Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Tv Keyfi Antensiz

• *
Teknede Tv Keyfi Antensiz
OP: 01 Haziran 2017, 02:35:36
Sevgili reisler teknede tv izleme keyfi kimine göre gereksiz kimine göre bir zevk fakat en büyük sıkıntı yayınları net seyretmek. Normal karasal antenle genelde yayınlar çok zayıf alınmakta, mobil uydu anteni çözümleri fiyat olarak pahalı. Ben kendimce şöyle bir çözüm buldum. Günümüz teknolojisinde mobil operatörlerin internet üzerinde tv çözümleri var. Ceptelefonu veya tabletinizi hdmi kablo ile teknedeki televizyona bağlayarak istediğiniz yerde net bir şekilde antensiz tv seyredebilirsiniz. Diyeceksinizki mobil internet kotalı burada şöyle bir çözüm var vodafon tv ayda 5tl ücret alıyor ve sınırsız yani kotanızdan bağımsız. Hiç internet kotanız olmasa bile tv seyredebiliyorsunuz. Piyasada simkart girişli 300 - 400 tlye tablet bulmanız mümkün böyle bir tabletle hem tv sorununu çözmüş oluyorsunuz hemde bu tablete navionics, marin trafik, hava durumu gibi uygulamalar yükleyerek birçok ihtiyacınızı karşılamış oluyorsunuz.

Benim gibi keyfine düşkün reislerin ilgisini çekebilir diye paylaşmak istedim.    8)   

Bir sonraki projem tv yerine led projektörle teknede dev ekran maç, film, tv seyretmek.  ;)

Bu projemi gerçekleştirince resimlerini burada paylaşacağım.

• IP logged
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2017, 02:46:03 Gönderen: Oguzhan Bozkurt »
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
Ynt: Teknede Tv Keyfi Antensiz
#1: 01 Haziran 2017, 02:56:31
Yine iş üstündesin  ;D  :)xx
  • IP logged

• *
#2: 01 Haziran 2017, 03:25:40
Yine iş üstündesin  ;D  :)xx
Cansıkıntısından iş arıyorum kendime..  ;D ;D
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#3: 01 Haziran 2017, 06:20:48
Oğuz bu yöntem iyiymiş..Basit de aynı zamanda.
  • IP logged

C

Can Özsel

#4: 01 Haziran 2017, 08:18:18
Teknede pek tv izlenmez bizde ama varligini bilmek bile 5 TL'ye deger. 3 yila yakin vodafone tv'yi kullaniyoruz. Telefon hattinin cektigi yerlerde goruntu cam gibi. Yayin hizinda takilma yok. Az cektigi yerlerde bile goruntu kalitesi ve hizi tatminkar, tavsiye ederim.
Ayrica ben tekneyi aldiktan sonra ilk is tv yi sokmustum. O yuzden izlersem bile ipad den izliyorum. Piyasada 50 tl ye satilan harici hoparlorlerden birini ipadin kulaklik cikisina takiyorum, hem ses daha kaliteli cikiyor hem de ipadin pili 6-7 saate kadar dayaniyor. Diger turlu 2-3 saate ipadi sarj etmek gerekiyor.
Dezavantaji ise kanal sayisi 15-16 civari ama toplasan adam gibi 4-5 kanal ya var ya yok. Ama 5 TL ye de bu kadar olur zaten.
Genel olarak guzel hizmet. Biz kullaniyoruz.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2017, 08:22:31 Gönderen: Can Özsel »

• *
#5: 01 Haziran 2017, 08:25:59
Bu konu ne kadar çok konuşuldu, bu kadar basit imiş. Ben iPad'den HDMI çıkışı yapılmıyor diye biliyordum. Tüh

BALIM SY
  • IP logged
BALIM SY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#6: 01 Haziran 2017, 09:35:50
Tam benim ihtiyacım olan şey, uzun süredir karasal yayın alabilmek için uğraşıyordum. Böylece gerek kalmadı sonuçları paylaşırsanız sevinirim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#7: 01 Haziran 2017, 09:56:00
HDMI çıkışlı kablo tablete takılabiliyor mu?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#8: 01 Haziran 2017, 09:57:12

Muhtemelen dönüştürücü falan vardır Mustafa Abi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#9: 01 Haziran 2017, 10:05:49

Tabletlerde genelde micro HDMI girişi kullanılır. En azından benim microsoft Surface RT de bu çıkış var.

• IP logged

• *
#10: 01 Haziran 2017, 12:49:44

Böyle bir parça ile görüntüyü wifi yani kablosuz olarak tabletten tvye aktarabilirsiniz ve kablo kirliliğide yaratmamış olursunuz.
  • IP logged

• *
#11: 01 Haziran 2017, 12:52:39
Bu konu ne kadar çok konuşuldu, bu kadar basit imiş. Ben iPad'den HDMI çıkışı yapılmıyor diye biliyordum. Tüh

BALIM SY

İpadlerde tvye bağlanabilir.
  • IP logged

• *
#12: 01 Haziran 2017, 12:54:18
Oğuz bu yöntem iyiymiş..Basit de aynı zamanda.

Tayamora 10 inç bir tablet alırsın artık  8)
  • IP logged

• *
#13: 01 Haziran 2017, 13:18:02
Gerçi bu durumda büyükçe ekranlı bir tablet yeterli olur, gem TV ağırlık ve montajından kuruluruz, hem de teknede her yerde TV izleriz. Zaten Digiturk Mobil (maççılar için söylüyorum) bu tv aktarımını yemiyor.

BALIM SY
  • IP logged
BALIM SY

C

Can Özsel

#14: 01 Haziran 2017, 16:23:49
Teknede cocuk olmadigini farzederek yaziyorum, gunde kac saat tv izliyorsunuz ki? Koca koca tv leri tekneye takmaktansa 1-2 saat ipad ile idare etmek yeterli olur gibi geliyor bana.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

Yukarı git