Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Fiber tekne arıyorum

• *
Ynt: Fiber tekne arıyorum
#15: 06 Haziran 2020, 17:15:26
Suavi Bey, siz aslinda bir trawler ariyorsunuz. Yazdiginiz butun istekleri karsilar. Yukarida da zaten Burak Bey size bu konudan bahsetmis.
42 yada 50 feet bir trawler sizin taleplerinize cok rahat karsilayacaktir.

Evet Cenk bey, dediğiniz üzere ve aynı zamanda Burak'ın da ısrarla söylediği üzere tek gövdede ısrar edersem ancak bir trawler bana uyacak. Ancak ben uzun uzun yol yapmak da istiyorum. O yakıtın altından kalkmam mümkün değil. Üstelik aynı boy bir yelkenliye sığmayan şeylerin bir trawlere nasıl sığacağını düşünmek bile başka bir paradoks benim için. Mental açıdan bu kısır döngüden kurtulmak için biraz daha yavaştan almam daha doğru olacak gibi.
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#16: 06 Haziran 2020, 18:39:30
Suavi Bey,
Tek gövdelide size en uyacak kayık, Beneteau Sense 50. İki kabin versiyonu olursa, üçüncü kabin çalışma odası oluyor. Kabinler salonun önünde olduğu için, havuzluk altı tamamen teknşkmalan. Yani; jeneratör, ekstra yakıt tankı, çamaşır makinası, su yapıcı gibi sesli çalışan tüm ekipman yaşam mahalline uzak. Salondan üç basamakla kokpittesiniz. Dergilerde Monomaran olarak sınıflandırılıyor. Bir arkadaşım teknesini büyüttüğü için iki ay önce sattı Sense 2 kabin versiyonu teknesini. Tüm dünyada ilave ekipman açısından en dolu tekne idi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#17: 06 Haziran 2020, 20:03:09
Suavi Bey,
Tek gövdelide size en uyacak kayık, Beneteau Sense 50. İki kabin versiyonu olursa, üçüncü kabin çalışma odası oluyor. Kabinler salonun önünde olduğu için, havuzluk altı tamamen teknşkmalan. Yani; jeneratör, ekstra yakıt tankı, çamaşır makinası, su yapıcı gibi sesli çalışan tüm ekipman yaşam mahalline uzak. Salondan üç basamakla kokpittesiniz. Dergilerde Monomaran olarak sınıflandırılıyor. Bir arkadaşım teknesini büyüttüğü için iki ay önce sattı Sense 2 kabin versiyonu teknesini. Tüm dünyada ilave ekipman açısından en dolu tekne idi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kemal kaptan sağlı sollu darbeleri almaktan takatim kesildi. Bu tür yorumlar yüreğime su serpse de karşı yönde atakların ardı arkası kesilmiyor. Eminim ki hepsi doğru. Herkes tamamen iyi niyet ve samimiyetle fikirlerini, deneyimlerini söylüyor biliyorum. Forumdan değer verdiğim bir abime ilk söylediğim şey "birinin beni denize atması lazım abi" idi. İşte biri beni denize atacak ama ya kayalara düşüp karada kalacağım ya da denize düşüp bir teknede mutlu olacağım. Ben mantık evliliğinden değil aşk evliliğinden yanayım ama mantık yakamı bırakmıyor ki...
  • IP logged

• *
#18: 06 Haziran 2020, 20:43:40
Suavi Bey,
Trawler tekneleri incelerseniz iki katli olduklarini goreceksiniz. Uzun yol tekneleri olarak dusunuldukleri icin bir cogunda bulasik makinesi ve camasir makinesi standart olarak gelmekte. Ayrica motor gucleri diger motoryatlar kadar kuvvetli olmadigi icin dusuk hizlarda,yelkenli bir tekne kadar olmasada, kabul edilebilir yakit tuketimleri vardir. Satis sitesinde Beneteau Swift Trawler diye aratirsaniz bir cok alternatif goreceksiniz. 42 feet olanlari 8 knot hizda 14 litre yakit tuketiyor. Youtube da bir cok ilgili video bulabilirsiniz.

