Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Tayo Mar Tuzla da karada..

• *
Tayo Mar Tuzla da karada..
OP: 26 Nisan 2017, 08:06:51
DADD kampanyası kapsamında bu yıl Tayo Mar Tuzla da karada.  Bu yıl süre uzun . 10 Gün..  Tayo Mar tam bir bakımdan geçecek..

Önce Pala.. Teknede en önem verdiğim mekanizma. Pala iğnecikleri , gövde bağlantı detayları tamamen değişiyor. Kuvvetli denizlerde palanın hareketi de engellenecek. Yeke pala bağlantısı bir pim ile güçlendirilecek.

Tekne temiz çıktı. Birkaç yerde küçük macunluk işler var. Onun dışında zımpara zehirli.. O kolay kısmı. esas bomba direkte . Direği söküyorum.. Özellikle yüzükler tekrar yerlerine girecek ve kaynayacak şekilde sabitlenecek..

Fotoğraflar geliyor...
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Ynt: Tayo Mar Tuzla da karada..
#1: 26 Nisan 2017, 11:05:21
La arkadaş seninki kadar direğim olsa her hafta sökerim. Bombaymış, peh :) 8) ;D
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#2: 26 Nisan 2017, 11:51:34
Bi de kamerayı doğru tutabilsem..

Tiryaki herkesin direği kendine.. :)

Bakımlı teknenin hali başka.. Tertemiz çıktı Tayo..
  • IP logged

• *
#3: 26 Nisan 2017, 12:19:37
Ersin Reis, Kolay geslin umarım herşey kolayına olur ve planladıklarını yaparsın. Bu arada direk muhabbetinizden, hani teknem olmadığına sevindiğim andır... :)

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#4: 26 Nisan 2017, 13:57:13
La arkadaş seninki kadar direğim olsa her hafta sökerim. Bombaymış, peh :) 8) ;D
Valla öyle :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Arayanlar bulamaz , bulanlar arayanlardır
#5: 26 Nisan 2017, 19:03:50
Ersin reis maşallah ne kadar karakterli bi tekne. Daha resim isterük.
  • IP logged
I need your clothes your boots and your motocycle

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#6: 26 Nisan 2017, 19:05:02
Bir ima sezdim sanki :)

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#7: 26 Nisan 2017, 21:32:42
Tayomar karaya çıkıp yanımdan kaçtığını sandı ama kurtulamadı..  ;D ;D  Denizde durduğumuz gibi yine yan yanayız.  8)

• IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#9: 27 Nisan 2017, 22:35:44
İki komşu bir arada karaya çıkmış, kolay gelsin ikinize de.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#10: 28 Nisan 2017, 01:39:17
Oğuz reis benden de fazla zımpara manyağı çıktı.. Oğuz bu arada dün senin teknenin aynısı satışta ilandaydı. Üzerinde koca bir direk ve yelkeni ile beraber.. Bence senin tekne hiç motoryat formunda değil. Kesin yelkenli imiş eskiden bu..
  • IP logged

• *
#11: 28 Nisan 2017, 07:55:57
Ersin reis o satıstaki teknenin resmini yüklesene buraya bakalım.
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#12: 30 Nisan 2017, 19:12:02
Çalışmalar son sürat devam... 8)

• IP logged

• *
#13: 01 Mayıs 2017, 08:23:41
Veeee sonunda Tayo Mar 'ın direği dün söküldü efendim.. Videosunu face ye koydum.. Valla benim bu iş basit bir karaya alma operasyonunu çoktan geçti benim için. Önce pala dan başlayalım. Pala içime sinmedi. Ben de gidip, 15 mm lik su kontrası alıp, palayı bu malzemeden yeniden yapmaya karar verdim. Bu meret parça halinde satılmadığından  2.25 x 1.70 plakayı alıp, ikiye bölüp, 30 mm  yapmak için birbirine yapıştırmak gerekti.

