Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Macera Başlıyor..

• *
Ynt: Macera Başlıyor..
#45: 19 Haziran 2017, 09:20:12
Dediğin alternatif güzergahta sığacık, kuşadası, samos adasının doğusu , dilek geçidi, didim. Hem gördüm oraları. Nedendir bilinmez Karşıyakalılar pek sevmez bu bölgeyi, belki ondan samos un batısından geçeyim diyorum. Alaçatı civarından saçakaltı kalıp, samos un batısı yirmi mil. Havaya yakalanmadan kaçarım diye düşünüyorum. Bu adalarda çok keyifli ve korunaklı koylar var. Kos a kadar en fazlasının arası 6 mil. Temmuz şerrinden sabah erken kalkıp, kurtulurum gibi geliyor.

Bu samosun batısında sanırım sert poyrazda yukarı çıkarken sıkıntı yaşanıyor diye biliyorum. Neyse.. Görücez bakalım..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#46: 19 Haziran 2017, 09:58:57
Aşağıya doğru indiğinde kendini bana teslim et :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#47: 19 Haziran 2017, 11:17:51
Sana her konuda güvenimiz tam..  :)
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#48: 19 Haziran 2017, 14:16:43
...samos un batısından geçeyim diyorum. Alaçatı civarından saçakaltı kalıp, samos un batısı yirmi mil. Havaya yakalanmadan kaçarım diye düşünüyorum. ...
Bu samosun batısında sanırım sert poyrazda yukarı çıkarken sıkıntı yaşanıyor diye biliyorum. Neyse.. Görücez bakalım..
Fourni boğazının kendi çapında uğursuz bir ünü var. Yukarı aşağı farketmiyor.

Transferlerde hava durumunu takip edip uygun olduğunu düşünerek geçtiğim 4 sefer var, hem yukarı hem aşağı yönde, sadece 1 (bir) tanesinde hava tahmini tutmuştu! :D

Toplamda yolu 15NM (~3 saat) kısaltıyor, özel bir yetişme durumu yoksa tercih etmiyorum.

Diğer taraftan Kuşadası körfezi de her zaman çalkalar, hazır ol.. :)
  • IP logged
><(((º>

• *
#49: 19 Haziran 2017, 16:41:15
Dediğin alternatif güzergahta sığacık, kuşadası, samos adasının doğusu , dilek geçidi, didim. Hem gördüm oraları. Nedendir bilinmez Karşıyakalılar pek sevmez bu bölgeyi, belki ondan samos un batısından geçeyim diyorum. Alaçatı civarından saçakaltı kalıp, samos un batısı yirmi mil. Havaya yakalanmadan kaçarım diye düşünüyorum. Bu adalarda çok keyifli ve korunaklı koylar var. Kos a kadar en fazlasının arası 6 mil. Temmuz şerrinden sabah erken kalkıp, kurtulurum gibi geliyor.

Peki; gör bakalım.  ;)
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
#50: 20 Haziran 2017, 07:50:44
Efendim şimdi bu furni kanlına taktım ya kafayı.. Geko da eskiden yazılmış seyir notlarını okuyorum. Özellikle İcom un yazdığı bu bölgedeki seyir notları inanılmaz. Ümit ile yaptıkları seyir. Yazılarını okurken öldüm gülmekten.

en iyi bu denizleri İcom anlatmış. En güzeli ise şimdi birer kurt denizci edası ile gezen kimi dostlar o zamanlar sanırım daha şimdi benim olduğum gibi çiçeği burnunda yelkencilermiş.

Aralarında , 7 -8 m. Dalgadan bahseden bile var.  :) hayır sekiz m. Dalga üçüncü kat demek oluyor da , o açıdan şeyettiydim.

Bir de rüzgarı abartanlar olmuş, bu tür dalga ve bu yükseklikteki dalgada , dalganın krılıyor olması lazım.. Neyse.. Ciddi sopa yenmiş bu kesin.

Hele bir kuzeye çıkma hikayesi var ki , koptum. Önce anlatımlar gelmiş sonra da videolar.

Öyle bir yazılmış ki, sanırsınız okyanus ortasında fırtına ile boğuşuluyor. O zamanlar öyel on course filan ya da şimdi Hasan abinin kurduğu takip sistemi de yok...

Herkes meraklanmış filan. Sığacığa girildiğinde bir oh çekilmiş.. Herkes kaptanı tebrik etmiş.. Sonra videolar gelmiş.

