Sevgili reisler,
Dün yani , pazar günü, yelken yapma hevesi ile tekneye gidip, sıfır hava ile karşılaşınca yavaştan ahşaplarını değiştirdiğim makara işine devam etmeye karar verdim.. Bu makaralar yerine ahşap görünümlü fiber makaralar ile değişimi tamamladım. Öyle makara diyip geçmeyin, Tayo Mar bir makara cenneti malum.
Ana yelken , Sereni havuzluğa taşımak için büyük iki adet İngiliz makara, Flok palangaları için Bir adet , ayrıca yeni recize ettiğim iki ahşap makara , Pik yelken için bir adet makara kullandım. Ancak iskele tarafı flok plangasının bir makarası eksik kaldı. BU makara da palanganın başlangıç makarası olduğundan halatı bağlanacak şekilde olmalı. (şu baklava dilimli olanlardan )
Çıldıracağım .. simetri hastalığı da var.. Bir de baktım , mizananın ucunda valena yelken için koyduğum baklava şekilli makara sallanıp duruyor.
Ve tabiki , mizana direği söküldü.. sorun mizana direğini sökmem değil. Beraberinde , bumbayı, sereni de sökmek gerek. O da sorun değil, sorun bu işlem sırasında direk üzerine görebileceğim bir problem..