Arttırmıyor demen absürt olmuş. Çalışma prensibi doğruysa yıldırım yok oluyor herhalde sana göre.
Ben demiyorum, firma şöyle demiş;
"
... yıldırımı başka yere doğru yönlendiriyor mu?Hayır. ... sadece yıldırımın koruduğu noktaya düşmesine engel olur. Bu durumda yıldırım civardaki bir başka kuleye isabet ediyorsa, koruma altına alınan kule orada hiç olmasaydı da yıldırım zaten diğer kuleye düşecekti.
... koruduğu yapıyı sadece yıldırıma karşı hedef olmaktan çıkarır, yani bir nevi "görünmez" kılar ancak yıldırımı herhangi bir şekilde başka bir hedefe doğru saptırması ya da hedef göstererek yönlendirmesi mümkün değildir."
Burak, sen bu cihazın çalışma prensibini okuyup anladın mı gerçekten?
Söyledikleri prensibinin (İyonize yük dağılımı) doğru olmadığına dair bilgilerini de paylaşırsan sevinirim.
Eğer web sitesinden yeterli bilgi alıp iyi bir değerlendirme yapamadığını düşünüyorsan şu dökümana bakabilirsin, referansları, deney raporları filan var, komple ingilize bir döküman;
http://www.pentauno.com/wp-content/uploads/EVODIS_CATALOGUE.pdfayrıca bu sistem ile ilgili yapılmış deney sonuçlarını da şuraya ekliyorum, bunları da değerlendirip fikrini söylersen sevinirim;
(sanırım bu 2008'de yapılan deneyde kullanılan Evodis-10 isimli ürün firmanın "Forespar Lightning Dissipator" 'den "esinlenerek" yaptığı ilk ürün olsa gerek.. sonra daha çok iğneli olarak geliştirmişler..)