Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknelerde Elektrik Donanımı

K

Kemal Gündüz

Ynt: Teknelerde Elektrik Donanımı
#15: 24 Mayıs 2018, 14:32:40
Süper birşey olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 24 Mayıs 2018, 14:37:13
Can abi,

Bu konu ile ilgili, (elbette sen de uygun görürsen), sadece senin anlatımlarının olduğu, yoruma kapalı, A'dan Z'ye tamamlanmış bir başlık haline getirsek.
Şayet teknik imkan varsa, senin başlık moderatörü olduğun, teknik imkan yoksa, yazılarını çarkçıbaşılara gönderdiğin, onların başlık içine ekledikleri bir alan olsa,

diye düşündüm, dediğim gibi sende uygun görürsen, sanırım forumlarda tek tamamlanabilmiş, tekne elektrik başlığı haline gelirdi.

Kaan, çok güzel düşünmüşsün..
Allah aşkına ben ve benim gibi elektrikten anlamayan denizciler için şu konu her yönüyle yazılsa çizilse.. "Yorum ve eleştiriye de kapalı olsun" buna da tüm kalbimle katılıyorum.
Can kardeşim, sen bu işi yaparsın. (gerçi yazsan da yazmasan da teknemi alır almaz sana geleceğim ve ne gerekiyorsa zaten yapacaksın. )

Sevgiler..

Eyüp resim ,

Kesinlikle sizinle aynı düşüncedeyim , Can abi malum sende biliyorsun benim de nasipse ekim ayı sonrası tekne arayışlarım başlayacak o zaman daha çok başını ağrıtacağım .
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#17: 24 Mayıs 2018, 20:55:34
Can abi,

Bu konu ile ilgili, (elbette sen de uygun görürsen), sadece senin anlatımlarının olduğu, yoruma kapalı, A'dan Z'ye tamamlanmış bir başlık haline getirsek.
Şayet teknik imkan varsa, senin başlık moderatörü olduğun, teknik imkan yoksa, yazılarını çarkçıbaşılara gönderdiğin, onların başlık içine ekledikleri bir alan olsa,

diye düşündüm, dediğim gibi sende uygun görürsen, sanırım forumlarda tek tamamlanabilmiş, tekne elektrik başlığı haline gelirdi.

Allah aşkına ben ve benim gibi elektrikten anlamayan denizciler için şu konu her yönüyle yazılsa çizilse.. "Yorum ve eleştiriye de kapalı olsun" buna da tüm kalbimle katılıyorum.
Can kardeşim, sen bu işi yaparsın. (gerçi yazsan da yazmasan da teknemi alır almaz sana geleceğim ve ne gerekiyorsa zaten yapacaksın. )

Sevgiler..

Eyüp hocam bu denizsever mi diyelim yelkensevermi diyelim her ne ad ile anılırsa anılsın, camiada tanıdığım
beş on can adamdan birisin. Keyf duyarım size ve teknenize bir faydam olursa.
Sevgi ve saygıyla.

• IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • KUTUP YILDIZI
#18: 24 Mayıs 2018, 20:58:14
Can abi,

Sevgiler..

Eyüp resim ,

Kesinlikle sizinle aynı düşüncedeyim , Can abi malum sende biliyorsun benim de nasipse ekim ayı sonrası tekne arayışlarım başlayacak o zaman daha çok başını ağrıtacağım .

Zevkle Serkan. Diri ve hesaplı bir tekne alabilmene faydam olursa ne mutlu bana.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
#19: 25 Mayıs 2018, 00:33:02
Tefrika olup parça parça yayınlanacak veya tekmili birden Kaan'in dediği gibi " A'dan Z'ye " kesintisiz sunulmuş  olsun,fark etmez.
Ben de Eyüp bey kadar müteşekkir olacağım, şu elektrik konularına hiç yatmayan kafam bi parmak düzelecekse...
Sağolun Can Reis !  :)xx
  • IP logged

• *
#20: 25 Mayıs 2018, 13:40:26
youtube da bizimde marinfirsat adı altında yayınladığımız videolar var. Orada da işinize yarayacak bilgiler bulabilirsiniz. Onlarda yol gösterici olacaktır.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
  • Donatan Temsilcileri
#21: 25 Mayıs 2018, 14:20:28
youtube da bizimde marinfirsat adı altında yayınladığımız videolar var. Orada da işinize yarayacak bilgiler bulabilirsiniz. Onlarda yol gösterici olacaktır.

