Ahan da şimdi yakalandın.
Demek İtalyan'ca bilmiyorsun.
Ersin'in bilmediği bir şey varmış ya artık rahat rahat uyurum.
Sevgili Utku dede..
Şimdi efendim her şakada bir gerçek payı vardır. Geçenlerde DADD Etkinliğinde Halil abi benden bahsederken aynen şu cümleyi kullandı.
"Ben de tanımazken gıcık oluyordum bu Ersin e sonra tanışınca baktım ki şeker gibi adam.."
Mantığım basit aslında. Burası bir forum. Denizcilik ile ilgi konuları tartışıyoruz. Yani yaşadıklarımızı , görüşlerimizi paylaşıyoruz. Doğru yanlış, birileri yanlış ya da eksik söyleyecek ki bilenler de hayır o öyle değil desin.
Çok yazan bir toplum değiliz. Kayıt tumuyoruz da. Ben mümkün olduğunca herkesin doğru ya da yanlış, eksik ya da fazla yazmasından yanayım.
İmla hatalarını bile bazen bilerek yaptığım oluyor. Yazılsın da varsın imlası eksik olsun.
Yazıların çoğu tartışma başlatmaya yönelik. Yoksa tekne yaptıracaksam ve tasarm ile ilgili merak ettiklerimi açar sevdiğim dostlara telefon ile de sorarım. Ne var ki..
Ama burada yazınca hiç olmadık bir üyeden çok ilginç bir görüş çıkıveriyor ya da enterasan bir bilgi.
Az biraz İngilizcemiz var, okuduklarımdan ilginç gelenleri özetliyorum. Özetliyorum çünkü aksi durumda telif hakları filan devreye giriyor.
Şu navigasyon işini okuduklarımdan derleyip yazıyorum, Hikaye pek tutulmadı ama o benim.
Yani elime sekstant alıp ta güneşe bakmışlığım yoktur.
Benim gibi Ege denizinde gezmekten başka bir gayesi olmayan bir yelkenci için çok gerekli olmaz sanırım. Ama teknemde bir sekstant olsun isterim.
Deprem konusuna gelince bak orada işler değişir. Zemin mekaniği master terkim. Tez konum jeotekstil üzerineydi.
Depremler ile ilgili özellikle amatör olarak ilgilenirim. Marmara beni o yüzden çok etkiler.
Anadolu fay hattının eşi benzeri yoktur dünyada. Bir açıdan doğa harikasıdır.
Son deprem ise basında her zaman olduğu gibi yeteri kadar yer almadı çok ilginç bir deprem oldu. Önemli. Şiddeti ve yerinden daha önemli detaylar var yazmaya çalıştım.
Lafı uzattık yine.. Sözün özü tanısan seversin beni..