Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Cem Abiyi sanırım hepi topu 7-8 yıldır tanıyordum. Ama sanki çok uzun yıllardan beridir tanıyormuş kadar yakınlaşmıştık. Beni sık sık arar uzun sohbet ederdik. Bana bildiğim veya gördüğüm yöresel uygulamaları kayıt altına almam için çok ısrarda bulunurdu. Hatta çevremdeki tüm dostlarım gibi Cem Abi de, bunları mutlaka yazmam konusunda üzerimde ciddi bir baskı oluşturmuştu. Son zamanlarda vasiyet dozunda yükleniyordu. Bende onun son zamandaki ısrarı üzerine bayağı mesafe katetmiştim. Son haline gelince düzenlemek için buradaki bir çok dostumla paylaşacağım gibi terminolojisini kontrol edip düzenlemesi için de Cem Abiyle paylaşacaktım. Olmadı , olamadı. Nasip diyelim. Pazar akşamı oturdum , kendi inancım gerektirdiği haliyle duamı ettim, artık Edirnekapı'dan geçerken Fatiha listeme biri daha eklendi. Yine nasip olursa bu seneki ilk seyrimde de onun içinde bir ekmek bölüp atarım denize. Bunu yazarken fark ettim böldüğüm ekmeğin parça sayısı ne kadar artmış. Rahmet olsun hepsine.
Ha belki bir gün Tayo- Mar a tekrar gidersem de artık üçüncü kişi olarak otururuz bir kenara.
Gelelim hatırasına neler yapılabilir diye.
Birincisi , ortam normale dönmeye başladığında mutlaka Abimizin adına bir ralli düzenleriz. Kamil Abininki gibi bir hatıra bere daha eklenir dolabımıza.
İkincisi klasik tekne platformunda Cem Abinin bir nevi vasiyeti üzerine bir kitap hazırlığı var. Ciddi bir çaba var gerçekten.
Üçüncüsü İyonya ile ilgili önerilen durum için çok erken , öncelikle bu konu da ailenin tasarrufu gözetilmelidir. Belki kendileri yaşatmayı düşüneceklerdir. Bu zaman içinde görülecektir. Ama bu konudaki öneriler çok güzel ve samimi, sadece biraz erken.