Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Havuza İşeyenler.

K

Kemal Gündüz

Ynt: Havuza İşeyenler.
#15: 08 Şubat 2021, 06:49:49
Günaydın,
Haluk Karamanoğlu bahsetmişti bir ara, dünya turundan sonra ikinci teknesini yaptırırken TC bayraklı olmasını istemiş, fakat yüksek ÖTV nedeniyle ticari olarak kayıt ettirmiş. Belgem yetmedi, bende gidip ticari muadili olan RYA Ocean Yachtmaster sertifikası almak zorunda kaldım demişti.
Ona istinaden ticari teknede ticari belge diye düşündüm. Demekki yanlış bilgi imiş, veya belki mevzuat değişti o güne göre

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#16: 08 Şubat 2021, 12:57:27
Değişmiş olduğunu sanmam, yanlış bilgi.
Çünkü eskiden öyle bişey olsa bareboat kiralama yapılamazdı.

Tüm bareboat tekneler ticaridir ve sözleşme ile ADB sahipleri kiralayıp kullanır. Sahibi veya ortağı olanlar sözleşme ve transitlogdan muaftır.

Sözleşme olmadan, personeli gibi kullanılmak istenirse ticari gemiadamı belgesi ve yeterli sayıda (grosuna göre kaptan +gemici +yağcı vb.) personel gerekiyor.

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

K

Kemal Gündüz

#17: 08 Şubat 2021, 18:51:02
Biraz önce bir youtube video izledim, hafsalam şaştı. Arkadaşlar 2017 sonrası Yunanistan’dan alınan tekneye 3500 € gibi bir bedel ödeyip TC bayrak çekmişler. Bu yapılabiliyorsa, diğer cambazlıkların tamamı affolur diyeceğim geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#18: 08 Şubat 2021, 22:19:21
Valla bu üçkağıtlar iyice açıktan yapılmaya başladı, Hırvat piyasası çakalların elinde, düşürecek kuzu arıyorlar.

5bin euro karşılığı ikinci el tekneyi Türk bayrağına geçirme ve ABD bayraklı tekneyi yasadışı şekilde Türkiye'de ticari olarak işletme yaptıklarını hiç çekinmeden internete yazan firmalar bile var;
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-satilik-bavaria-44-2002-yatirimlik-50-charter-hisseli-gelirli-901231600/detay

(Bu ilan silinirse diye ibret için kaydını aldım, buradan görülebilir..)

Bu arada amatör denizci yardımı kisvesi ile dandik Hırvat teknelerini fesybukta ballandırıp kaçan fırsatmış gibi Türklere satıp oradaki broker ile komisyonu bölüşen, boş depoyla fırtınalara dalan kahraman kaptan sahte hesapla (arkadaşının hesabını çalmış aslında!) GeKo'da konuları sabote ederken suçüstü yakalanıp bilmem kaçıncı kez forumdan kovuldu.

Vergisiz, faturasız, belgesiz brokerlik ve transfer işi nasıl ballıysa artık kapıdan kovsan kanalizasyondan girmeye, piyasayı manupile etmeye devam ediyor! :D

kesin burayı da takip ediyordur, başlar şimdi salak videolarında hayal ürünü hikayeler anlatıp linç ettirmeye. :)

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

• *
#19: 08 Şubat 2021, 22:40:10
"Hobilerimiz" kısmına bu başlık da bir tuhaf oldu ama neyse...

Şu adriyatik kaptanı ile 2. mesajımdaki C kişisi aynı kişi bu arada galiba...
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

B

Burak Doneray

#20: 08 Şubat 2021, 23:40:06
Hobilerim arasında çakal avı var benim ondan öyle açtım Doğan reisim kendimi hedef gösteriyorum buyursunlar linç edeceklerse yeterli zekamız, pahalı avukatımız var
  • IP logged

B

Burak Doneray

#21: 08 Şubat 2021, 23:56:20
İstanbulda yelken okulu olan bir arkadaşım var onunlada konuştuk bu konuyu onlarda okullar olarak birleşip federasyon ile bir şeyler yapmak için çalışıyorlar .
Hırvat konusu daha başka serbest piyasa gibi bir boşluk var Biz ancak doğruları anlatabiliriz Dikkat ettiyseniz ordan satın alanlarda Türkiyedeki fiyatları görünce ucuz aldım satıp para kazanayım diye düşünüyor bu yanlışmı bence değil satabiliyorsa satsın .Bir ikinci el teknenin fiyatını ona ödediğiniz fiyat belirliyorsa eğer. Doğan reisin teknesindede aynı mantığı gördük 250 ye satılan tekne 500 e satışa çıktı enteresan milletiz .

