Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Ebabil'e Ne Oldu? (Bundan Sonra Ne Olacak?)

• *
Ebabil'e Ne Oldu? (Bundan Sonra Ne Olacak?)
OP: 27 Şubat 2022, 15:18:14

Ebabil şu aylarda bir barınakta, karada, demonte durumda dinleniyor. Sponsorla yollarımızın ayrılması nedeniyle İstanbul'a olan yolculuğu Edremit Körfezinde sona erdi.

"Ebabil'in Lodosu" başlığı altında macera,duygu ve düşüncelerimi yazıya geçirmiştim. Ebabil'in amacıyla ilgili maceraları sona erdiği ve benim için hoş bir anılar derlemesi olarak kalmasını dilediğim için konunun kilitlenmesini rica etmiştim. Bu yeni başlık altında görüşlerinizi aktarmanız hem Ebabil'i takip edenler hem de ileride okuyacaklar için yararlı olacaktır.

Proje Ebabil'le devam etmiyor. Ancak motoru ve kapalı alanı bulunmayan bir yüzer nesneyle okyanus geçişinden vaz geçmiş değilim. Yani karadaki konfora teslim olmadım.

Ebabil proje dışında kaldığından bir kano satın almam, yaptırmam veya kendim yapmam gerekiyor.

Kendim yapmaya karar verdim. Henüz imalata başlamış değilim. Bunun için haziran ayını bekliyorum. O gün geldiğinde Ankara'ya gidip kano üzerinde çalışmaya başlayacağım. Eylül ayında denize indirmeyi umuyorum.

Denizde geçirdiğim yaşam boyunca elde ettiğim kuvvet ve direnci korumak adına her gün yaklaşık iki buçuk saat bedensel çalışma yapıyorum.

Gerçek hayatta beni görenler bazen "Hadi canım, hiç de çalışıyor gibi görünmüyorsun." deseler de durum öyle değil. Bedensel kuvvet ve direncimi, denizde seyirdeyken her gün yaklaşık otuz kiloluk demiri on metrelerden kas gücüyle çıkarıp saatlerce kürek çekebileceğim şekilde oluşturdum. Ne fazlası, ne eksiği...

Eskiden düzenli şekilde aletli ya da aletsiz bedensel egsersiz yapan insanların kararlılığına şaşıp kalırdım. Demek ki bir amacım olmalıymış. Olmalıymış ki en zorlandığım şeyleri bile bu uğurda yapayım.Bunları yaptıkça ufkum daha da genişledi. Daha açık fikirli birine evrildim.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#1: 27 Şubat 2022, 20:54:32
Hayırlısı olsun.Ebabil'i iade mi edeceksin?
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#2: 27 Şubat 2022, 21:42:25
Teşekkür ederim Mustafa ağabey.

İade konusunda üreticiden bir istek gelmediği için konuyu değerlendirmedim.

• IP logged

• *
#3: 27 Şubat 2022, 22:47:05
Merak ettim. Niçin sordunuz?
  • IP logged

• *
#4: 28 Şubat 2022, 00:02:14
Sanki yeni bir tekne düşünüyorsun hissine kapıldım. Yeni kano imalatından bahsetmişin. İstanbul'a çıkış Ayvalık'ta bitti demişsin. Ebabil ile İstanbul'a gelmek istemediğini düşündüm.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 28 Şubat 2022, 00:05:52 Gönderen: Mustafa Ertör »
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#5: 28 Şubat 2022, 09:53:04
Hayırlısı olsun.

Eskiden düzenli şekilde aletli ya da aletsiz bedensel egsersiz yapan insanların kararlılığına şaşıp kalırdım.

Ben de biraz şaşkınlık biraz hayranlıkla izliyorum, gıpta da ediyorum aslında.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#6: 28 Şubat 2022, 13:29:32
Baştan sona bir kez daha okudum, üzüldüm.
Önümüzdeki dönemler de uzun yol için ben de sponsor arayışına giremeyi düşünüyorum, dolayısıyla gelinen bu durum beni ziyadesi ile üzdü.!
Senin için hayırlısı olmasını dilerim.
Selametle.

SM-N975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#7: 28 Şubat 2022, 21:30:12
Sanki yeni bir tekne düşünüyorsun hissine kapıldım. Yeni kano imalatından bahsetmişin. İstanbul'a çıkış Ayvalık'ta bitti demişsin. Ebabil ile İstanbul'a gelmek istemediğini düşündüm.

Doğrudur Mustafa abi. Belki bir gün Ebabil İstanbul için yine yelken açar. Ama inşa edeceğim yeni kano için fazla zaman kaybetmek istemiyorum. Gerçi hazır olsa da yaptığım tercih nedeniyle zaten büyük maceranın ne zaman başlayacağı belli değil. Karadaki hayatımın süresi belirsiz, yarın sona erebilir, senelerce de sürebilir.
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#8: 01 Mart 2022, 00:21:32
Enes Reis; öncelikle verdiğin karar hakkında hayırlı olsun.

Yukarı seyir tecrübende Ebabil'in okyanus geçişine hazır olmadığı kanaatine mi vardın? Orsası zayıf diyordun zaten; kürek ve yelken için de biraz hantal mı kalıyordu acaba?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#9: 01 Mart 2022, 21:40:09
Baştan sona bir kez daha okudum, üzüldüm.
Önümüzdeki dönemler de uzun yol için ben de sponsor arayışına giremeyi düşünüyorum, dolayısıyla gelinen bu durum beni ziyadesi ile üzdü.!
Senin için hayırlısı olmasını dilerim.
Selametle.

