Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Dünya Seyahati

• *
Ynt: Dünya Seyahati
#135: 14 Nisan 2017, 22:38:48
Oğuzhan Reis daha gelemedim. Bulgaristan dayım.Bu gün tatilleri vardı, bende telefonları kapattım foruma eğildim biraz. :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#136: 14 Nisan 2017, 22:40:18
Bu bilgileri aldığım forumun kapandığını görünce biraz maksadını aşan bir yazı oldu.Bu bilgilerin bende kapalı kalmasını istemedim.
Koca Reis istersen bu amatör balıkçılık bölumunu ayrı bir başlık yapıp oraya taşıyalım.

Bu dünya seyahati başlığının da kuruluş tartışmaları bölümünden ,genel bölüme taşınmasını bir kez daha öneriyorum.
Benden başka reisler de katkı verirse sevinirim :).

Sevgi ve saygılar,  C:-)

:D

Biraz yoruldum bu gün ama mutluyum Ahmet cim , tesadüfen bilgi kurtardık. Taşıma için de teşekkürler ,eline sağlık çarkçıların. :)

Öcal Abi , teşekkürler değerli paylaşımların için, çok güzel bilgiler daha tamamını okuyamadım bile.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#137: 14 Nisan 2017, 22:43:55
Oğuzhan Reis daha gelemedim. Bulgaristan dayım.Bu gün tatilleri vardı, bende telefonları kapattım foruma eğildim biraz. :)
İkiziniz var buralarda o zaman :) iyi yapıyorsunuz. Benim işlerle uğraşmaktan okuyamadım henüz ama listede 1 numaradalar. Geniş vaktimi sizin dünya seyahati başlığına ayıracağım. Teşekkürler böyle detaylı bilgiler için. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#138: 14 Nisan 2017, 22:51:04
Bu bilgileri aldığım forumun kapandığını görünce biraz maksadını aşan bir yazı oldu.Bu bilgilerin bende kapalı kalmasını istemedim.
Koca Reis istersen bu amatör balıkçılık bölumunu ayrı bir başlık yapıp oraya taşıyalım.

Bu dünya seyahati başlığının da kuruluş tartışmaları bölümünden ,genel bölüme taşınmasını bir kez daha öneriyorum.
Benden başka reisler de katkı verirse sevinirim :).

Sevgi ve saygılar,  C:-)

:D

Biraz yoruldum bu gün ama mutluyum Ahmet cim , tesadüfen bilgi kurtardık. Taşıma için de teşekkürler ,eline sağlık çarkçıların. :)

Öcal Abi , teşekkürler değerli paylaşımların için, çok güzel bilgiler daha tamamını okuyamadım bile.

Bu yangın konusunu da tekne de güvenlik bölümüne taşıyalım istersen , kaybolmasın gelişsin ,bana göre fırtına dan önemli.  ???

Ve tabii acil durum terk çantası ile denizde canlı kalabilme kitabının tanıtımı da oraya.

Sağlık konusu da İlkyardım bölümüne çarkçımıza zahmet. Madem düzenliyoruz tam olsun. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2017, 22:57:49 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#139: 14 Nisan 2017, 23:11:13
Eskiden aylarca süren ve tartışılan işleri nasıl çabucak yapabiliyor çarkçılarımız anlamadım,Tan Kaan reis in dediği gibi teknoloji ne kadar gelişmiş kısa sürede  ???
Helal olsun çarkçılarımıza. :)
  • IP logged

• *
#140: 15 Nisan 2017, 02:41:56
Dünya seyahatine çıkacak reislerimizin dikkatine. :)

http://www.sailing.boun.edu.tr/wp-content/uploads/YELKEN-MAKALE.pdf
  • IP logged

• *
#141: 15 Nisan 2017, 03:32:42
http://www.sailing.boun.edu.tr/sailing_old/html/arastirmalar/circumnavigation.pdf

Şimdi konumuza geri döner isek , siz çıkma niyetinde olan veya arzu edipte daha uzun sürem var önümde şimdi yapamam diyen reisler , şu an gitme ihtimaliniz olsa hangi rotayı takip ederdiniz ve niçin , Görüşlerinizi alabilirmiyim.?
  • IP logged

• *
#142: 17 Nisan 2017, 23:22:44
SU TASARRUFU

Mutfaktaki evyenin bir kenarına pompası elle çalışan bir deniz suyu bataryası monte ettim , teknemdeki klimanın eviyenin yakınından geçen deniz suyu çeken hortumun denize bağlandığı vanaya da  bir T ile bağlantısını yaptım , denizde zaten klima çalışmadığı için bir problem yapmayacak ,ayak altında olmadığı için de ayağıma çapariz yapmayacak çabuk bir sistem kurdum..
Denize kova sallama eziyetine girmeden ,bulaşığı deniz suyu ile yıkayıp tatlı su ile durulama , makarnayı deniz suyu ile yapma vs. şansını basit şekilde elde ettim.
Kullandığım pompa şöyle bir şey.

