Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Uzunca bir süre sonra Sivri Ada

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Uzunca bir süre sonra Sivri Ada
OP: 28 Haziran 2021, 15:43:46
Çok uzun süredir Sivri Ada ya gidemiyorduk. Önceleri inşaat muhabbetine gidemedik. Malum yassıadada yapılan işçilerin konaklaması üzerine adayı dümdüz ettiler , bir sürü insan orada kaldı, onlarca konteyner dolduruldu. Tel örgüler çekildi falan filan. Uzun süredir kapalıydı sizin anlayacağınız. Bu arada çok merak ettim o kadar insanın atık suyunu ve  tuvaletini nereye boşalttılar. Neyse efendim sonrasında araya pandemi girdi ve yaklaşık 2 yıl sonra bendeniz adaya ilk defa gidebildim. İnanılmaz keyifliydi. Sağolsun Zafer Dedeoğlu abim de kalkıp gelmiş. Acayip kafa dinledik , müsilaj burada önceleri hiç yoktu hatta deniz sezonunu açtım, bir daha adayı böyle bulamam falan dedim atladım suya.
Hava durumunda hiç rüzgar vermiyordu, limandan hareket ettim boğazın mazarat rüzgarı vardı poyraz gibi üflüyordu. Bizde açtık yelkenleri, öylesine 3-4 gidiyorduk sonra rüzgar duruverdi. Sonra bastık makineye öylesine giderken birden güzelim batı rüzgarı geldi, hemde tam benim istediğim ölçüde ne eksik ne fazla . Fırışka rüzgardan biraz fazla diyeyim.  Geçtik full armaya , ada hemencecik geliverdi, hızımızı alamayıp gitsek mi diye düşünmedik değil. Çok keyifliydi keşke hep böyle rüzgarlar olsa İstanbul'da.
Sonrası mı sonrası ada keyfi , bize özel adanın keyfini çıkarttık bir daha ne zaman bu kadar güzeli denk gelir bilinmez.

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Uzunca bir süre sonra Sivri Ada
#1: 29 Haziran 2021, 11:18:41
Çok keyifli olmuş  C:-)
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#2: 01 Temmuz 2021, 07:54:51
Bu bilgilendirme iyi oldu; ne zamandır adalar seferi için  kurtlanıp duruyordum. Artık pazar günleri de serbest; bu hf.sonu için gece kalmalı plan yapılır mı; yapılır.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#3: 06 Temmuz 2021, 08:48:36
Bu bilgilendirme iyi oldu; ne zamandır adalar seferi için  kurtlanıp duruyordum. Artık pazar günleri de serbest; bu hf.sonu için gece kalmalı plan yapılır mı; yapılır.

artık geceleri eskisi gibi kalabalık değil, çoğunluk güneye gidince  gece kalan pek yok, gündüzde çok kalabalık değil, gelen giden oluyor ama tenha. Tek sıkıntı kıçtan kara olduğumuz yerde mapaların çoğunun kopmuş olması.
  • IP logged

• *
#4: 10 Temmuz 2021, 20:38:56
Bugün çok güzel bir havada,Uzun zamandır hasretini çektiğim yelken seyrini yaptık Baba Tunca ile Sivri Adadayız.Yarın hava biraz daha düşecek.Bugün 18-25 deniz mili esti.Çok keyifli ve süratli bir seyir oldu.Yarın Ahmet Reis de geleceğini söyledi.Arzu eden dostları bekleriz
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#5: 11 Temmuz 2021, 23:57:21
Mustafa Reis,

Niyetine girmiştim ama "yapılacaklar listesi" bitmediğinden yine limanda kaldım. Nitekim sizin limana dönüşünüzü dahi görmedim.  DADD kampanyasından aldığım kılıfları Usturmaçalara giydirmek için boğuşurken (Abi kılıfları milimetrik yapmışlar, iki çimacı bir ben, resmen boğuştuk) araba  ile ayrılırken gördüm sizi, seslendim ama duyuramadım.

