Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Emeklilik hayali ya da gerçeği

• *
Emeklilik hayali ya da gerçeği
OP: 25 Nisan 2020, 15:59:12
Dede tekne tanıtımı filan dediği başlık altında şimdiki teknem hakkında yorum yaparken, gelecekte de sahip olmak istediğim iki tekneden bahsettim.

Bu grupta çeşitli yaşlardan üyeler var. Tam yapıya hakim değilim, ancak tanıdığım bildiğim emekli olanlarımız var ve yakında emekli olacaklarımız var.
O nedenle bu başlıkta hayalimizi (plan diyemiyorum ne deniz ne de hayat yaptığımızı planı uygulamamıza izin vermiyor) paylaşmayı arzuluyorum. Gerçekleştirenlerin de hikayelerini dinlemek keyifli olacaktır.

Ben, şükür, şimdilik kazancımla tekneyi idame edebiliyorum (gençler için tercüme: yürütebiliyorum, elimde tutabiliyorum). Ancak biliyorum ki, emeklilik sebebi ile çalışmayı bıraktığımda, gelirim buna el vermeyecek. O nedenle kafamdaki, iki yıl kadar, 5-6 ay'lık sürelerde sakin mevsimlerde, eşimle beraber, tüm Ege'yi yukarıdan aşağıya, sağdan sola gezmek. Sonrasında tekneyi satmak. Denize yakın bir yerde basit bir ev. Evin şartı, uzaktan da olsa denizi ve göğü görmesi. Ve bir balıkçı barınağına bırakılabilecek, çalınsa da batsa da üzmeyecek bedelde ancak gün içinde bir koya, balığa gitme imkanı sağlayacak, küçük kamaralı 7-8 metre boyunda, dıştan takma motorlu bir tekne.

Karaburun, Datça, Bozburun, Sığacık ve belki de Bodrum yarımadasının sakin ve ucuz köşeleri...
Kısmet artık. Bu hayali buraya yazmış olalım, bakarız ileride neler olmuş.

Tekne de 
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Emeklilik hayali ya da gerçeği
#1: 25 Nisan 2020, 19:26:49
Inanmiyorum belki de inanmak istemiyorum buna. Sanki bilmiyorum ama çoğumuz, korkmasak , kayiklarimizda ölebiliriz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#2: 26 Nisan 2020, 00:57:17
Inanmiyorum belki de inanmak istemiyorum buna. Sanki bilmiyorum ama çoğumuz, korkmasak , kayiklarimizda ölebiliriz.

Parti kur oy verelim abi... :)
Hislerime tam tercüman olmuş yazdıkların...
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#3: 26 Nisan 2020, 11:55:00
Dede tekne tanıtımı filan dediği başlık altında şimdiki teknem hakkında yorum yaparken, gelecekte de sahip olmak istediğim iki tekneden bahsettim.

Bu grupta çeşitli yaşlardan üyeler var. Tam yapıya hakim değilim, ancak tanıdığım bildiğim emekli olanlarımız var ve yakında emekli olacaklarımız var.
O nedenle bu başlıkta hayalimizi (plan diyemiyorum ne deniz ne de hayat yaptığımızı planı uygulamamıza izin vermiyor) paylaşmayı arzuluyorum. Gerçekleştirenlerin de hikayelerini dinlemek keyifli olacaktır.

Ben, şükür, şimdilik kazancımla tekneyi idame edebiliyorum (gençler için tercüme: yürütebiliyorum, elimde tutabiliyorum). Ancak biliyorum ki, emeklilik sebebi ile çalışmayı bıraktığımda, gelirim buna el vermeyecek. O nedenle kafamdaki, iki yıl kadar, 5-6 ay'lık sürelerde sakin mevsimlerde, eşimle beraber, tüm Ege'yi yukarıdan aşağıya, sağdan sola gezmek. Sonrasında tekneyi satmak. Denize yakın bir yerde basit bir ev. Evin şartı, uzaktan da olsa denizi ve göğü görmesi. Ve bir balıkçı barınağına bırakılabilecek, çalınsa da batsa da üzmeyecek bedelde ancak gün içinde bir koya, balığa gitme imkanı sağlayacak, küçük kamaralı 7-8 metre boyunda, dıştan takma motorlu bir tekne.

Karaburun, Datça, Bozburun, Sığacık ve belki de Bodrum yarımadasının sakin ve ucuz köşeleri...
Kısmet artık. Bu hayali buraya yazmış olalım, bakarız ileride neler olmuş.

Tekne de

Matay'ım bu yazın acayip gel gel li olmuş. ;D
Ben bu yazıya  oturur kalkar cevap yazarım ama şimdi balkon güneşlenme molası vermeden önce sadece ''emeklilikte sürdürülebilir yatcılık'' diyorum. C:-)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#4: 26 Nisan 2020, 13:28:25
"Ve bir balıkçı barınağına bırakılabilecek, .......... ancak gün içinde bir koya, balığa gitme imkanı sağlayacak, küçük kamaralı 7-8 metre boyunda, dıştan takma motorlu bir tekne."

Bu kısmı çok beğendim..

Bana çok yeterli gibi geldi..
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#5: 26 Nisan 2020, 17:45:42
"Ve bir balıkçı barınağına bırakılabilecek, .......... ancak gün içinde bir koya, balığa gitme imkanı sağlayacak, küçük kamaralı 7-8 metre boyunda, dıştan takma motorlu bir tekne."