• IP logged

B

Burak Doneray

#19: 06 Haziran 2020, 22:50:55
Zairi 30 derece Gerçek 45 dereceye tekabul eder . Girermi girer ama hızınız çok düşük kalır drag artar ancak bir tek gövdeliyle yanyana iken aslında ileri değil yana gittiğinizi görürsünüz gerçek 60 derecede gerçek hızınıza ulaşırsınız tek gövdeli teknenin salma farkı buradadır. 25 zairi gerçek 40 tır  iyi bir gezi yarış teknesin gireceği . Yarış tekneleri gerçek 30-35 lere girebilir

Tirhandilde tek gövdelidir salma dizynından dolayı orsa performansı katamaranla aynıdır. Rüzgar göstergesini boşverin pusula seyri ile çok net kaç dereceye girdiğinizi test edebilirsiniz  Gerçek Rüzgar yönünü tespit edin iskele yada sancak kontra pusula ile kaça gittiğinize bakın .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2020, 23:05:09 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#20: 06 Haziran 2020, 23:24:29
Katamaranların avantajı derken 45 yerine 60 dereceye gidersiniz ama yinede aynı boy bir tek gövdeliden varacağınız yere %20 daha hızlı varırsınız  45 e gitmeye çalışırsanız bu avantajı kaybedersiniz .
  • IP logged

• *
#21: 06 Haziran 2020, 23:35:40
Zairi 30 derece Gerçek 45 dereceye tekabul eder . Girermi girer ama hızınız çok düşük kalır drag artar ancak bir tek gövdeliyle yanyana iken aslında ileri değil yana gittiğinizi görürsünüz gerçek 60 derecede gerçek hızınıza ulaşırsınız tek gövdeli teknenin salma farkı buradadır. 25 zairi gerçek 40 tır  iyi bir gezi yarış teknesin gireceği . Yarış tekneleri gerçek 30-35 lere girebilir

Tirhandilde tek gövdelidir salma dizynından dolayı orsa performansı katamaranla aynıdır. Rüzgar göstergesini boşverin pusula seyri ile çok net kaç dereceye girdiğinizi test edebilirsiniz  Gerçek Rüzgar yönünü tespit edin iskele yada sancak kontra pusula ile kaça gittiğinize bakın .
logoon 440 kullanıyorum;kuzenimde jenneau 42 ile çok parelel orsa yaptık bahsettiğim 30 derecelerde hem daha hızlı hem de variş noktasına
önce varıyordum. yeter ki  gerçek rüzgar 15 knot civarı olsun 30 da 7 knot 45 8 ,8,5 60 da 9.-9,5 dalgaya bağlı ve full yükte.alt temizse.
elbette zahiri rüzgar ,ayrıca yelkende çok iddialı değilim kuzenim yarışçı idi.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2020, 23:50:26 Gönderen: Mehmet Cömert »

B

Burak Doneray

#22: 06 Haziran 2020, 23:54:05
Bu yazıyı okumadıysanız bir bakın çok daha hızlı olabilirsiniz.Hızlarınız lagoon 38 performansında.

http://lagoon-inside.com/en/a-polar-situation/
  • IP logged
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2020, 23:56:13 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#23: 07 Haziran 2020, 00:22:51
Bu yazıyı okumadıysanız bir bakın çok daha hızlı olabilirsiniz.Hızlarınız lagoon 38 performansında.

http://lagoon-inside.com/en/a-polar-situation/
doğrudur;ancak onlar boş tekneyle;
seyir ağırlığım yaklaşık 15 ,16 ton arası ,6-7 ay teknede kalıyoruz ful dolu  tekneden bahsediyorum ve katamaranların yükte ciddi bir kaybı vardır.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#24: 07 Haziran 2020, 00:28:03
Evet orası öyle Ağırlık çok şeyi değiştirir .Fakat 60 dereceye giderseniz hedefinize tek gövdeli bir tekneden %20 daha çabuk varırsınız 45-50 seçimizde tek gövdeli bir tekne sizden önce varır Örnek Hunter 44 .