Ana o da ne? Bizim Fatih.. Hani şu denizin Fatihi, o fırtınanın ortasında havuzluğa uzanmış kitap okuyor.. İşte denizci dedim kendi kendime.. Kos koca fırtınayı tınmamış bile..  :)

Sonra , denizi gösteriyorlar.. Yahu bunlar, İstanbul da mavi marmara motorlarının dalgasını görmemişler demek ki dedim kendi kendime..

Şaka bir yana bu yazılanlar yedi on yıl önceymiş. Herkes o zamanlar daha toymuş.

Gerçi malum zatlar o zaman da  her şeyi biliyorlarmış. Pilot kitap gibilermiş
 Mübarek adamlar ..

Neyse , demem o ki bu furni kanalına taktım şimdi ... Geçmesen olmaz,, geçsen olmuyor hesabı..

Bir de biz görelim bakalım nasılmış şu furni kanalı.

• IP logged

• *
#51: 20 Haziran 2017, 08:35:07
Sarıyaz Ege'deyken hep istedim ben de Fourni'den geçmeyi.
Ama uygun hava denk gelmedi bir türlü.
Eğer oradan geçecek havayı yakalarsan bence Ikaria'ya uğra.
İyi kötü bir limanı var ve hiç koyu yok ama iddiaya göre Ege'nin ortalama ömrü en uzun insanları orada yaşıyor.
Hatta internette okuduğum (doğruluğundan emin değilim) bir hikayeye göre Ikeria'lı biri Newyork'ta yaşarken kanser olduğunu öğreniyor ve 6 ay ömrü kaldığını söylüyorlar. Adam bari köyümde öleyim diye Ikeria'ya geliyor ve yıllarca yaşamaya devam ediyor.
Buyrun linki:
https://komsudaneoluyor.net/ikaria-adasi-dunyanin-en-uzun-yasayan-insanlarinin-bulundugu-yer/

Senin ağzından oraları okumak büyük keyif olacak.
Kısmetin bol, rüzgarın kolayına olsun.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
#52: 20 Haziran 2017, 08:47:20
Efendim şimdi bu furni kanlına taktım ya kafayı.. Geko da eskiden yazılmış seyir notlarını okuyorum. Özellikle İcom un yazdığı bu bölgedeki seyir notları inanılmaz. Ümit ile yaptıkları seyir. Yazılarını okurken öldüm gülmekten.

en iyi bu denizleri İcom anlatmış. En güzeli ise şimdi birer kurt denizci edası ile gezen kimi dostlar o zamanlar sanırım daha şimdi benim olduğum gibi çiçeği burnunda yelkencilermiş.

Aralarında , 7 -8 m. Dalgadan bahseden bile var.  :) hayır sekiz m. Dalga üçüncü kat demek oluyor da , o açıdan şeyettiydim.

Bir de rüzgarı abartanlar olmuş, bu tür dalga ve bu yükseklikteki dalgada , dalganın krılıyor olması lazım.. Neyse.. Ciddi sopa yenmiş bu kesin.

Hele bir kuzeye çıkma hikayesi var ki , koptum. Önce anlatımlar gelmiş sonra da videolar.

Öyle bir yazılmış ki, sanırsınız okyanus ortasında fırtına ile boğuşuluyor. O zamanlar öyel on course filan ya da şimdi Hasan abinin kurduğu takip sistemi de yok...

Herkes meraklanmış filan. Sığacığa girildiğinde bir oh çekilmiş.. Herkes kaptanı tebrik etmiş.. Sonra videolar gelmiş.

Ana o da ne? Bizim Fatih.. Hani şu denizin Fatihi, o fırtınanın ortasında havuzluğa uzanmış kitap okuyor.. İşte denizci dedim kendi kendime.. Kos koca fırtınayı tınmamış bile..  :)

Sonra , denizi gösteriyorlar.. Yahu bunlar, İstanbul da mavi marmara motorlarının dalgasını görmemişler demek ki dedim kendi kendime..

Şaka bir yana bu yazılanlar yedi on yıl önceymiş. Herkes o zamanlar daha toymuş.

Gerçi malum zatlar o zaman da  her şeyi biliyorlarmış. Pilot kitap gibilermiş
 Mübarek adamlar ..

Neyse , demem o ki bu furni kanalına taktım şimdi ... Geçmesen olmaz,, geçsen olmuyor hesabı..

Bir de biz görelim bakalım nasılmış şu furni kanalı.

Ersin reis,

Anlaşıldı sen o kanalı geçeceksin  ;) :)
  • IP logged

Yukarı git