Mücahit reis, hayırlı olsun. Ben de kızın baskısı yüzünden bir kedi sahiplendim. Evde evcil hayvan alışık olduğum bir şey değil (hala). Hanım pek bir gönülsüz idi. Şimdi bizim kedinin 3. senesi ve en çok seven de hanım. Tüylerini tarama görevi bende. Kum temizliği hanımda.
Besleme işini nasıl yapacağınıza karar verdiniz mi bilmem. Kedi sahibi olmadan önce hazır mamaya karşıydım. Kedisini sahiplendiğimiz kişi mama ile besliyormuş. Evdeki yemek işini ona sordum, yer ama alıştımı yemek yerken size rahat vermez dedi. Gayet makul bir uyarı gibi geldi ve alışık olduğu mamaya devam ettik. Evdeki kalan yemekleri sokaktaki hayvanlar yiyor herkes memnun. Hazır mama olunca yemeklere hiç dokunmuyor. Hazır mama somondan üretilmiş, balık kokusu duyunca meraklanıyor ama henüz verilen balıkları yemedi. Aynı şey tavuk için de geçerli.
Evde girmesini ya da gitmesini istemediğiniz yer var ise net olun. Ya sabır demenin faydası yok. Kedinin en sevmediği şey su, kabahatinin hemen ardından yüzüne doğru bir kaç damla su çiselerseniz o mesajı alıyor. Pekiştirmek için aynı kabahatte ardı ardına su mesajı davranışı kalıcı olarak düzeltiyor. Ola ki şımarıklık yapıp sizi denerse gene aynı usul.
Kısırlaştırma karar vermeniz gereken diğer konu. Kısırlaştıracaksınız şimdiden halledin. Hayvan öğrendikten sonra unutmuyor. Kısırlaştırmanın faydası sadece içgüdülerinin çoşmasına engel olmakta değil, koku bezleri de alındığından evde oraya buraya koku bırakamıyor. Yoksa tabiatı icabı kedi her yere egemenlik ilanı için koku bırakıp duruyor. Bez yoksa hareket var ama koku yok.
Kum seçimi maliyet ve ev konforu açısından önemli. Ben değişik markaları denedim. Fiyat performans açısından en etkin olan “pisipisi” marka olanı. Biz sabun kokulu küçük taneli olanı seçiyoruz. Her bit poşet 10 kg/12 lt . Bir poşeti çiş kutusana tamamen boşaltıp ara ara temizliyoruz. Evde kesinlikle çiş ya da kaka kokusu olmuyor. Bir poşet bize bir ay rahat rahat yetiyor. Bizim buralarda görmedim n11 üzerinden alıyorum. Eve teslim ediyorlar. 2 poşet satıldığı için kargo elemanı evde olup olmadığımı telefonla mutlaka teyid ediyor
Umarım kedi ile beraberliğiniz keyifli olur.
Selamlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi