hiç almayın derim.
  • IP logged

• *
#3: 24 Haziran 2017, 19:27:31
Teknede kedi olayı biraz takip gerektiriyor.Uğraşamam derseniz hiç almayın derim.

Gayet açıklayıcı oldu Kamil Reis. En iyisi hiç teşebbüs etmemek bu işe. Hem hayvana hem bize eziyet olacak anlaşılan.

Çok teşekkürler
  • IP logged

• *
    • instagram
#4: 29 Ağustos 2017, 12:40:28
Bugün Mia'nın denizde 3.günü. İlk gün sabah yola çıkarken sakinleştirici verdik; heyecanlanmasın diye bir daha ihtiyaç hissettirmedi... teknede basmadık yer bırakmıyor sanırım bu alıştığına işaret... Seyir esnasında motor sesinden biraz tedirgin oluyor baş altında kendisine bir kuytu buldu oraya gidiyor.. Her geçen gün tekneye daha iyi adapte olduğunu düşünüyoruz...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2017, 12:47:29 Gönderen: Erman Yerman »
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
#5: 24 Aralık 2018, 14:59:43
Bosa ile tanıştık, oynadık.

Kedi İçin İdeal Tekne

Hasan Reisimizin "Tekne ve deniz için ideal köpek” başlığına selam verip konumuza geçelim. 8)

Her şey Kabatepe’de  tatil yaparken benim olmadığım bir sırada Ece’nin sosyal medyada bir paylaşımı ile başladı. Teknede Sadun Boro’nun Pupa Yelken’inin bilmem kaçıncı defa okurken tam kedileri Miço ile ilgili bölüme gelmiş ki, arkasından gelen bir sesle irkilip bakınca Miço’nun ruhuyla karşılaşmış gibi benzer bir misafirle göz göze gelmiş. Davetsiz misafiri de hemen fotoğraflamış. O zaman açılan bir kedi sahiplenme konusu, ne kadar uğraşsam da bir türlü kapanmadı.

Kedilere karşı en ufak bir sempati duymadığım ve bir evcil hayvanın sorumluluğundan korktuğum için konuyu geçiştirip durdum. Ama içimde bir yerde “Kadının fendi” ile başlayan meşhur söz Türk filmlerindeki gibi yankılanıyordu du du du  :)

Geçenlerde bir arkadaşımızın arkadaşı yuva arayan yavru kedilerin bir fotoğrafını bizimle paylaşınca benim de  direncim kırıldı. 15 gün önce bir cuma akşamı  gidip minik yavrulardan birisini alıp eve getirdik. Şu an sekiz haftalık olan afacana annesi “Bosa” ismini verdi. Yavrucağız ismine de alıştı. Eskiden sokaktan geçen bozacılar gibi ben de Boooosaaa! diye seslenince yüzüme tatlı tatlı bakıyor. Kediyi çok gönüllü almadığım için ilk gece sabaha kadar uyuyamamıştım. “Ben ne yaptım?” diye kendime sorup durdum. Ama bir iki gün içinde bize verdiği huzur ve mutluluk sayesinde aramızda sımsıkı bir bağ oluştu. İyi ki almışız diyorum. Daha önce kedim olmadığı için tutmasını bile doğru düzgün beceremiyordum. İlk günler bizde misafir olan kuzenimiz Güney, kedinin iç sesini taklit edip “Sen tutma birader” diye bana takılınca iki haftadır kendi aramızda keyifli bir espri oldu bu söz. :)

Bundan sonra ailemiz üç kişi. Henüz tekneye gitmedik. Umarız alışmakta zorluk çekmez. Bosa’cık çok cana yakın akıllı bir kedi. Bu hafta sonu Hasan ve Aytül Reislerimizle çok iyi anlaştı. Her ikisi de hayvanlarla o kadar güzel iletişim kuruyorlar ki, Hasan Abi kediyi oynatırken gülmekten gözümüzden yaş geldi.

Sevgili oğlumuz Bosa, ailemize hoşgeldin.  Korkma ben tutmayacağım.  ;)

Bizimle ilk günü

• IP logged
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2018, 15:08:54 Gönderen: Mücahit Karabaş »

• *
  • Selamlar
#6: 24 Aralık 2018, 15:37:53
Maşallah, galiba teknede kedi durumunu en iyi Kamil Reis biliyor. Benim eşimde köpeğe (8 yaş erkek labrador) arkadaşlık yapsın diye yavru bir kedi bakınıp duruyor, allah selamet versin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#7: 24 Aralık 2018, 15:43:39
Bir ilave daha, Hülya Leigh’te kitabında anlatmıştı. Atlantik geçişi öncesi kaza ile bir kedi sahibi olmuşlar ve kedi onlara gayet güzel miçoluk yapmış

• IP logged

• *
    • instagram
#8: 24 Aralık 2018, 16:04:46
Valla alıştıktan sonra kedi teknede dertsiz masa örtüsü.. 2 senedir kedimiz Mia Kri-Kri'ye biz de onunla seyre çok alıştık..
 Evdeki tembel yaşamından da bir nebze olsun kurtuluyor, bol bol balıkla besleniyor..
Umarım Bosa da denizdeki hayatınıza çabuk uyum sağlar..

• IP logged
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2018, 16:14:41 Gönderen: Erman Yerman »
Akdenizli, Balıkçı

• *
#9: 24 Aralık 2018, 16:08:22
Mücahit Reis,
Güzel günleriniz anılarınız olsun beraberce...

Şanslı bir kedi "Bosa"...  :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#10: 24 Aralık 2018, 16:21:24
Valla alıştıktan sonra kedi teknede dertsiz masa örtüsü.. 2 senedir kedimiz Mia Kri-Kri'ye biz de onunla seyre çok alıştık..
 Evdeki tembel yaşamından da bir nebze olsun kurtuluyor, bol bol balıkla besleniyor..
Umarım Bosa da denizdeki hayatınıza çabuk uyum sağlar..