SM-N975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Suat kaptan,

Yazıya döktüğünüz duygunuz, insani sıcaklığınızı hissetmemi sağladı. Eksik olmayın. Bu, uzun bir yol. Uzun yolda aksiliklerin olmaması neredeyse olanaksızdır. Yaşadığıma üzülmedim, bu nedenle sizin de üzülmenizi istemem.

Konu projeyi şu ya da bu şekilde gerçekleştiremezsem bile yaşam boyu mutlu kalacağım. Çünkü kapasitem dahilinde herşeyi yaptığımı biliyorum.

İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür eder, size projenizde başarılar dilerim.
  • IP logged

• *
  • Kon Tiki
#10: 02 Mart 2022, 18:46:35
Merhaba Enes Reis,

Mesajı ilk okuduğumda üzüldüm. Senin adına hayal kırıklığına uğradım. Verdiğin onca emek, zaman boşa gitti gibi geldi. Tabi çevrendeki sevdiklerinin senin için, ebabil için verdiği emekler, katlandığı yoksunluklar da cabası. İlk şaşkınlık geçtikten sonra bunun bir son değil de yeni bir bölümün başlangıcı olduğunu düşündüm.

Senin cümlelerinden alıntı yapacağım:

... Konu projeyi şu ya da bu şekilde gerçekleştiremezsem bile yaşam boyu mutlu kalacağım. Çünkü kapasitem dahilinde herşeyi yaptığımı biliyorum.
Yaşanmışlıkların verdiği keyfi, üzerinde yürüdüğün yolun sana verdiği tadı tahmin edebiliyorum. Bence bu yolda her şeyi yaparken kapasiteni de yükselttin. Bir sonraki deneme için kendine kattıklarının, öğrendiklerinin listesi uzun ve paha biçilmez değerde. 
ayrıca,
... Karadaki hayatımın süresi belirsiz, yarın sona erebilir, senelerce de sürebilir.

Şu an yeni bir yola çıktın. Şimdilik bu yol karada uzanıyor gibi görünüyor. Yarın sana ne getirir bilemem ama dün yaptıkların, yapmaya çalıştıkların muhteşemdi. Gelecek bölümü sabırsızlıkla bekliyorum.

Sevgiler.
  • IP logged

• *
#11: 03 Mart 2022, 22:53:05
Hulusi reis teşekkür ederim.

Asıl olan sponsorla ayrılmış olmamız. Yoksa Ebabil'in okyanus geçeğine olan inancım tam.

Okyanus geçişinde kolayına rüzgarla seyir yapacağım için orsa üzerinde fazla durmadım.   IEbabil'le yaptığım seyirleri değerlendoronce iyi de oldu.  Zaten beklemeyi öğrenmistim. Ama arrtık bu benim yapısal bir parçam oldu. Eskiden olsa bütün seyirlerimi proje amacı dahilinde sonuçlandırdığımı hatırlar, ne yapıp eder Ebabil'le İstanbul'a gelirdim. Ancak sponsorla ayrılınca İstanbul'a gitmemin mantıklı bir yönü kalmadı. Cünkü Istanhul'a varış, Ebabil'in ve benim okyanus geçişi icin gereksinim duyduğumuz makzemelerin finansmanı için lazimdı.

Ebabil'in tasarımı uygun olmasa da bir düzenek kurup zaman zaman çifte tek kürek çekmeye başlamıştım. Ancak normal sandallar kadar hızlı değildi.

Yelken seyrinde pupa/geniş apaz seyrinde rüzgar dört Beaufort eserken GPS'e göre 5 knot hızları buldu. Daha büyük yelkenler kullanırsam daha hızlı gidebileceğini düşünüyorum. Bu hız bana göre okyanus geçişi için yeterli.
  • IP logged

• *
#12: 05 Mart 2022, 22:46:53
Merhaba Melih reis,

Yazdıklarinıza nasıl bir yazı yazacağımı birkaç gündür düşünüyorum. Ne yazsam yetersiz kalacak.

Selam olsun kalbi deniz için atanlara.

Sevgiler
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#13: 06 Mart 2022, 15:39:14
Enes,
Seni okuyup yaptıklarını düşününce hep gözümde Bernard Moittesier canlanıyor..

1968 Vendee Globe yarışını açık ara kazanmak üzereyken şöyle yazıp yarışı terk etmişti;

"amacım yolculuğa (!) bir süre daha, hala hiç durmaksızın, güneşin ve huzurun avrupadakinden daha fazla olduğu pasifik adalarına doğru devam etmektir. lütfen bir rekor kırmayı denediğimi düşünmeyin. 'rekor' son derece aptalca bir kelimedir denizde. yolculuğuma hiç durmadan devam ediyorum çünkü ben denizde mutluyum ve muhtemelen de ruhumu kurtarmak niyetindeyim."

öZgür (mobil tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
#14: 07 Mart 2022, 20:58:49
Kabaalioğlu'na yardımları için teşekkür ediyorum.

O günleri hatırlayınca kelimeler yine düğüm oldu. Çikaracağım kitapta bahsederim diye düşünerek  Ahmet'in de içinde bulunduğu olaylar zincirini yayıınlamadım. Ama Ebabil İstanbul'a varmadı, kitap çıkmadı.

Bugün varız yarın ne oluruz diye teşekkürumü daha fazla ertelemeyeyim dedim.

Tekrar saglıcakla kalın.

• IP logged

Yukarı git