Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Manyakmıyım neyim..

• *
Manyakmıyım neyim..
OP: 27 Mart 2017, 19:02:35
Sevgili reisler,

Dün yani , pazar günü, yelken yapma hevesi ile tekneye gidip, sıfır hava ile karşılaşınca yavaştan ahşaplarını değiştirdiğim makara işine devam etmeye karar verdim.. Bu makaralar yerine ahşap görünümlü fiber makaralar ile değişimi tamamladım. Öyle makara diyip geçmeyin, Tayo Mar bir makara cenneti malum.

Ana yelken , Sereni havuzluğa taşımak için büyük iki adet İngiliz makara, Flok palangaları için Bir adet , ayrıca yeni recize ettiğim iki ahşap makara , Pik yelken için bir adet makara kullandım. Ancak iskele tarafı flok plangasının bir makarası eksik kaldı. BU makara da palanganın başlangıç makarası olduğundan halatı bağlanacak şekilde olmalı. (şu baklava dilimli olanlardan ) 

Çıldıracağım .. simetri hastalığı da var.. Bir de baktım , mizananın ucunda valena yelken için koyduğum baklava şekilli makara sallanıp duruyor.

Ve tabiki , mizana direği söküldü.. sorun mizana direğini sökmem değil. Beraberinde , bumbayı, sereni de sökmek gerek. O da sorun değil, sorun bu işlem sırasında direk üzerine görebileceğim bir problem.. 

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
Ynt: Manyakmıyım neyim..
#1: 27 Mart 2017, 20:01:25
Bu makaralar yerine ahşap görünümlü fiber makaralar ile değişimi tamamladım.

Tayo Mar ahşap değil mi? ;)

Ucundan azıcık olmaz ya ,ya da  :)
  • IP logged
DeDe

• *
#2: 27 Mart 2017, 22:11:47
Utku dede , geçici olaraktan.. Ahşap makaraları yenilemek ciddi zahmetli bir iş. Yaklaşık şu an yenilemem gereken 8 makara var. Bu süreçte ne yapayım? Gezmeyeyim mi 4 milcik te olsa.. :)

Neye zaten konu yarım kaldı , devam edeyim.. Direği sökünce , Tiryaki'ye attık tuttuk ya emprenye et diye..Baktım durum ne..? Sıkıntı yok , güzel. E bu kadar söktük, bir emprenye ediversek ne olur.. ? Hayır bu emprnye işini öyle abarttım ki bir gün zehirlenicem artık herhalde..

Neyse , bu sefer çarmıhların ayarına kafayı bozdum. Direk tam istediğim doğrultuda değil. Kıçtan bakınca tamam ama bordadan öne biaz eğik gibi. Olmadı.. Haddi bi daha.. Tam ger şey bitti derken, mandarın ucunundaki kropiyi çözmüştüm.. Sen şerefsiz mandar, makaradan boşal..

Oysa arma ayarı daha yeni bittiydi.. Hayatta sökmem direği.. Ya..? Tel çengel yapıp, makaraya geçirmeye çalışıyorum.. Nafile.. Küfür ede ede söktüm direği yine.. Gitti canım arma ayarı..

Mandarı geçirdim.. Hemen kropiyi attım. Neyse sonunda bitti.

Sizin anlayacağınız , mizana direğindeki makarayı almak bana tamı tamına 6 saate patladı. İşim bittiğinde barınakta kimse kalmamıştı..

Kendi kendime sövüyorum bir yandan.. " manyaksın işte.. manyak.. " 

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
#3: 27 Mart 2017, 22:33:13
Ben onu bunu bilmem artık sen de bizim gibi plastikçisin  ;D

O kadar da kasma biz emaye lazımlığa hacet giderirdik,toruşlar plastiğe yapınca farklı mı rahatlıyorlar  ;)

Çağa ayak uydurmak ayıp değil.Pazar günü benim plastik kızı tabanca ile uzun uzun yıkadım cillop gibi oldu  :)xx

İnciluz acıcık tik koymuş bazı yerlere süs olsun diye,o kadar uzuk geçiyorum ama garipler eriyip gidiyor. :'(

Sanki benim kel olmaya yüz tutmuş kafam gibiler  ;D
  • IP logged
DeDe

• *
#4: 28 Mart 2017, 08:32:41
Fiberin havuzluğundan elde şarap kadehi ahşap yelkenliyi seyretmek cennet koylarımızın en keyifli anı değil mi. Hele bir de o güzelim görüntü için ne emekler harcandığı biliniyorsa daha da bir güzelleşiyor manzara.

