Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Yıldırım Düşmesi

n

nuri_kongur

Ynt: Teknede Yıldırım Düşmesi
#30: 09 Eylül 2017, 00:16:53
Burak reis evde kaçak akım rölesi var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

B

Burak Doneray

#31: 09 Eylül 2017, 00:27:14
Var ama sigortalar kapalı bile olsa prizdeki cihazlar etkileniyor Nuri reisim herhalde 200 300 metre yakınıma düşüyor bazen elektriksel  ark görüyorum  evin içinde.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#32: 09 Eylül 2017, 00:39:02
Teknemdeki  220 sigortalarımda kaçak akım röleli.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#33: 09 Eylül 2017, 00:43:55
Var ama sigortalar kapalı bile olsa prizdeki cihazlar etkileniyor Nuri reisim herhalde 200 300 metre yakınıma düşüyor bazen elektriksel  ark görüyorum  evin içinde.
Ev tipi hiçbir şalter, anahtar, sigorta vb yüksek gerilimi kesemez..

Kuru havada 15kV elektrik 1cm mesafeden atlar (ark yapar-havayı iletken olarak kullanır) . Nem varsa çok daha uzun mesafe gidebilir.

Bunları (evde veya teknede) mutlaka topraklamak gerekir. Yoksa zarar verir.

Sırf elektroniklerin bozulması düşünmeyin, yangın ihtimali hayli yüksek.

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

#34: 09 Eylül 2017, 00:54:56
Ne yapmam gerektiğini anlamadım Özgür reis Yangın tehlikesi bendemi var tek katlı bir evde oturuyorum Ormanın içinde.Yaşlı büyük ağaçlar var Yıldırım ormana düşüyor düşen ağaçlarda yanık izleri görebiliyorum .
  • IP logged

n

nuri_kongur

Teknede Yıldırım Düşmesi
#35: 09 Eylül 2017, 01:25:28
Bazen bizim evin yakınlarına da yıldırım düşer, o zaman evdeki sigortalar atar bizde. Belki sizinki daha yakın düşüyordur , bizde düştüğünde top patlaması gibi gürültü çıkar. Kaçak akım rölesi anında atar.
Birde evdeki bütün hassas elektronik aygıtlar elektrik hattına doğrudan bağlı değil. Biraz pahalı olmakla birlikte, yüksek akım korumalı grup prizlere bağlı. Eski evimde yaşarken yeni aldığım lcd tv bozulduğunda cihazın servisi yüksek akıma bağlı arıza demişti. Firma çamura yatmadan garanti kapsamında tamir etti ama o zamandan beri yüksek akım korumalı priz kullanırım.
Binada topraklama da mevcut

• IP logged
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2017, 01:35:22 Gönderen: Nuri Kongur »

• *
#36: 09 Eylül 2017, 01:27:06
Ne yapmam gerektiğini anlamadım Özgür reis Yangın tehlikesi bendemi var tek katlı bir evde oturuyorum Ormanın içinde.Yaşlı büyük ağaçlar var Yıldırım ormana düşüyor düşen ağaçlarda yanık izleri görebiliyorum .
Toprağa çakılı bakır bara var mı elektrik sistemindeki topraklamaya bağlı ?

• IP logged

B

Burak Doneray

#37: 09 Eylül 2017, 01:34:21
Hiç bir fikrim yok Oğuzhan görünürde yok
  • IP logged

• *
#38: 09 Eylül 2017, 01:40:27
Hiç bir fikrim yok Oğuzhan görünürde yok

Şebeke de yok ise topraklama , yap onu Burak.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#39: 09 Eylül 2017, 01:55:54
Teşekkürler baktıracağım.
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#40: 09 Eylül 2017, 08:50:42
Genelde yıldırımda elektrik hasarından söz edilir, topraklama, faraday kafesi gibi koruyucu önlemler alınır. Ölçülemeyecek  kadar yüksek güç üreten yıldırımın yaratacağı manyetik alanın da ciddi boyutlara varacağı unutulmamalıdır.  Bu manyetik etki özelikle elektronik eşyalarda asıl hasar nedeni  olabiir.
  • IP logged

• *
#41: 09 Eylül 2017, 08:58:49
Genelde yıldırımda elektrik hasarından söz edilir, topraklama, faraday kafesi gibi koruyucu önlemler alınır. Ölçülemeyecek  kadar yüksek güç üreten yıldırımın yaratacağı manyetik alanın da ciddi boyutlara varacağı unutulmamalıdır.  Bu manyetik etki özelikle elektronik eşyalarda asıl hasar nedeni  olabiir.

Cihazları şimşekli havada fırına filan koyarak (o da bir kafesmiş) kurtarın diyor bazıları .
O derece yüksek  manyetik alanda faydası olurmu AÇelenoğlu reisim. ?
  • IP logged

• *
#42: 09 Eylül 2017, 08:59:21

Tam düşünüyordum ki belki evin yakınlarında demir ya da benzeri bir maden ocağı vardır diye anlattığın fotoğraf tam da bu fikre uyuyor. Bir araştırın derim. Kim bilir belkide kıymetli bir maden dağının üzerindedir eviniz... :)
  • IP logged
Köstekçi ---bu son fasıldır ey ömrüm, artık denizde geç---

• *
#43: 09 Eylül 2017, 09:30:17
En son dalamana uçarken, 85 yaşında annesi ile syahat eden bir bayan ile tanışmıştık. Tarile geldi sanmıştım. Meğer kadın İTÜ mezıüunu maden mühendisi imiş. Bu bölgede birden fazla krom ocağını çalıştıran şirketin genel müdürü imiş.  Çıkan madenin büyüklüğünü düşünmeniz için yazayım. Ören marina eskiden bu şirketin ticari limanı imiş. Setur a satmışlar. Yani krom bol muş oralarda.. Zengin maden diyince aklıma geldi.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#44: 09 Eylül 2017, 09:45:19

Tam düşünüyordum ki belki evin yakınlarında demir ya da benzeri bir maden ocağı vardır diye anlattığın fotoğraf tam da bu fikre uyuyor. Bir araştırın derim. Kim bilir belkide kıymetli bir maden dağının üzerindedir eviniz... :)

Aynen öyle krom madeni burası Köstekçi reisim.

Marinanın olduğu yer eski krom madeni Arkasındaki dağ tamamen krom yatağı.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Eylül 2017, 10:01:10 Gönderen: Burak Doneray »

Yukarı git