UZUNYOL DA TEKNEDE YİYECEK ve İÇECEK !!!
Yumurta, haftada bir çevirmek sintinede kolaylıkla 20 gün dayanır, Rahmetli Sadun abimiz parafin sıvayarak çok daha uzun süreler dayandırdığını anlatır Pupa Yelken isimli kitabında.
Tekne arkasından sırtı ile yakaladığınız balığı fileto çıkarıp hafifçe tuzluyarak asın. Güneşte kurusun, ince ince dilimleyip çiğ tüketebilir veya büyük parçalar pişirebilirsiniz.
Tuzlanmış Sardalya veya Hamsi veya hazırlayabilirsiniz bulduğunuz yerlerde , bir kavanozda tuzlayarak saklayın . Bulgur veya Pirinç pilavı yaparken, suyu koyduğunuzda bu balıklardan biraz içine atarsanız tuzu tam kıvamında Balıklı pilav olur. Buğulama veya balık çorbası da güzel olur.
Yeşilliklerin saklanması zor oluyor. Fasulye, Sebzeleri kurutulmuş olarak veya konserve yaparak.
Kuşbaşı eti (Tavuk eti de olur), soğanla kavurup yağı ve suyu ile birlikte kavanoza kapatıp saklayabilirsiniz, kaynar suda on dakika kavanozları kapakları kapalı bir şekilde kaynatırsanız çok uzun süre dayanır, sonrası etli kuru fasülye, etli patates vb. herşey ...
Kıyma veya kuşbaşı Eti bol yağlı ve tuzlu kavurun , tenekeye veya kavonoza basın sonrasında çok güzel kavurmalı yemekler yapabilirsiniz. ,
Eti tuzlayıp , kurutup (Kuru et yapıp) saklayabilirsiniz, yemek için biraz daha fazla su eklemeniz gerekebilir.
Ekmek yerine peksimet saklayın. Dilimlenmiş yost ekmeğini günete kurutarak peksimet yapabilirsiniz. Sonrasında çorba veya yemek suyuna kırıp yiyebilirsiniz . (Mercimek çorbası na konulan kızarmış ekmek buradan gelir.
)
Turşu seviyorsanız, her türlü sebzeyi turşu yaparak saklayabilirsiniz.
Zorlu seyirlerde teknede çikolata bulundurun ,enerji verir.
Teknede süt tozu bulundurun. Yoğurdu Süzme yoğurt olarak saklayın , Ufak Tenekelerde peynir yapın veya alın hazırını.
(Devam edecek)