Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Biraz davet biraz geyik anlayanına göre.

• *
  • Bilen bilir
Teşekkürler Doğan hocam.  :)
Maska takılıyor, kapının önünde bekleyen kolonya ile doyurulan kağıt havlu eldivenli ele alınıyor. Asansör sadece pazar arabası taşımak için kullanılıyor, inmeden önce dokunulan ve dokunulacak düğmeler siliniyor.dokunulacak kapı şifresi düğmeleri silindikten sonra biriken çöpler ile çöpe,şişeler renklerine göre şişe atık toplamaya atılıyor. Market alışverişi sonrası temassız kart ile ödeme ve kapıda gerekli şekilde eldiven çıkartılarak alınan eşyalar balkona seriliyor ve bekletiliyor.
Bu işleri hanım yapıyor ben balkondan izlemece. ;D
Ha bu arada biralar 6 lık plastik ambalajlarda alınıyor. :)xx :)xx :)xx
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Burak biraderimin balon yelken konulu yazısının bütünlüğünü bozmamak için burada yazıyorum.
Nasıl ama, dede teknik konulara limon sıkmamayı öğreniyor değil mi?
Balon ile ilk tanışmam denizciler sivil insiyatifi  zamanına dayanıyor. Yine netten yazışmalar falan derken İzmir körfezinde yapılacak yelken yarışları için Foça'da bir teknede yer buldum.Foça'da tekneye bindim ve arkadaşlar ile ilk kez orada tanıştım. Hepsi eskiden yarışmış ve bir birini tanıyan kişiler. Bendeniz deniz sevdalısı bir Karşıyakalı ve tecrübe nanay. Tamam dediler sen de önde dur tremola atınca cenoa ıskotası önde bir yerlere takılmasın, al ve sakatlık çıkmadan öte tarafa geçmesine bakalak ol. Yani bana iş icat edildi ama umurumda değil, yelkenli bir teknedeyim ve ilk kez bir yarışa katılacağım.
Yola çıkıldı ve ben yelkende olmanın tadını çıkarırken ''balon yelkeni çıkaralım bir kontrol edelim bakalım'' dendi. Benim dışında herkes usta ve hep bağırılarak konuşuluyor. Bir bağrış çığrış  balon daha açılmadan bir kısmı suya kaptırıldı ve su ile dolan yelken aman yaman nidaları arasında yırtıldı.
İlk derste anladığım balon su ile dolarsa yırtılıyor. :'(
Bunu neden yazdım burada şimdi düşünen olabilir.
Burak o kadar şey yazmış ama lesson one yazılmamıştı. ;D
  • IP logged
DeDe

B

Burak Doneray

• IP logged

• *
  • Bilen bilir
Suat Kaptanımız yine aramızda.   C:-)

Navigasyon deyince yine yıllar öncesine gittim. Yaşım itibarı ile sokağa çıkamasam da anılarda gezmek hem de maske gerektirmeden çok sık yaptığım aktivite oldu.
Bornova'da çok güzel bir evde akşam yemeğine davetliyiz.
Masa ve ortam on numara. Biraz zorlasan sivil denizcilik yüksekce şurası bile denilebilir. Aslında yüksek ama benim tarafımdan hem boy hem tecrübe ile birlikte aşağıya çekiliyor. Yaşımdan ötütü  ben de oradayım diyelim.
Masada 2 dünya gezmiş kaptan var dile kolay. O zaman gezmemişlerdi, tabii ki benim ile tanıştıktan sonra apar topar önce biri yeni yaptırdığı yelkenlisi ile kendisini yollara attı. Sonra diğeri yeni aldığı IP si ile benim bir de marina komşusu olmamın verdiği ivme sonucu yollara çıktı.
Benden başka herkes usta ben ise 3.8 m. lik yelkenlisi ile devrilme, direk sökerek düzelme (ilk kez tarafımdan  uygulanmıştır) yöntemleri ile denizciliğe adım atmaya çalışıyorum.
Masanın iki tarafındakileri tanıttık. 3. tarafta ilk kez beni yatında ağırlıyan  bir arkadaşım ve şu an kaçıncı teknesinde sayamıyacağım bir kaptanımız.
4. tarafında ise hepinizin yine çok yakından tanıdığımız, bizleri güzel yazıları ile sürekli besleyen başka bir kaptan yazarımız var.
Yenildi içildi ve keyifler yerinde ve mevzu döndü dolaştı ve göksel navigasyona geldi. Muhabbet frişka bir şekilde sürerken nereden çıktığı belli olmayan oraj ortalığı dağıttı. Ben kendimi hemen kuytu bir köşeye atarken ne olur olmaz diye bir de soğuk bira kapmıştım o arada. Kaptanlardan biri ben gece falan dinlemem göksel navigasyon ile her barınağa girerim diye esiyor. Diğer kaptanımız ise elektroniklerim varsa ben de manyetik fırtına falan demem dalarım içeri diyerek gürlüyordu. Ev sahibimiz ve yazarımız ise
fırtınanın minimum zarar ile atlatılması için gayret gösteriyordu.  :-\
Ben de breh breh bu yelken işi ne işmiş be abi modunda biramı içiyor ve gece gece ne işin var denizde diye düşünüyordum. ?0-?
Sonuçta ben bir marina kaptanı deryası adayı idim.
Şimdilerde ise masalcı dedeye soyunduk.  ;)
  • IP logged
DeDe

