Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: CAN SALI BAKIMI

• *
  • Donatan Temsilcileri
CAN SALI BAKIMI
OP: 18 Mayıs 2017, 16:47:09
Ev marka 6 kişilik konteynır tipi can salıma 450-500 avro bakım maliyeti istediler. Ne edeyim. Yapmazsam ne olur?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Ynt: CAN SALI BAKIMI
#1: 18 Mayıs 2017, 16:51:02
Hiç birşey olmaz benimki gibi ambarda durup duru.
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#2: 18 Mayıs 2017, 17:04:11
Türkiye'de kurallar can salı veya şişme botu mecbur tutmuyor. Nedenlerine bakınca kıyılara çok yakın seyir yaptığımızdan can yeleği yeterli görülmüş olabilir. Aynı düşüncedeyseniz, salı depoya kaldırın veya satın.

Eğer görüşünüz "can salı hayatımı kurtarabilir" ise  tüm bakımlarını yaptırın ve teknede kolaylıkla denize indirebileceğiniz bir yerde örneğin kıçta puşpite bağlı tutun. tekne içinde veya oturakların hemen altındaki dolaplarda bulunan can salının gerek duyulduğunda bir kişi ile yerinden çıkarılıp kullanılabileceğine inanmıyorum.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#3: 18 Mayıs 2017, 17:09:42
Mecbur değil de Allah muhafaza Korfezde birsey olsa....
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#4: 18 Mayıs 2017, 17:15:08

Her sene iki defa körfez geçişi yapıyosun ama bildiğim kadarı ile senin kayıkta dingi de var. Can salı bakımı geçince bildiğim kadarı ile patlama ve salda sorun yaşanmıyor.Fakat hayatta kalma ekipmanlarının ve gıdaların tarihleri ile ilgili değişiklikler gerekiyor. Yani bakım süresi geçince de çalışıyor  ve iş görüyor diye biliyorum. Bakım yaptırmak en doğrusu tabi ki. ama çok paraymış be. Yenisi kaç para bu aletin.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#5: 18 Mayıs 2017, 17:21:59
1500 2000 avro arasi
  • IP logged

#6: 18 Mayıs 2017, 18:07:46
Izmir de sormuştum daha önce işçilik 100 €+kdv gibi demişlerdi fakat içindeki malzemeler biraz fiyatı şişiriyor sanırım

LG-D856 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#7: 18 Mayıs 2017, 20:25:14
Can salı gerekiyorsa mutlaka bakımını yaptırın. İçindeki malzemeler dışında, otomatik şişirme mekanizması gibi birinci öncelikli işler de var.
  • IP logged

• *
#8: 18 Mayıs 2017, 23:52:18
Senin körfez geçişini biliyorum.Risk alacak adam değilsin tedbirlisin.
Can salı işi tamamen sana kalmış.Bizim dediklerimize kulak asma içinden gelen sese kulak ver.Ha bi de Esay kardeşime sor.Bu önemli bak.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 19 Mayıs 2017, 00:11:04
Mersin'de Ulaştırma bakanlığından onaylı bir firma buldum. Yarın fiyat alacağım. Duyururum. Öte yandan Kamil abi, dediğiniz gibi, bazı şeyler bir defa gerekir. Çoluk çocuk varsa da akıl kalıyor.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#10: 19 Mayıs 2017, 10:15:06
Bülent reis,

Rakam az değil yalnız sizde yazmışsınız , bir kere lazım olur can kurtarır nacizane önerim yaptırın kafanız rahat etsin.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#11: 19 Mayıs 2017, 12:54:11
Bence akdenizde can salı gereksiz.

Onun bakım tutum masraflarını bot, vhf el telsizi ve acil durum uydu haberleşme (epirb, plb, spot, iridium vb.) cihazlarına yapmak daha mantıklı.

Kara ile bir kere iletişim kurdun mu seni gelip bulmaları günler sürmez. Ki vhf telsiz mesafesi içinde bir gemi olmama ihtimali çok düşük.

Karadenizin en az trafikli bölgesinde bozuk motorlu bozuk dümenli tekne ile transfere devam etmemin tek güvencesi can salı değil spot idi.

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

• *
  • S/Y Pigeon
#12: 19 Mayıs 2017, 16:44:11
Bülent kardeşim ben bir kaç sene evvel Göcek'te yaptırdım.İçinde su,yiyecek falan yok.Sadece fişekleri ve patlatma tüpünü değiştirdiler.Birde otomatik kilidini değiştirdiler.Bildiğim kadarıyla patlatma tüpü hemen bozulmuyor.
Selamlar
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 19 Mayıs 2017, 23:36:19
Evet abi, bu meretler ikiye ayrılıyor, biri İnternational, diğer ISO 9650. İnternational olanlarda yiyecek neyin yok. Diğerlerinde var. Bendeki azıksız olandan.
Zaten benimkinin süresinin bitmesine 20 gün daha varmış. Demek 1 yıl daha götürür. Param bitti, mataforyadı, Bayraktı, mppt solar sarjdı, oydu buydu derken.
  • IP logged

• *
#14: 11 Nisan 2018, 22:36:22
Bu sene uzun yol yapmayı düşündüğümden can salının bakımını araştırayım dedim.

İnternetten bir kaç firmaya mesaj attım. DSB firması yakından ilgilenince , adreslerine baktım. Her öğlen yemek yediğimin yerin arka sokağı.

Telefon açıp gidip görüştüm.

Benim can salı aldığımdan beri bakımı yapılmadığı için (8 sene) ve öncesini bilmediğimden dolayı, bana bunun bakımının ne çıkacağını bilemiyeceklerini, belki de kullanılmaz durumda da olabileceğini , boşuna masraf etmemi söylediler

Can salları iç sularda B Pack, Uluslararası sularda ise A Pack sertifikaya sahip olması gerektiğini söylediler. Aradaki fark A pakette yiyecekde bulunduğunu belirttiler.

İç sularda dolaşan can salının sertifikası 17 ay geçerli olurken, A packet sertifika 12 ay geçerliymiş.

Bu firma alman malı ürünler satan İngiliz şirketinin Türkiye şubesi. Tüm dünyada can sallarına hizmet veriyorlar.

Sertifikanın süresi dolduğunda uluslararası sularda yapılacak kontrollerde teknenin bağlanıp, çok ciddi cezalara maruz kalabileceklerini söylediler.

Ben de kendilerine DADD derneğinin MARS projesinden bahsedip, adaşımla telefon ile görüştürdüm. Can salının alımı veya bakımı, işaret fişek çeşitlerinin toplu alımı için DADD derneğinden İsmail reisin kontak kurması için kartlarını adaşa yolladım.

Can sallarını markasına göre bakımlarını yapmaya yetkili firmalar aşağıdaki linktedir.

https://atlantis.udhb.gov.tr/gitgmmts/VeriOkuma/Default.aspx?QBaslik=2&QBolge=43
  • IP logged
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2018, 22:38:05 Gönderen: Zafer Dedeoğlu »

Yukarı git