Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tırhandil

• *
Ynt: Tırhandil
#15: 06 Ocak 2017, 13:33:38
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-2009-tirhandil-sy-1045-219495535/detay

Şu benim yılbaşı bileti hayalimdi mesela. Tirhandile ekimdeki bodrumcupa katılmamla sarmaya başladığım için sizin kadar anlamamakla birlikte geleneksel tırhandil boyundan çokça uzun olsa da, salonu aşağıda konumlandırıp üstte yüksek binası olmamasıyla daha bir klasik forma uygun gibi. İçerde beyaz renklerin verdiği feraklık ve yerleşim düzeni bence harika
  • IP logged

T
  • *
#16: 06 Ocak 2017, 14:07:06
Dragonfly değil mi bu ?

Albenisi olan bir sefine...
  • IP logged

• *
#17: 06 Ocak 2017, 15:05:34
Dragonfly değil mi bu ?

Albenisi olan bir sefine...

Aynen ta kendisi 2016'da rastlamadım emin değilim ama 2015'de  yarıştaydı, sanırım derecesi de vardı.
  • IP logged

• *
    • instagram
#18: 06 Ocak 2017, 15:07:29
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-2009-tirhandil-sy-1045-219495535/detay

Şu benim yılbaşı bileti hayalimdi mesela. Tirhandile ekimdeki bodrumcupa katılmamla sarmaya başladığım için sizin kadar anlamamakla birlikte geleneksel tırhandil boyundan çokça uzun olsa da, salonu aşağıda konumlandırıp üstte yüksek binası olmamasıyla daha bir klasik forma uygun gibi. İçerde beyaz renklerin verdiği feraklık ve yerleşim düzeni bence harika

Bu güzelin formu Yengeç'ten ve Kri-Kri'den ayrılıyor gibi. bu konuda şu cahil kulu aydınlatacak birisi var mıdır acaba?
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#19: 06 Ocak 2017, 15:15:43
İlandaki güzel bir tekne ama bir tırhandil demeye dilim varmıyor. Önyargılı davranmak istemesem de en başta formunu göxüm yadırgıyor. Tabi sadece fotoğrafta görmek yanıltabilir de. Ama konforuna söxüm yok :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

T
  • *
#20: 06 Ocak 2017, 15:46:19
Konformizim mi dersiniz, kapitalizmin cilvesi mi artık neyse.
Her geçen gün standartın dışına çıkılan formları görüyoruz. Bazıları çirkin, bazıları güzel, bazıları göz tırmalamıyor ama geleneksel değil.
Her ne kadar gelenekseli sevsem de konu tirhandil olunca aşırı şekilde formun dışına çıkılmadığı sürece, insanlara sevdirmesi ve enazından sürdürülebilir olacağı umudu ile itiraz etmiyorum.

Mesela ;

Üzerine konuşmuştuk..ilk bakışta ne kadar güzel görünüyor değil mi ?

Geleneksel ise  ;D ;

Form da farklılık mevcut
  • IP logged

• *
#21: 06 Ocak 2017, 15:55:43
Ben de tam Hayal 62'yi de paylaşmayı düşünüyordum, benden önce davrandınız. Geleneksel değil ama günümüzde kimse sünger avcılığı için ya da yük taşımacılığı vs asıl kullanım alanı için tırhandil almıyor. Yaşam alanı, rahatlık, kullanışlılık ön planda. Mümkün mertebe esas çizgisini bozmadan evrilmeleri makul karşılanmalı ki bence Dragonfly da Hayal 62 de başarılı o konuda.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#22: 06 Ocak 2017, 15:58:02
Hayal 62 benim de gözüme hoş gelen bir tekne. Ama lacivert bordalı olan, ı ıhh. Şu mizanaya gözüm alışamıyor tırhandilde. Üçüncü fotoğraf tırhandilden ziyade pereme gibi duruyor. Bir Cem Gür notu fena olmaz gibi bu aralara bir yere...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

T
  • *
#23: 06 Ocak 2017, 16:09:18

Bir ara bu tartışmada vardı.. Eski modellere bakıldığında bizim şimdi pereme ile tırhandilin formları karışıyordu.

Mesela o 3. tekne klasik ve geleneksel Ege tirhandili diye geçiyor ama modellere bakınca pereme formunda
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#24: 06 Ocak 2017, 16:12:14
Hakan bu arada Yengecin eski sahipleriyle benim alt katımda oturan şimdi rahmetli olan komşumun evinde tanışıp,
Yengecin sohbetini yapmış idik.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#25: 06 Ocak 2017, 16:16:33
Mesela o 3. tekne klasik ve geleneksel Ege tirhandili diye geçiyor ama modellere bakınca pereme formunda

Kaynağını da paylaşabilir misin?

Hakan bu arada Yengecin eski sahipleriyle benim alt katımda oturan şimdi rahmetli olan komşumun evinde tanışıp,
Yengecin sohbetini yapmış idik.

Ali abiyi de Kaş'a taşıdık, ikinci senesi :) Arada bir gidiyor sizin oralara hala.
  • IP logged

• *
    • instagram
#26: 06 Ocak 2017, 16:19:36
Küheylan Var.. Sığacık'ta... Ata Demirer Olanlar Oldu Filmini onda çekti...Büyük tirhandiller içerisinde formu en çok hoşuma gidendir...Foto bulursam paylaşayım
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

T
  • *
#27: 06 Ocak 2017, 16:22:05
O tekne bir aralar satılıktı, halen satılık mı bilmiyorum o zamanlar geleneksel olarak yapıldığı konuları konuşulmuştu, oradan biliyorum.

Burada da malum site var... Yunanistanın geleneksel teknecileri. Orada da resimleri var bu koyduğum teknelerin.

http://www.traditionalboats.gr/en/component/content/category/22-to-somateio
  • IP logged

• *
#28: 06 Ocak 2017, 16:29:18
Kaan , o kadar araştırma yapıyorsun, hiç şöyle Tayo Mar da kullanılabilecek, bimini , tente ya da benzer bir şeye denk geldin mi?
  • IP logged

T
  • *
#29: 06 Ocak 2017, 16:34:31
Senin tip tekneler genelde hep kuzey de olduğu için kışlık işler yapılmış. Zaten 3 gün güneş görüyorlar ondan da kaçmıyorlar  ;D
  • IP logged

Yukarı git