Katamaranların hız çizelgeleri 50 derece geçek rüzgardan başlar en yavaş olduğu yerdir 60 optimum fayda hız yolu uzatırsınız ama daha önce varırsınız gideceğiniz yere 45-50 leri zorlamaya hiç gerek yok .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2020, 00:41:34 Gönderen: Burak Doneray »

E
  • *
#25: 07 Haziran 2020, 01:16:03
Şimdi sizin bu "konuştuklarınızı" okuyunca sayısalcıların arasında sözelci gibi hissettim kendimi. Eğitimde; Marmaris'ten çıkıp Bozukkale'ye giderken orsa seyri yaptık. Hatta Rodos'a yaklaşıp Yunan karasularına girmiştik oralardan tramola attık. Eşim ve ben orsa seyri insanı olduğumuza karar verdik. Hatta korsan koyunun oralarda bir katamaranı yakalayıp geçmiştik. Hocamız tek gövdeli teknenin orsa seyrinde daha "başarılı" olduğunu söyledi. Biz kataramandan "vazgeçip :P" tek gövde ye yöneldik. Hatta kendi aramızda konuştuğumuzda; teknemiz olursa hep orsa gidelim neresi olduğu önemli değil diye makara bile yapmıştık.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#26: 07 Haziran 2020, 01:26:27
Şimdi sizin bu "konuştuklarınızı" okuyunca sayısalcıların arasında sözelci gibi hissettim kendimi. Eğitimde; Marmaris'ten çıkıp Bozukkale'ye giderken orsa seyri yaptık. Hatta Rodos'a yaklaşıp Yunan karasularına girmiştik oralardan tramola attık. Eşim ve ben orsa seyri insanı olduğumuza karar verdik. Hatta korsan koyunun oralarda bir katamaranı yakalayıp geçmiştik. Hocamız tek gövdeli teknenin orsa seyrinde daha "başarılı" olduğunu söyledi. Biz kataramandan "vazgeçip :P" tek gövde ye yöneldik. Hatta kendi aramızda konuştuğumuzda; teknemiz olursa hep orsa gidelim neresi olduğu önemli değil diye makara bile yapmıştık.

Yelkenciler arasında bu zehirlenme olarak adlandırılır ne güzel işte 😀 Tek bir itirazım  olabilir katamaran sevmeyenlerin nerdeyse hepsi hiç katamarana binmemiş katamaranla  yelken yapmamış kişiler oluyor Deneyimlere açık olmak lazım.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2020, 01:30:14 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#27: 07 Haziran 2020, 05:10:37
İkinci el tekne ararken yeni tekne fiyatlarını bilmek faydalı olabilir.Buyrun İtalyadan 2020 fiyatlar.

• IP logged

• *
#28: 07 Haziran 2020, 10:53:06

Yelkenciler arasında bu zehirlenme olarak adlandırılır ne güzel işte 😀 Tek bir itirazım  olabilir katamaran sevmeyenlerin nerdeyse hepsi hiç katamarana binmemiş katamaranla  yelken yapmamış kişiler oluyor Deneyimlere açık olmak lazım.
Birde ben ekliyeyim  yelkenci dediğin rakı içmez ,şarap içer.
Bir zamanlar Fenerbahçe -Kalamış ponton geyiği ,ciddi ciddi bana da sormuşlardı. :D
  • IP logged

B

Burak Doneray

#29: 07 Haziran 2020, 16:03:38
Bunu duymamıştım . Rakı seven bir arkadaşıma tekne alırken cruiser racer bir Tekne bakıyordu bunda rakı içemezsin kırılır rakı bardakların diye takılmışlğım olmuştu ama . 😀
  • IP logged

Yukarı git