Sevgili dostlar ..
Sağlık sıhhat izin verir ise , bu sene Tayo Mar Yunan daki Klasik tekne yarışını katılmayı hedefliyor. Tarih Haziran Sonu.. Bu soğuk kış günlerinde malum merdiveni bitirdim. Küçük detaylar kaldı. Geçen sene aceleye gelince dandik bir bot ile seyir yapmış , Onu da kullanmamıştım zaten. Bu sene Artık bir Dingi yapmanın zamanı geldi.
Mustafa abinin önerdiği Atkin & Co nun güzel planları var. Bunlardan 8 feet lik (2.43 m. ) Handy Andy hem yapımı kolay, hem de yelkenli de olabiliyor.
Tayo Mar 'a çok yakışır diye düşünüyorum. Üstelik bunun orijinal hali kanvas kaplama. Ancak ben , yarım santimlik akaju papeller ile kaplayıp, sonra elyaf epoksi yapmayı planlıyorum. Postalar ve omurga için elimde yeteri kadar ahşap var. Omurgayı şu meşhur bataklık tikinden yapacağım. Arkadan çekeceğiz artık . Yapacak başka bir şey yok.
Efendim seyir planım , malum önce mümkünse sopa yemeden Marmara 'dan çıkmak. Sonra Önce Limnos.. Limnos !a gitmeden seyir planı yapmam artık. Oradan Aşağı doğru Yunanistan 'ın Sepetses adasına doğru yollanacağız. Araştırdığım kadarı ile Sepetses Yunan da önemli tekne inşa merkezlerinden.
Limnos'tan sonra Halkidiki oradan da karşı yakaya vuralım . Ama düzgün bir dingidiz olmaz artık..