Sevgili reisler teknede tv izleme keyfi kimine göre gereksiz kimine göre bir zevk fakat en büyük sıkıntı yayınları net seyretmek. Normal karasal antenle genelde yayınlar çok zayıf alınmakta, mobil uydu anteni çözümleri fiyat olarak pahalı. Ben kendimce şöyle bir çözüm buldum. Günümüz teknolojisinde mobil operatörlerin internet üzerinde tv çözümleri var. Ceptelefonu veya tabletinizi hdmi kablo ile teknedeki televizyona bağlayarak istediğiniz yerde net bir şekilde antensiz tv seyredebilirsiniz. Diyeceksinizki mobil internet kotalı burada şöyle bir çözüm var vodafon tv ayda 5tl ücret alıyor ve sınırsız yani kotanızdan bağımsız. Hiç internet kotanız olmasa bile tv seyredebiliyorsunuz. Piyasada simkart girişli 300 - 400 tlye tablet bulmanız mümkün böyle bir tabletle hem tv sorununu çözmüş oluyorsunuz hemde bu tablete navionics, marin trafik, hava durumu gibi uygulamalar yükleyerek birçok ihtiyacınızı karşılamış oluyorsunuz.
Benim gibi keyfine düşkün reislerin ilgisini çekebilir diye paylaşmak istedim.
Bir sonraki projem tv yerine led projektörle teknede dev ekran maç, film, tv seyretmek.
Bu projemi gerçekleştirince resimlerini burada paylaşacağım.
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder! M/Y HIZ