Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kısa kısa..

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Ynt: Kısa kısa..
#15: 07 Haziran 2017, 23:07:57
Bir alıntı:
"Ekim ayı ortalarıydı sanırım, bir süredir Ali abiyle görüşememiştik. Sonunda aradı ve geldi. Havuzlukta çayımızı yudumlarken aramızda tuhaf bir konuşma geçti. "Ben düşündüm, taşındım ve Yengeç'i sana vermeye karar verdim. Maddi, manevi hiç bir beklentim olmaksızın. Bu saatten sonra ya sana veririm ya da yakarım ama kimselere satamam Yengeç'i." dedi.

Karışık hisler, kısa bir sessizlik ve ardından devam ettik. "Öyle olmaz" dedim ve devam ettim:
"Temel bakım, onarım işlerini bitirene kadar para veremem, çünkü yok. Ama bakım işlerini bitirdiğim gibi gider kredi alırım, ne alabiliyorsam onu öderim. Evi boşaltır tekneye taşınırım, ödediğim kira kadar taksit ödemek üzere kredi alırım, onu da sana veririm. Ha bir de, şuna emin olabilirsin, elim ayağım tuttuğu sürece Yengeç'i satmam. Artık bakamayacağımı düşündüğüm zaman da ben de benim gibi bir mal bulur ona bila bedel hediye ederim."

Ali abi bir kez daha tekrar etti maddi ya da manevi hiç bir beklentisi olmadığını. "She" dedi bu, satamam.

Son olarak "Tekneye adımını attığın andan itibaren tekne senindir. Ne zaman gelirsen, ne zaman istersen; ikimiz teknede olduğumuz sürece kaptanı sensin."

Sonrasında uzun vadeli planlardan konuştuk. Daha o zaman Kaş'a inme düşüncemi paylaştım, ölçtük, biçtik.

Ali abi bir tek şey istedi. "Bir gün eser kafama, gelir de çöz palamarı dersem, çöz yeter." Len" dedim, "daha ne isterim ki"...

O hafta marş, şanzıman, kaplinler, dümen... daha o hafta her şey sıradan su koyvermeye başladı. Bir sezon tık demeden çalışan, tıkır tıkır işleyen her şey sırası geldikçe su koyvermeye, abuk subuk sorunlar çıkartmaya başladı.

Artık bir tekne sahibi olmuştum ve tekne sahibi olmanın ne demek olduğunu yavaş yavaş anlamaya başlamıştım. Fakat hala bir "ahşap" tekne sahibi olduğumun farkında değildim."

Tamamı aşağıdaki linkte.

http://www.denizcikahvesi.org/olcusuz_emek_1
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#16: 08 Haziran 2017, 07:14:09
Çok sıkı hikayedir. Okumayana hararetle tavsiye edilir.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#17: 08 Haziran 2017, 08:29:41
Çok sıkı hikayedir. Okumayana hararetle tavsiye edilir.

Kesinlikle çok keyiflidir , hatta bir daha okuyayım  C:-)
  • IP logged

• *
#18: 08 Haziran 2017, 16:38:34

2 yıl aradan sonra tekrar okudum ölçüsüz emek ve üç denizi.
Yine zaman zaman gerildim,üzüldüm,kahkahalar attım.
Keyif aldım tekrar okumaktan.
Yeni başlayanlar,yeni tekne alanlar hemen karamsarlığa kapılmayın.
Bunların toplamı başınıza gelmez.Belki bir kısmı.
Bu seyir hikayesindekiler kişiye özeldir, yani Tiryaki  reise.  C:-)
Çekmiş bir kere poseidonun şimşeklerini üzerine,kurtuluşu yok. :D
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
    • instagram
#19: 08 Haziran 2017, 20:56:04
Hakan Reisim ben bunu nasıl kaçırmışım yaa..
Nasıl güzel anlatmışsınız..verilen emek ölçüsüz ama eminim duyduğunuz sevgi, Yengeç'le olmanın hazzı da ölçüsüz... Zor ilişki ama değer abicim...
Zaten siz demiyor muydunuz tirhandil işi deli işi. Şimdi tam anladım.

Saygıyla...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#20: 08 Haziran 2017, 21:26:19
Mücahit reis bahsetmişti 3 deniz yazınızdan. Dün başlayıp bugün okuyabildim 3 denizi ve ölçüsüz emek serinizi. Bir mesajımda şanssızlıkta sizin tahtınıza oturacağımı yazmıştım geri alıyorum. Çok güzel bir ders çıkartım yazılarınızdan... teknede olmazsa olmaz sigara :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
Kısa kısa..
#21: 08 Haziran 2017, 22:31:45
Sildim
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#22: 09 Haziran 2017, 10:46:26
İki seri de bize dışarıdan bakıp da "oh, hayat size güzel!" diyen arkadaşlara ibret olsun diye yazıldı :) Olduğu gibi, ne eksik, ne fazla. En çok da yanlışları paylaşmak adına.

Bugün Yengeçle beşinci yılımı sürerken başladığım noktadan Jüpiter kadar uzaktayım ama hala evrende belli belirsiz bir nokta kadar da başında olduğumu hissediyorum.

Sıkı sıkıya inandığım kısmı şu ki, bana börtü böceği de yazın arkadaş ama asıl bok tankını, karaya oturmayı, salakça yaptığınız şeyleri yazın! Çıkarılacak dersler rengarenk günbatımında değil, kafadan gelen 38 knot insafsız rüzgarda...
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#23: 09 Haziran 2017, 10:59:42

Sıkı sıkıya inandığım kısmı şu ki, bana börtü böceği de yazın arkadaş ama asıl bok tankını, karaya oturmayı, salakça yaptığınız şeyleri yazın! Çıkarılacak dersler rengarenk günbatımında değil, kafadan gelen 38 knot insafsız rüzgarda...

O tankı düşünmek istemiyorum daha.  :-[
38 knot insafsız rüzgarı da sen oradayken, haftaya nasip olur da Kaş a gelirsem yazarım gibi geliyor Hakan reis.  :)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#24: 09 Haziran 2017, 12:57:35

O tankı düşünmek istemiyorum daha.  :-[
38 knot insafsız rüzgarı da sen oradayken, haftaya nasip olur da Kaş a gelirsem yazarım gibi geliyor Hakan reis.  :)

Gel, gel. Yarın da Kamil (Kurdoğlu) geliyor. :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#25: 10 Haziran 2017, 07:51:40
Bok tankı konusunda senin vak'anı kimse aşamaz Hakan.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#26: 10 Haziran 2017, 09:17:08
:)
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#27: 10 Haziran 2017, 11:29:20
Senin o boktan öykü içerisinde kayınvalide bornozuna odaklı yorumun da başlı başına tez konusuydu Bülent. :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#28: 12 Haziran 2017, 09:12:56
Senin o boktan öykü içerisinde kayınvalide bornozuna odaklı yorumun da başlı başına tez konusuydu Bülent. :)

Aklıma geldikçe hala gülüyorum  ;D ;D
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#29: 12 Haziran 2017, 09:40:58
Bende :)

• IP logged

Yukarı git