Çok uzun süredir Sivri Ada ya gidemiyorduk. Önceleri inşaat muhabbetine gidemedik. Malum yassıadada yapılan işçilerin konaklaması üzerine adayı dümdüz ettiler , bir sürü insan orada kaldı, onlarca konteyner dolduruldu. Tel örgüler çekildi falan filan. Uzun süredir kapalıydı sizin anlayacağınız. Bu arada çok merak ettim o kadar insanın atık suyunu ve tuvaletini nereye boşalttılar. Neyse efendim sonrasında araya pandemi girdi ve yaklaşık 2 yıl sonra bendeniz adaya ilk defa gidebildim. İnanılmaz keyifliydi. Sağolsun Zafer Dedeoğlu abim de kalkıp gelmiş. Acayip kafa dinledik , müsilaj burada önceleri hiç yoktu hatta deniz sezonunu açtım, bir daha adayı böyle bulamam falan dedim atladım suya.
Hava durumunda hiç rüzgar vermiyordu, limandan hareket ettim boğazın mazarat rüzgarı vardı poyraz gibi üflüyordu. Bizde açtık yelkenleri, öylesine 3-4 gidiyorduk sonra rüzgar duruverdi. Sonra bastık makineye öylesine giderken birden güzelim batı rüzgarı geldi, hemde tam benim istediğim ölçüde ne eksik ne fazla . Fırışka rüzgardan biraz fazla diyeyim. Geçtik full armaya , ada hemencecik geliverdi, hızımızı alamayıp gitsek mi diye düşünmedik değil. Çok keyifliydi keşke hep böyle rüzgarlar olsa İstanbul'da.
Sonrası mı sonrası ada keyfi , bize özel adanın keyfini çıkarttık bir daha ne zaman bu kadar güzeli denk gelir bilinmez.