Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Raymarin RL80 Suüstü Radarı - 24 Mil

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Raymarin RL80 Suüstü Radarı - 24 Mil
OP: 28 Şubat 2017, 20:16:17
S/Y Gezgn'in donanımından birşeyler satmak çok zor geliyor bana ama kullanmadıklarımı da elde tutmak kısıtlı alan içerisinde biraz zor oluyor ne yazıkki.

Efendim, 1 adet anolog 24 mil mesafeli Raymarin Radar Anteni, RL80 Radar Ekranı ile ihtiyaç fazlası olması nedeniyle satılıktır.

4 parçadan oluşmaktadır Radarımız;

1- Raymarin Analog Radar Anteni -24 mil
2- Raymarin RL80 Radar Ekranı
3- Radar Ekranı Data Giriş Kablosu (Soketli)
4- Radar Ekranı Koruyucu Kapak

Ederi: 1.100 tl olarak sahibinden.com'a 404985080 ilan nosu ile ilanını verdim.

NOT: Ekran aydınlatmasında zaman zaman temassızlık oluşmakta. Dolayısıyla Ekran aydınlatma ampulünün değiştirilmesi veya daha kolayından led ile aydınlatmadaki sorun giderilmeli.

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Ynt: Raymarin RL80 Suüstü Radarı - 24 Mil
#1: 28 Şubat 2017, 20:22:10
Bir kaç gün önce klima aldım kayığa. Yoksa kaçırmazdım  :-\
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#3: 28 Şubat 2017, 22:17:02
Abi selam, bu haliyle kullanıma hazır mıdır? Birde Türk Bayraklı teknede ais gibi yasal bir sıkıntı varmı radar montajı için?
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#4: 28 Şubat 2017, 23:53:43
Radar da alıcı-verici telsiz cihazı olduğundan ruhsata tabidir, ama ais gibi saçma bir yönetmeliği olmadığından sıkıntı çıkmaz! :)

İlgili bilgi burada;

öZgür

• IP logged
><(((º>

• *
Çok uygun bir fiyat , fuarda sadece antenine istedikleri parayı düşününce. :)
  • IP logged

• *
Radar da alıcı-verici telsiz cihazı olduğundan ruhsata tabidir, ama ais gibi saçma bir yönetmeliği olmadığından sıkıntı çıkmaz! :)

İlgili bilgi burada;

öZgür
Ruhsata tabi olması yeterince saçma değil mi zaten?  >:(
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Abi selam, bu haliyle kullanıma hazır mıdır? Birde Türk Bayraklı teknede ais gibi yasal bir sıkıntı varmı radar montajı için?

Dostum dün akşam 21:00 sularında satıldı malesef...
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Değerli reisler Raymarin RL80 Suüstü radarı dün akşam satılmıştır. İlana göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Nasip değilmiş, hayırlısı artık, alan arkadaşımız güle güle kullansın.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#11: 01 Mart 2017, 11:51:28

öZgür
Ruhsata tabi olması yeterince saçma değil mi zaten?  >:(

Bilgi için teşekkürler Özgür,
Evet Erol Abi radarın ruhsata tabi olması da garip. Maalesef tekne Türk Bayraklı olunca her şeyi alıp takamıyorsun. Özellikle ais için araştırdığımda karşıma sadece iki üç marka çıkmıştı. Aslında burada bir de haksızlık var da , yaramızı deşme şimdi. Her zaman olduğu gibi kurala uyan cezalandırılıyor ülkemizde. Şimdi Bayrak yasasıyla millet kayıklara abuk sabuk tüm elektronikleri doldurdu ve hepsini geçişle legal hale getirecekler, yapacak bir şey yok. Biz telsizi bile kaydettirmek için çırpınıyorken.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#12: 01 Mart 2017, 15:00:18
Telsiz verici cihazlarını ruhsata tabi olması teknik açıdan çok saçma değil bir gereklilik aslında.

Tüm dünyada verici cihazların frekans kontrolü ve düzenlemesi için çeşitli kayıt kuyut sistemleri var.
Uluslarası frekans planları ve her ülkenin buna uygun kendi ulusal frekans planları var.

Bu planlarda sadece bazı frekans bantları (PMR el telsizleri gibi) serbest bırakılmış, diğer her türlü verici cihaz bir şekilde ilgili kurum üzerinden kayıt ediliyor.. (Örnek cep telefonları, wireless modemler, bebek dinleme telsizleri gibi..)

Ruhsat değil ama bizdeki uygulama yönetmelikleri ne yazık ki 80'lerdeki askeri yasakçı kafa ile yazılmış ve halen yazılıyor. (Çünkü aynı kafanın yeşili ile muhatabız!)
Yönetim kontrol ve düzenleme yapamadığı, anlamadığı herşeyi yasaklamayı kolay buluyor. (Bakınız karada AIS istasyonu işletememek, AIS verilerini paylaşamamak vb.)

Diğer yandan bir de elindeki gücü yetkiyi birilerine peşkeş çekmek için de bu yönetmelikler kullanılıyor. (Bakınız AIS transponderlerde yerli yandaş bir markayı ihya etmek için dünyanın hiçbir yerinde olmayan Türk tipi AIS yönetmeliğimiz bizim amatör teknelere ucuz/basit AIS cihazlarını takıp seyir güvenliğimizi sağlamamızı engel oluyor.)

Velhasıl bizim canımızı yakan kayıt kuyut ruhsat değil yasakçı yönetmeliklerdir..
  • IP logged
><(((º>

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#13: 01 Mart 2017, 15:34:36
Açıklama için teşekkürler.
  • IP logged

• *
#14: 01 Mart 2017, 16:55:10
Konu dağılıyor gibi ama radar nasıl olsa satıldı, bişi olmaz. :)
Teknenin elektriğini kullanarak radardan radyo dalgası gönderiyorsun, bir yerlere çarpıp geri geliyor, önünde ne var anlıyorsun...
Elin uydusundan gelen sinyalleri, elin icad edip ürettiği gps cihazından okuyorsun, nerede olduğunu anlıyorsun...
Her ikisinde de (çok afedersiniz ama) devlete giren çıkan bir şey yok. Hizmet yok... harcama yok...
Neyin ruhsatı, neyin harcı bu? Hiç... Delinin biri zamanında kuyuya bir taş attı, şimdi kimse çıkaramıyor.
Telsizi bir yere kadar anlarım ama, radar? gps?
Anlamam mümkün değil.
"Ben anlatırım" diyen varsa buyursun, dinlerim ben :)
  • IP logged

Yukarı git