Bu kısmı çok beğendim..

Baktığınız taraftan öyle görülebilir. ;)
Barınaklara tekne koymak ya da bunu becerebilmek.
İşte bütün mesele. ?0-?
Yazlığa 10 km mesafede Mordoğan'da barınağa (yeni limana) baş vurdum.Sanki taşa vurmuşum. Lodasa açık taş dökme rıhtımda yer gösterdiler.Orta iskele tamamen boşken. ???
Yine yazlığa 5 km mesafede Balıklıova barınağa yer var mı dedim. Abi bize yetmiyor diye ağlaştı başkan.Hiç yelkenli yoktu o gün yazın 8 tane bağlı idi. >:(
Eski İzmir BŞBB ile çok yakın olmamıza rağmen teknemi bağlayacak yer için kendisini aramayı kendime zul saydım.
Türkiye'de ahbap çavuş ilişkisi yada adam görmek konusunda uzman değilseniz aklınıza bile getirmeyin. Şimdi ise evin önüne koyabileceğim ama arkasındaki takma motoru çalınmasın diye içten motorlusunu aradığımız 660 rotaya fit olduk. :(
  • IP logged
DeDe

• *
#6: 26 Nisan 2020, 19:15:37

Bu kısmı çok beğendim..

Baktığınız taraftan öyle görülebilir. ;)
Barınaklara tekne koymak ya da bunu becerebilmek.
İşte bütün mesele. ?0-?
Yazlığa 10 km mesafede Mordoğan'da barınağa (yeni limana) baş vurdum.Sanki taşa vurmuşum. Lodasa açık taş dökme rıhtımda yer gösterdiler.Orta iskele tamamen boşken. ???
Yine yazlığa 5 km mesafede Balıklıova barınağa yer var mı dedim. Abi bize yetmiyor diye ağlaştı başkan.Hiç yelkenli yoktu o gün yazın 8 tane bağlı idi. >:(
Eski İzmir BŞBB ile çok yakın olmamıza rağmen teknemi bağlayacak yer için kendisini aramayı kendime zul saydım.
Türkiye'de ahbap çavuş ilişkisi yada adam görmek konusunda uzman değilseniz aklınıza bile getirmeyin. Şimdi ise evin önüne koyabileceğim ama arkasındaki takma motoru çalınmasın diye içten motorlusunu aradığımız 660 rotaya fit olduk. :(

Ama 24 saat sürmedi hayali yıkmak... 8-)
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Bilen bilir
#7: 27 Nisan 2020, 08:34:27
Matay'ım amacım  hayallerini yıkmak değildi biliyorsun. ;)
Daha gerçekçi temellere oturtabilmek ki sonradan üzülmeyelim.
Benim yazlık işinde şansım son derece iyi gitti ama amacıma ulaşamadım.
Yaşlı kızı önüne bırakırım diye düşünürken şimdi gece gözümü kapattığımda içinde olduğumu hayal ederek uyuyorum. :'(
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 27 Nisan 2020, 15:48:21
Utku abicim,

Senin yazlığın sanki her havaya kapalı gibi, önüne güzelce bir tonoz atsan 12 ay boyunca küçük bir tekne bağlı durabilir.

Yani bizim emeklilik sonrası için bütçe olarak gücümüzün yeteceği bir alternatif yaşam, hem denizden uzaklaşmadan, yelkenden uzaklaşmadan gezilip, küçük seyirler yapılabilir.

Eğer sakıncası varsa kaldırabilirim resmi..

Yani kısacası, bu pek de uzak bir hayal değil gibi..

Bu kısmı çok beğendim..

• IP logged
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2020, 21:44:52 Gönderen: Eyüp Oğan »

• *
  • Bilen bilir
#9: 28 Nisan 2020, 09:14:22
Utku abicim,

Senin yazlığın sanki her havaya kapalı gibi, önüne güzelce bir tonoz atsan 12 ay boyunca küçük bir tekne bağlı durabilir.

Yani bizim emeklilik sonrası için bütçe olarak gücümüzün yeteceği bir alternatif yaşam, hem denizden uzaklaşmadan, yelkenden uzaklaşmadan gezilip, küçük seyirler yapılabilir.

Eğer sakıncası varsa kaldırabilirim resmi..

Yani kısacası, bu pek de uzak bir hayal değil gibi..

Bu kısmı çok beğendim..

Eyüp'cüğüm, ben mevki vermişim nerede ise adresten adrese servis yazmışım resmi neden kaldırasın ki.
Uzun süre resim yüklemedim tekrar tırmalamak zor geldi, yoksa ben koyacaktım. Eline sağlık. :)

Dediğin yere koyacak çok güzel bir fiber Dragon yelkenli vardı sahibinden sitesinde ve favorilere koymuştum. Romork, 3 takım yelken ve 2. direk 50 000 tl idi. Korona yüzünden kaçırdım herhalde. İlan kaldırılmış. Kışın Karşıyaka yelken kulübüne karaya yazın evin önüne planları yapmıştım. Martı marinada bir tane vardı ve sahibi için yazın denize inerdi.Adam gündüzleri gezer akşam gelirdi.Bir yaz karşımda yaptı bu işi. Tekne karada da denizde de rüya gibi bir tekne bilirsiniz. :'(
Yanımdaki köşe arsa satılık, alana taşaronluk benden bila bedel, yeter ki bir arkadaşımız alsın. C:-)
  • IP logged
DeDe

Yukarı git