Alper Reis, teşekkürler.
Ama biz bu sayfada, tıpkı sizinkiler gibi çok değerli olan,  Can abinin, Can hocamızın bize öğrencilerine anlattığı gibi anlatmasını diliyoruz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#22: 25 Mayıs 2018, 15:02:40
abicim bende istiyorum birileri anlatsın bende bilgilerden faydalanayım , bilgi paylaştıkça güzel ama Can abi anladığım kadarı ile yorulmuş insanlara karşılıksız anlatıp karşılığında sopa yemekten. Bizde aynı durumdan müzdaripiz. Bizim yaşımız daha genç olduğu için yorulmadık tokat yedikçe öteki yanağımızı uzatıyoruz.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
#23: 25 Mayıs 2018, 15:19:37
abicim bende istiyorum birileri anlatsın bende bilgilerden faydalanayım , bilgi paylaştıkça güzel ama Can abi anladığım kadarı ile yorulmuş insanlara karşılıksız anlatıp karşılığında sopa yemekten. Bizde aynı durumdan müzdaripiz. Bizim yaşımız daha genç olduğu için yorulmadık tokat yedikçe öteki yanağımızı uzatıyoruz.

Abi deme, çok kızıyor...
  • IP logged

Z

Ziya Gunes

#24: 25 Mayıs 2018, 15:49:52

Can Hoca karşılıksız anlatmaktan muzdarip değil bence.
Bilgisi sınırlı olanların bile, ordinaryüs edasıyla katkı(?) yapması rahatsız ediyor onu.
Ama günümüz coğrafyasının temel hastalığı bu, bilmeden bilmek!
  • IP logged

#25: 25 Mayıs 2018, 19:04:17

Bilgisi sınırlı olanların bile, ordinaryüs edasıyla katkı(?) yapması rahatsız ediyor onu.
   Doğrusu bu Ziya reisim haklısınız.
  • IP logged

• *
#26: 25 Mayıs 2018, 22:52:00
“Aküleri birbirine zil teli ile bağlayıp kutup başlarına tükürük kaynağı yapmak en doğru yol” dersem anlatır Can hocam .

Şarj regülatörü yerine perşembe pazarından bana aldırdığı 3 liralık kamçı diyot kullandım. Eksik olmasın. Bunları farklı bir başlık altında yazmaya başlamış ve biz de öğrenmeye başlamıştık. Biz hiç bölmeyelim Can hoca günlük tutar gibi yazsa arada sadece soruları alsa çok güzel olur. Suat reis benzerini meteoroloji ve sekstant konusunda yapmış ve aydınlatmıştı. O da eksik olmasın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#27: 26 Mayıs 2018, 21:24:07

orada demek istediğim karşılıksız anlatıp karşılığında bir ton sopa yemekten dolayı muzdarip olduğu ki kendiside öyle söylemiş. İnanın bende nelerle karşılaşıyorum elektrik mühendisi diye ortalıkta dolaşan adamların tavsiyesi ile akülerini şarjda bırakıp cycle ömründen yememesi için yepyeni kapalı sulu aküleri çöpe atan mı dersin baş pervanedeki 75A Optima yerine jel akü tavsiye edip taktıran mı istersin. servis aküleri küçük diye yelkenle otopilotta both şalter ile start aküsünden de destek alabileceğini söyleyen mi istersin. Dünya kadar örneği var ve bunlar mühendisim diye iş yapıyorlar.
  • IP logged
IN BOOST WE TRUST

• *
#28: 26 Mayıs 2018, 21:50:25
Bence bazı konuların üstatları yazarken, altına yorum yapılmayacak bir düzen kurabilsek çok iyi olur.
Çünkü bazı yorumlar ya konuyu farklı mecraya taşıyor ve konu dağılıyor, ya da anlatanı çileden çıkarıyor. Her iki halde de hem anlatan hem faydalanan zarar görüyor.

Halbuki sadece bir kişini yazabileceği konu başlığımız olsa, sorularımızı özelden mesajla sorsak ve ilgili kişi bunları editleyerek, eleyerek yazsa ve altında da cevabını verse...

• IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
    • KUTUP YILDIZI
#29: 27 Mayıs 2018, 11:06:43
Yeri geldiği için yazıyorum.
Alper beyin değindiği gibi bu forum kurulmadan önce diğer forumda
teknede ısınma problemi nasıl çözülür işleri konuşulurken;
Bir arkadaş 125 watt (yazıyla yüz yirmi beş watt ) elektrikli ısıtıcı ile bu iş çözülür demişti,
kişi elektrik mühendisi idi.
Şarj redresörü yerine charger gibi süslü laflara  kananlar da oldu.

Şimdi 125 watt elektrikli ısıtıcı ile 30-40 m3 alan çok rahat ısıtabilir diye söyleyen biriyle
neyi nasıl tartışabilirim ki.

Ya da kontra somunu açıklarken somunlardan biri sağ diş diğeri sol diş olursa
kontra somun olur diyen bir makine mühendisi ile nasıl tartışılır ki.
Üstelik o kişiden çok o kişi olmaya aday yancıları var iken.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

Yukarı git