Ahşap uzaktan çok güzel..

:)xx :)xx
  • IP logged

• *
#5: 28 Mart 2017, 08:44:05
Pu ha ha ha.. valla çok doğru bir yorum oldu bu Hasan abi.. Bundan sonra yanaşıp, Tayo Mar 'ın fotoğrafını çekenlerden para alayım bari.. :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#6: 28 Mart 2017, 10:17:51
Fiberin havuzluğundan elde şarap kadehi ahşap yelkenliyi seyretmek cennet koylarımızın en keyifli anı değil mi. Hele bir de o güzelim görüntü için ne emekler harcandığı biliniyorsa daha da bir güzelleşiyor manzara.

Ahşap uzaktan çok güzel..

:)xx :)xx

Bende böyle düşünüyorum, özellikle AKKK (Ahşap Kayıktan Kurtulanlar Kulübü) kulübüne katıldığımdan beri. Ama özlüyorum, sıradan beyaz kayığa binmek kötü bir duygu en azından bunu birden yapmamak lazım, kademeli geçiş gerekli.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

C

Cengo

#7: 28 Mart 2017, 19:11:41
Ahmet reiz,

(AKKK) demek 😎

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#8: 28 Mart 2017, 19:19:15
Ahmet reiz,

(AKKK) demek 😎

Maalesef Akkk ya katıldım ama  sorma bu kulüpte kendimi kötü hissediyorum, zaten kulüpte beni pek kabullenemedi, genetik olarak tahta kayıkçıymışım herhal.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

C

Cengo

#9: 28 Mart 2017, 20:13:30
Sevgili Reiz'ler,

(Ozellikle Boke Reiz)

Bu urun ise yararmi?

Özellikleri :
Tik ağacı üzerinde meydana gelen gri rengi ve kirliliği temizlemek ve ağacın rengini tazeleyerek doğal altın sarı rengine kavuşturmak amaçlı kullanılan kimyasaldır
Ürün yüksek kaliteli PE (Polieliten) Kova içinde kargolanır.
Kullanım :
1 lt suya -%20 oranında tik temizleme tozu ilave edilir ve eritilir.
Uygulama süresi 5-10 dakika arasında değişmektedir.
Çözelti haline gelmiş sıvı karışım bir fırça yada sünger yardımı ile tik yüzeylere uygulanır.
Malzemenin kirliliğine göre minimum 5 dk. bekletildikten sonra bol su ile durulanmalıdır.

Kullanimdan sonra durum buymus.

• IP logged
« Son Düzenleme: 28 Mart 2017, 20:17:41 Gönderen: Cenk Gürsel »

B

Burak Doneray

#10: 28 Mart 2017, 22:10:58
Oxalic acid bence bu Cenk reis. senede 1 kere kullanmakta bir sakınca olmaz.
  • IP logged

C

Cengo

#11: 28 Mart 2017, 22:41:56
Burak Reis,

Tiki bozarmi acaba korkuyorum, benim butun ust yapi tik kapli bilemedim.
  • IP logged

• *
#12: 28 Mart 2017, 23:05:52
bezir yağı zımpara yapmadan kullanılıyor sanırım. hakan reis denedi sonuç güzeldi. onu da araştır bence Cenk reis.
  • IP logged

C

Cengo

#13: 28 Mart 2017, 23:08:42
Ben tung yagi buldum bezirden biraz daha iyi, her ikisinde de zimpara oluyor zaten

ama sorun o degil boyle birsey varsa ise yariyorsa ve ahsaba zarar vermiyorsa  denemek lazim.

Boke ye denetip ondan sonra kullanmak lazim diyecegim ama onun kayiginda tik yok :)
  • IP logged

• *
#14: 28 Mart 2017, 23:12:21
Ben tung yagi buldum bezirden biraz daha iyi, her ikisinde de zimpara oluyor zaten

ama sorun o degil boyle birsey varsa ise yariyorsa ve ahsaba zarar vermiyorsa  denemek lazim.

Boke ye denetip ondan sonra kullanmak lazim diyecegim ama onun kayiginda tik yok :)

O zaman önce kayıkta tik gerekliliği diye konu başlığı açmak lazım  8)
  • IP logged

Yukarı git