Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba dostlar
Başlıkta da belirttiğim üzere bir tekne arıyorum. Lafı uzatmadan nasıl bir şey istediğimi yazayım hemen. Öncelikle yıl boyu kullanabileceğim ve 2000’den sonra üretilmiş bakımlı bir fiber tekne olmalı. Charter’dan çıkmış, yorulmuş, kaza geçirmiş, yıldırım düşmüş bir tekne olmamalı. İçinde, birini çalışma ofisi gibi kullanabileceğim en az 3 adet çift kişilik kamarası olmalı. Biri master kamarada olmak üzere en az 2 adet banyo tuvalet olmalı. Teknenin içine tam boy bulaşık makinesi ve tam boy çamaşır makinesi koyabileceğim bir alanı olmalı ya da teknede var olmalı. Tabii bunları koyarken buzdolabı, derin dondurucu, fırın, eviye, tezgah, kap kacak dolabı gibi mutfağın standart donanımlarından feragat etmemeliyim. Tekne içinde Webasto ve biri master kamarada diğeri de salonda olmak üzere iki adet klima koyabileceğim yer olmalı ya da teknede var olmalı. Teknede 6.000Watt’lık dizel jeneratörü koyabileceğim bir yer de olmalı. Ana yelkenin de sarma yelken olması şart. Motor kesinlikle sorun çıkarmayacak temizlikte ve saatte olmalı. Direk, arma, yelkenler, vinçler, hasılı tüm seyir ekipmanları sorun çıkarmayacak yenilikte ve temizlikte olmalı. Tekne elektroniğinin de yeni ve sorunsuz olması gerekir tabii. Son olarak da Türk bayraklı olması tercih sebebim. Şimdi tüm bunları karşılayabilecek bir teknenin en az 41 feet olması gerekir diye düşünmüştüm ama konunun uzmanı bir dostum 50 feet teknelere bakmamı salık verdi. Ben söz dinlerim, büyük her zaman iyidir
. Tabii ki tüm bu yazdıklarım evdeki hesaptır, eğer çarşıya uymazsa kıstasları esnetmek mümkün.
Malum satış sitelerine zaten bakıyorum, benim sizden ricam tanıdığınız, bildiğiniz, yanınızda, yörenizde böyle bir teknenin varlığından haberiniz olursa bildirmeniz ve yukarıda yazdığım kıstaslarım hakkında görüş ve önerilerinizi esirgememenizdir.
Bütçe nedir derseniz; hele bir tekneyi bulalım, üç aşağı beş yukarı anlaşırız.