İkinci ele paramız yetmedi sıfır aldık sözü kullanılmaya başladı her sektörde. Bu arada bu Hırvat pazarı 2016 dan sonra başlamış şimdide pandemi herhalde bu açlığı besliyor.
  • IP logged

• *
#22: 09 Şubat 2021, 00:01:54
Hobilerim arasında çakal avı var benim ondan öyle açtım Doğan reisim kendimi hedef gösteriyorum buyursunlar linç edeceklerse yeterli zekamız, pahalı avukatımız var

Hepimiz buradayız  8)
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

B

Burak Doneray

#23: 09 Şubat 2021, 00:09:09
Ne hikayeler var anlatıyor arkadaşlar  .Tosuncuk vardı ponzi yaptı çiftlik ile katılımcıları birbirini dolandırdı oda bunları .Bu Hırvattan tekne alanlardan biri nasıl geçirdiyse Türk bayrağına geçirmiş başka birine ilk sahibiyim diye satmış tekne adı Alexandria gibi bir şey neden bu ismi koydun diye sormuş alıcı Büyük iskender sudan korkarmış falan onun yüzünden koydum demiş satan  . Sonra ortaya çıkmış tekne hırvatta charter teknesi 2017 sonrası ülkeye girmiş ismi eskidende aynı onu bile değiştirmemiş adam bunu bir arkadaşım anlattı doğrumudur bilmem ama şaşırmam.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#24: 09 Şubat 2021, 00:53:16
Şu adriyatik kaptanı ile 2. mesajımdaki C kişisi aynı kişi bu arada galiba...
Sanmam, çünkü amatör belgesiyle kaçak göçek transfer yapıyor, gemiadamı belgesi yok.

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

#25: 09 Şubat 2021, 00:58:06
Özgür bu adamlar motora güvenerek transfer yapıyorlar değilmi Cesaret işi gerçekten. Korint biraz daha kapalı kalsa ne hikayeler çıkar.

(Yelken illaki biliyorlardır fakat iki kişi getiriyorlar kuraldan dolayı tek çıkış alamıyorlar bir miço ile  havaya yakalanıp beklemiş biodizel görevini yaptığında sert havada nasıl abrayacaklar 50 feet tekneyi teknelerdeki yelkenler orta hava yelkeni ya yelkeni kullanilamaz hale getirirler  zorlarlarsada armayı Başkasının malıyla risk almak kolay  herhalde)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2021, 01:15:03 Gönderen: Burak Doneray »

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#26: 09 Şubat 2021, 01:10:35
Çift gitmiş, sildim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2021, 01:13:10 Gönderen: Özgür Ökten »
><(((º>

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#27: 09 Şubat 2021, 01:12:16
Özgür bu adamlar motora güvenerek transfer yapıyorlar değilmi Cesaret işi gerçekten. Korint biraz daha kapalı kalsa ne hikayeler çıkar.
Hepsini tanınam ama bu bahsi geçen çalıntı hesapla forumlarda manipülasyon yapan, insanların kapısına dayanıp tehdit ettiği için forumdan kovulan hırvat kahramanı oldukça deneyimli, eskiden forumlardaki anı yazıları ile hepimizin taktir ettiği çok tecrübeli biri ama sağlıklı bir ruha sahip değil ne yazık ki.

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

B

Burak Doneray

#28: 09 Şubat 2021, 01:22:44
Ben yetişemedim o günlere tanımıyorum kendisini benim uğraşım burda forumumuzda bu işleri yasal olmayan bir şeyi reklam etmesinler temiz kalsın .Hobisini işe paraya çevirmeye ne meraklı milletiz birşey dende para kazanmayın keyif alın stres atın .Kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapma sözü ne anlam ifade ediyor bu arkadaşlara acaba?

Bu işleri meslek edinmiş belgesi olan vergi veren insanların hakkını çalarak nasıl rahat uyuyacaksınız . Yapmak istiyorsan aç şirketini al belgelerini hem kendini hem müşterini kanunen koru diğer bir alternatif yok . Diğer türlü istersen Armel kadar iyi yelkenci ol yaptığından dolayı saygın olamazsın doğru ile yanlışı ayırt etmek zor bir şey değil. (Demek lazım belki anlarlar)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2021, 01:37:04 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#29: 09 Şubat 2021, 02:12:41
Şimdi anladım kim olduğunu Özgür o adamı delirttiler ya ben onun senle uğraştığını sanmam sen benim tanıdığım en düzgün adamlardan birisin o kişide öyleydi bence yazdıklarını okurdum  severek .O kişiye yapılan şeyin ismi mobbing ile ghosting arası bir şeydi iyi niyetli temiz  kime yapılsa sağlıklı kalamaz . Ne yapsa haklıdır diyemem ama ben çok üzülmüştüm birde hiç alakası olmayan kişilerle yanlış anlama yüzünden kötü oldu kırdılar birbirlerinii bu forumlar sakat yerler bazen garip ruh hastası insanlar çıkabiliyor insanları değiştiriyorlar.

Bu konuda karşı tarafı savunamam tanımıyorum ama tanısamda yukarıdaki mesajlarda yazdıklarım babamın oğlu olsa değişmez doğru doğrudur.

Tabiki bu benim bu kişi hakkındaki düşüncem analizim eğitimini aldığım bir şey okulda.Yanlış anladığımıda zannetmiyorum.
  • IP logged

Yukarı git