Su WC su pompası girişinin oradan ya da  lavabodan denize çıkış varsa oradan bir hortum sallandırmak suretiyle de alınabilir , kesinlikle özel bir delik açmayın.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2017, 23:33:31 Gönderen: Öcal Turan »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#143: 17 Nisan 2017, 23:40:08
SU TASARRUFU

Mutfaktaki evyenin bir kenarına pompası elle çalışan bir deniz suyu bataryası monte ettim , teknemdeki klimanın eviyenin yakınından geçen deniz suyu çeken hortumun denize bağlandığı vanaya da  bir T ile bağlantısını yaptım , denizde zaten klima çalışmadığı için bir problem yapmayacak ,ayak altında olmadığı için de ayağıma çapariz yapmayacak çabuk bir sistem kurdum..
Denize kova sallama eziyetine girmeden ,bulaşığı deniz suyu ile yıkayıp tatlı su ile durulama , makarnayı deniz suyu ile yapma vs. şansını basit şekilde elde ettim.
Kullandığım pompa şöyle bir şey.

Su WC su pompası girişinin oradan ya da  lavabodan denize çıkış varsa oradan bir hortum sallandırmak suretiyle de alınabilir , kesinlikle özel bir delik açmayın.

Sadece dünya seyahati için değil uzun süre koylarda alarga da kalanlar içinde faydalı bir imkan
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#144: 18 Nisan 2017, 07:27:19
Koylarda kullanılması sakıncalı olabilir Ahmetciğim ;)

Özellikleri, fiyatı ve nereden alabileceğimiz konusunda bilgi alabilir miyiz Öcal reisim.

Yeterli basınç ve debi üretebiliyorsa tatlı su deposundan gelen hortuma da kolayca bağlanabilecek bir sistem uydurabilir, hidrofor bozulduğunda da kullanabiliriz.

Elektrik motorlusu vardı. Hakan Gönüllü kullandı teknesinde.

Selamlar.

• IP logged

• *
#145: 18 Nisan 2017, 09:35:16
Koylarda kullanılması sakıncalı olabilir Ahmetciğim ;)

Özellikleri, fiyatı ve nereden alabileceğimiz konusunda bilgi alabilir miyiz Öcal reisim.

Yeterli basınç ve debi üretebiliyorsa tatlı su deposundan gelen hortuma da kolayca bağlanabilecek bir sistem uydurabilir, hidrofor bozulduğunda da kullanabiliriz.

Elektrik motorlusu vardı. Hakan Gönüllü kullandı teknesinde.

Selamlar.

Zafer hocam gayet güzel çalışıyor. Whale marka ,Finike de yabancı yatçılar pazar kuruyor ve birbirine fazla malzemelerini satıyorlardı , orada aldım geçen sene fiyat aklımda yok ama 50 TL gibi oldukça ucuzdu. :)
Tatlı su için tek yapmak gereken yanındaki tatlı su hortumunu buna takmak , İstanbul da east marinde ve diğer yerlerde de değişik modelleri ile var galiba.
Selam ve saygılar.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#146: 18 Nisan 2017, 09:57:48
Ben ayayk pompalısını kullanıyorum mutfakta ve oldukça fazla su tasarrufu ettim zira, bulaşıkda inanılmaz su sarfiyatı var.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#147: 18 Nisan 2017, 10:01:27
Ayak pompasi daha iyi bir secenek. El pompasi ile tek eli kullanarak yikarken rahat olmuyor. Ayak pompasi cok daha kullanisli.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#148: 18 Nisan 2017, 13:07:18
Bence de ayak pompası daha kullanışlı.Benim pompada iki giriş var yanında da üçyollu vana var.İstersen denizden çek lavaboya bas.Hidroforu devre dışı bırak vanayı tank konumuna getir tatlı suyu bas.Hidrofor bozulursa diye yapmışlar zahir.
Ve fakat bizim ikinci kaptan asla deniz suyunu kullanmayı kabul etmiyor.Yahu hanım etme diyorum dinletemedim.
Ben gizli gizli kullanıyorum şşşt ses etmeyin.
  • IP logged

• *
#149: 18 Nisan 2017, 13:22:48
Benim tekne ufak , baktım monte edeceğim yerde ya çapariz verecek ya tekne de işi büyüteceğim ,ucuza da bulmuşum hazır pompayı, hemencecik yarım saatte koydum bunu oldu bitti. Kullanırken biraz zahmete girerim artık ,razıyım.
Deniz suyu olsun mutfakta da gerisi o kadar önemli değil. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2017, 13:29:57 Gönderen: Öcal Turan »

Yukarı git