Sivri, pazar günü nasıldı, eskisi gibi kalabalık oldu mu;  feribotlarla yüzmeye geliyorlar mı?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#6: 12 Temmuz 2021, 00:23:01
Bu haftasonu Sivri Ada yelkenli tekneler açısından çok tenha idi.Cumartesi anakaradan eski bir motoryatla gelen sadece erkeklerden oluşan 20 kişilik gurup ayrılınca BabaTunca ve bir balıkçı teknesi adada geceledik.Sabah Bidarka ile ekibi Ahmet ve Mustafa Kabaalioğlu reisler gelince keyfimiz yerine geldi.Bağlanacak birçok teknelik yer vardı.Hatta bize yakın bağlanan ve denize liman içinde girip hurrrriiouuughh diye ses çıkartan zevattan uzaklaşıp farklı yere arka arkaya bağlandık.Saat 14,00 sıraları çıkıp rüzgarsız havada sadece anayelken açık olarak arka arkaya adalar arasında makine ile BABALAR seyri yaptık..
Burgaz ada ile Heybeli ada arası kanaldan anadolu yakasına dümen kırdık.Önce çok az olan rüzgar 18 deniz miline ulaşınca Kınalı Ada önünden Biz Yeşilköy'e Bidarka da Samatya'ya uçarak döndük.Çok güzel bir hafta sonu idi tadı damağımızda kaldı.En kısa zamanda tekrarlamayı istiyoruz.İnşallah birçok dostumuzun katılımıyla. 
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#7: 13 Temmuz 2021, 00:46:21
Yine çok güzel bir hafta sonu oldu, bizim için geç kalmış bir babalar günü kutlaması oldu. Türkiyenin iki babasını güzel bir hafta sonu seyrinde buluşturduk. Güzel görüntüler çıktı ortaya. En kısa sürede tekrarını yapalım, hazır İstanbul boşken fırsatı değerlendirmek lazım.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#8: 31 Temmuz 2021, 13:13:39
Babalar bir kaç haftadır üstüste Sivri ada nın keyfini çıkarıyor.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2021, 13:23:16 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
#9: 31 Temmuz 2021, 23:05:30
İnşaatlar sonrası Sivriye giriş prosedürü değişmiş mi peki? Birkaç kişi ortanın sancağı prosedürü değişti demişti.
  • IP logged

• *
#10: 01 Ağustos 2021, 20:37:37
Hadi bu haftanın SivriAda fotoğrafını da ben paylaşayım. Pazar günü ikindi vakti iki tekneyiz; bir de kediler. Sakinlik hoşumuza  gitti, bu gece artık buradayız.

Müdavim  Baba'ları göremedik; hem sonra muhtarımız da yok?
  • IP logged

• *
#11: 01 Ağustos 2021, 20:39:40
İnşaatlar sonrası Sivriye giriş prosedürü değişmiş mi peki? Birkaç kişi ortanın sancağı prosedürü değişti demişti.
Ben yine sancağa yakın girdim; belki yarın dalıp? dibin durumuna bakarım.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#12: 02 Ağustos 2021, 12:01:16
Hadi bu haftanın SivriAda fotoğrafını da ben paylaşayım. Pazar günü ikindi vakti iki tekneyiz; bir de kediler. Sakinlik hoşumuza  gitti, bu gece artık buradayız.

Müdavim  Baba'ları göremedik; hem sonra muhtarımız da yok?

Bilseydim geleceğini geçerdim adaya, yalnız olunca Küçükyalıya geçtim, Merem ve Erol Abiyi ziyarete. Yoksa Cumartesi den beri teknedeydim.
Muhtar da güney göçtü, güzün gelir.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#13: 02 Ağustos 2021, 12:04:53
Ben yine sancağa yakın girdim; belki yarın dalıp? dibin durumuna bakarım.

Ben daldım , sorun yok batık tekne vardı onu çıkarttılar. Fakat iskele diplerinde bolca kopmuş araba lastiği var. Bzaılarının yüzer halatları yukarıya doğru uzanıyor. Draftı derin teknelerin pervaneye alma riski var.. Bir daha gttiğimde gördüklerimi keserim.
  • IP logged

• *
#14: 03 Ağustos 2021, 00:13:16
Bugün Sivri de ikindiye kadar kaldık; sefere çıkmadan önce tekne altına  bir dalayım dedim; zehirlinin ikinci  yılı, çok şükür korktuğum başıma gelmedi; dayama noktalarında küçük midyeler oluşmuş; biraz da pala da vardı; onun dışında D-Marin zehirliden gayet memnunum. Biraz da pervane temizliği yapıp ayrıldım.

Sebebi nedir bilmiyorum  ama Sivri de çok miktar da karasinek var; fena ısırıyorlar. Benden başka motoryatlı bir aile geldi; bir-iki saate o da ayrıldı.

Sonra Yassıadaya bir uğradım, rıhtımında bir feribot vardı; etrafta bir iki işçi; in cin top oynuyordu. Görevliye seslenip gezmek istediğimi söyledim; bugün çok yoğunmuş; daha önce gelenleri de geri çevirmişler güya. Etrafı gösterip, dalga mı geçiyorsun der gibi yaptım; gezdirecek görevli eksikmiş meğer; yalnız  gezilemiyor herhalde. On-onbeş teknenin bağlanabileceği iskele yapmışlar; ama poyraza açık; aborda olunursa tekne dövünür durur.
  • IP logged

Yukarı git