Veee epoksi ile tanıştım.. Geçen Temmuz dan beri iki teknesini refit etmekte olan Ercan abi sağolsun.. Önce iki komponentli bu malzemeyi doğru oranda karıştırmak için eczaneden bildiğiniz plastik şırınga alıyorsunuz. Her iki komponent için iki ayrı şırınga kullanılıyor. Ercan abi mühendis. enjektörlerin üzerine hangi komponent için kullanılıyor ise mutlaka harfi yazılıyor. B ise B , A ise A, aksi halede şırıngalar ilk kullanımda sizlere ömür. :)

Efedim, sonra yapıştırılacak olan yüzeyi bir miktar zımparalayıp, 1/3 oranında hazırladığınız reçineyi bir güzel, ancak tek seferlik fırça darbeleri ile her iki yüzeye de sürüyor ve yediriyorsunuz.  Bunlar " cırt " kıvamına gelene kadar bekleniyor. Cırt dediğim , elinizi dokundurduğunuzda parmağınız yapışıyor olacak. 

Sonra , fiber tozu ile bir ikinci reçine hazırlıyorsunuz. Bu reçinenin kıvamı da " ördek boku " kıvamında olacak.. Avcılığınız yok ise Ercan abi gibi ve hiç taze ördek boku görmediyseniz, ben size yeni bir kavram üreteyim. Hepimizin  teknelerine mıçan, "karga boku " kıvamı diyelim.. :)

Sonra efendime söyleyeyim, daha önce reçinelediğiniz yüzeylerden birine, bu hazırladığınız macun kıvamındaki reçineyi ince bir kat şekline macun spatulası ile çekiyorsunuz. Sonra iki parçayı birbirine öpüştürüp, işkence ile sıkıyorsunuz. Yine burada Ercan Abi devreye giriyor. O 'nun 5 ton basan işkence takımı ile sıkıyorsunuz.

ancak burada bir incelik daha var. İşkenceleri , su kontrasının üzerine serdiğiniz boydan boya ahşapların üzerinden sıkıyorsunuz. Böylece tek bir noktaya değil, tüm yüzeye eşit bir basınç elde edilmiş olunuyor. Bir tirik daha var.

İşkenceler aynı araba tekerleğindeki bijonlar gibi karşılıklı ve yavaş yavaş sıkılıyor. ama öyle manyak gibi sıkmıyorsunuz. aksi durumda içindeki epoksi reçine yanlardan fırtlıyor ki biz bunu istemiyoruz.

epoksi işi böyle dostlar. Basit. ama önemli detaylar var. Sonra bir daha bu iki parçayı birbirinden kırmadan ayırmak mümkün olmuyor.

su kontrası şimdi adını unuttum bir afrika ağacından. Yoğunluğu yüksek. Bu yüzden de daha ucuz. Bu malzeme , gemi inşaat sektöründe çok kullanılıyormuş ve ağırlık artmasın diye hafif olan ağaçlar tercih ediliyormuş. Bizim ağaca vida işlemiyor. Öyle sert.. İşlemesi biraz zor.. Ama yapacak başka bir şey yok.. Pala bu.. Şakaya gelmez..

Bu arada tüm iğnecikleri  de değiştiriyorum. Tayo Mar 'ın palası evladiyelik oluyor anlıyacağınız . :)

Hadi.. cumaya kadar bitecek bu işler.. Görüşürüz..
  • IP logged

• *
#14: 11 Mayıs 2017, 16:15:41
Ve dün akşam saat 00.30 da Tayo Mar yerine bağlandı. Deli gibi çalıştığım bu 10 günlük sürede öyle çok şey yaşandı ki..

Ama önce Zafer abi ve DADD a çok teşekkürler. mükemmel bir kampanyaydı. Bu kampanya sayesinde Tayo Mar on en önemli eksikliklerinin giderme şansım oldu. Yepyeni orijinalinden daha sağlam bir Pala yaptım. Direk söküldü ve daha bir çok şey..

Birazdan..
  • IP logged

Yukarı git