Dede tekne tanıtımı filan dediği başlık altında şimdiki teknem hakkında yorum yaparken, gelecekte de sahip olmak istediğim iki tekneden bahsettim.
Bu grupta çeşitli yaşlardan üyeler var. Tam yapıya hakim değilim, ancak tanıdığım bildiğim emekli olanlarımız var ve yakında emekli olacaklarımız var.
O nedenle bu başlıkta hayalimizi (plan diyemiyorum ne deniz ne de hayat yaptığımızı planı uygulamamıza izin vermiyor) paylaşmayı arzuluyorum. Gerçekleştirenlerin de hikayelerini dinlemek keyifli olacaktır.
Ben, şükür, şimdilik kazancımla tekneyi idame edebiliyorum (gençler için tercüme: yürütebiliyorum, elimde tutabiliyorum). Ancak biliyorum ki, emeklilik sebebi ile çalışmayı bıraktığımda, gelirim buna el vermeyecek. O nedenle kafamdaki, iki yıl kadar, 5-6 ay'lık sürelerde sakin mevsimlerde, eşimle beraber, tüm Ege'yi yukarıdan aşağıya, sağdan sola gezmek. Sonrasında tekneyi satmak. Denize yakın bir yerde basit bir ev. Evin şartı, uzaktan da olsa denizi ve göğü görmesi. Ve bir balıkçı barınağına bırakılabilecek, çalınsa da batsa da üzmeyecek bedelde ancak gün içinde bir koya, balığa gitme imkanı sağlayacak, küçük kamaralı 7-8 metre boyunda, dıştan takma motorlu bir tekne.
Karaburun, Datça, Bozburun, Sığacık ve belki de Bodrum yarımadasının sakin ve ucuz köşeleri...
Kısmet artık. Bu hayali buraya yazmış olalım, bakarız ileride neler olmuş.
Tekne de