Çok güzel. Çok cesaret verdin teşekkürler. İhtiyacım olduğunda  Senden, Kamil Reis’ten ve diğer kedi sever reislerden detaylı bilgi alırım.

Sizin Mia çok  şanslı. Usta balıkçılarla birlikte yaşıyor. İşin kötüsü bizim kayıkta balığı da hanım tutuyor. Benim balık tutmama kalırsa Bosa aç kalır.  Bu gidişle benim adım,
“Sen tutma birader” olarak tescillenecek galiba.   :D

Mücahit Reis,
Güzel günleriniz anılarınız olsun beraberce...

Şanslı bir kedi "Bosa"...  :)

Muratcığım çok teşekkürler. Sen de örnek bir hayvan seversin bizim için.  Mi Nina bizim puntonun maskotlarından birisi.

Kemal Reisim size de teşekkür ederiz.
  • IP logged

n

nuri_kongur

#11: 24 Aralık 2018, 17:57:48
Mücahit reis, hayırlı olsun. Ben de kızın baskısı yüzünden bir kedi sahiplendim. Evde evcil hayvan alışık olduğum bir şey değil (hala). Hanım pek bir gönülsüz idi. Şimdi bizim kedinin 3. senesi ve en çok seven de hanım. Tüylerini tarama görevi bende. Kum temizliği hanımda.
Besleme işini nasıl yapacağınıza karar verdiniz mi bilmem. Kedi sahibi olmadan önce hazır mamaya karşıydım. Kedisini sahiplendiğimiz kişi mama ile besliyormuş. Evdeki yemek işini ona sordum, yer ama alıştımı yemek yerken size rahat vermez dedi. Gayet makul bir uyarı gibi geldi ve alışık olduğu mamaya devam ettik. Evdeki kalan yemekleri sokaktaki hayvanlar yiyor herkes memnun. Hazır mama olunca yemeklere hiç dokunmuyor.  Hazır mama somondan üretilmiş, balık kokusu duyunca meraklanıyor ama henüz verilen balıkları yemedi. Aynı şey tavuk için de geçerli.
Evde girmesini ya da gitmesini istemediğiniz yer var ise net olun. Ya sabır demenin faydası yok. Kedinin en sevmediği şey su, kabahatinin hemen ardından yüzüne doğru bir kaç damla su çiselerseniz o mesajı alıyor. Pekiştirmek için aynı kabahatte ardı ardına su mesajı davranışı kalıcı olarak düzeltiyor. Ola ki şımarıklık yapıp sizi denerse gene aynı usul.
Kısırlaştırma karar vermeniz gereken diğer konu. Kısırlaştıracaksınız şimdiden halledin. Hayvan öğrendikten sonra unutmuyor. Kısırlaştırmanın faydası sadece içgüdülerinin çoşmasına engel olmakta değil, koku bezleri de alındığından evde oraya buraya koku bırakamıyor. Yoksa tabiatı icabı kedi her yere egemenlik ilanı için koku bırakıp duruyor. Bez yoksa hareket var ama koku yok.
Kum seçimi maliyet ve ev konforu açısından önemli. Ben değişik markaları denedim. Fiyat performans açısından en etkin olan “pisipisi” marka olanı. Biz sabun kokulu küçük taneli olanı seçiyoruz. Her bit poşet 10 kg/12 lt . Bir poşeti çiş kutusana tamamen boşaltıp ara ara temizliyoruz. Evde kesinlikle çiş ya da kaka kokusu olmuyor. Bir poşet bize bir ay rahat rahat yetiyor. Bizim buralarda görmedim n11 üzerinden alıyorum. Eve teslim ediyorlar. 2 poşet satıldığı için kargo elemanı evde olup olmadığımı telefonla mutlaka teyid ediyor
Umarım kedi ile beraberliğiniz keyifli olur.
Selamlar.

• IP logged

• *
  • ANDROMEDA 1
#12: 24 Aralık 2018, 18:08:13
Güzel dilekleriniz ve cesaretlendirmeniz için çok teşekkürler. :)

Nuri Reisim,
Çok faydalı bilgiler verdiniz. Çok teşekkürler. Notlarımızı aldık.  :)

Bir hafta isimsiz olarak; Kedicik, Oğluşum, Böcük, Boncuk gibi isimlerle seslendikten sonra Bosa ismine karar verdik.
Neden Bosa? Bosa tutmak nasıl teknelerin gerginliğini alıyorsa, bizim Bosa'yı tutmak da bizim gerginliğimizi öyle alıyor.  ;)

Umarım çok uzun yıllar bu üç kişilik mürettebat nice güzel seyirler yaparız.  :)
  • IP logged

• *
#13: 24 Aralık 2018, 18:16:44
Teknede kedi olayı biraz takip gerektiriyor.Uğraşamam derseniz hiç almayın derim.

Gayet açıklayıcı oldu Kamil Reis. En iyisi hiç teşebbüs etmemek bu işe. Hem hayvana hem bize eziyet olacak anlaşılan.

Çok teşekkürler
Çok Haklısınız kedileri zapt etmek hemen hemen mümkün değil deniz ortamı bence onlar için hiç uygun değil hele hele 2 yaşındaki bir kedi için
  • IP logged

• *
#14: 24 Aralık 2018, 18:17:59

Neden Bosa? Bosa tutmak nasıl teknelerin gerginliğini alıyorsa, bizim Bosa'yı tutmak da bizim gerginliğimizi öyle alıyor.  ;)

Süper isim ve açıklama  :)
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

Yukarı git