• *
Hahaha
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Başlığın davet kısmı ile ilgili bir yazı yazalım belki ilgilenen olur. ;)
Geçen gün kendisini forumlar sayesinde tanıdığım ve yollarımızın çokça kesişmesi nedeni ile de çok samimi olduğumuz bir abimiz ile ortak tekne konusunu konuştuk.
Kendisi dili yanmış bir eski ortak olarak tabii ki olumsuz konuştu. Ama ben yine de kendisine  bu korona vartasını da sağ salim atlatırsak ortak bir 40 feet civarı merkezi kokpitli yelkenli alabiliriz önerisini götürdüm.
Böyle bir tekneyi ortak olabileceğimizi düşündüren ne idi?
Yıllardır bir birimizi tanımamız ve uzun süren komşuluğumuz boyunca benim kendi adıma en ufak bir uyumsuzluk görmemem.
Eşlerimizin bir birleri ile çok iyi anlaşmaları.
Eşlerimizin yelken sevdalısı olmamakla birlikte bizler için tekne koşullarına adapte olabilmeleri.
Aramızda sosyal ve kültürel fark olmaması.
Böyle bir tekneye sahip olma dürtümüzün halen devam etmesi, ama iki kişi paylaşırsak bu işin sağlık ve tekne ile uğraşı gibi yönlerinin daha kolay çözülebileceğini düşünmem.
Gibi daha bir çok şey yazılabilir.
Hani yine bir hatırlatayım dedim. Belki aklını çelebileceğim birilerini buluruz.
Bu arada 0 tekneye kullanım ortaklığı için (6 kişi ) ilanlar geliyor. 6 kişi ile olan işi, bir birini iyi tanıyıp koşullar önceden kayıt altına alınarak neden yapamayacağımızı, bu yaşıma rağmen anlayamıyorum.  ?0-?
  • IP logged
DeDe

e

erdal duran

Dedeciğim, olmaz diye bir şey yok. sıkıntı yaşanırsa da bu herkes için farklı nedenlerle olacaktır. Söylediğin gibi birini bulmuşsan denemeye değer. Ama bu gibi ortaklıklarda en büyük sorun, ortağınızın arkadaşınız olması. Bahsettiğin 6 ortaklı tekne konusu biraz farklı. Devre mülk gibi, ortaklar birbirlerini tanımıyor bile. Arada her şeyi organize eden bir şirket var, sözleşmeye göre sıranız geldiğinde tekneyi hazırlayıp, temizleyip size telim ediyorlar. Tüm bakımları ve sorumluluğu şirkete ait. Siz sadece ödemesini yapıyorsunuz, diye biliyorum.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
   Dedeciğim, olmaz diye bir şey yok. sıkıntı yaşanırsa da bu herkes için farklı nedenlerle olacaktır. Söylediğin gibi birini bulmuşsan denemeye değer. Ama bu gibi ortaklıklarda en büyük sorun, ortağınızın arkadaşınız olması. Bahsettiğin 6 ortaklı tekne konusu biraz farklı. Devre mülk gibi, ortaklar birbirlerini tanımıyor bile. Arada her şeyi organize eden bir şirket var, sözleşmeye göre sıranız geldiğinde tekneyi hazırlayıp, temizleyip size telim ediyorlar. Tüm bakımları ve sorumluluğu şirkete ait. Siz sadece ödemesini yapıyorsunuz, diye biliyorum.

Hasta olduğum da bu iki arkadaş bile anlaşamıyor illa ki birileri bizi idare edecek.
Hele ki araya para girince hepten dağıtıyoruz.  :(
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Kendi bahçeme döneyim dedim. ;)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-satilik-deniz-asigi%2Cyelken-tutkusu-olan-icin-ozel-firsat-691225391/detay

Yukarıdaki tekneyi benimle ortak almak isteyen var mı? C:-)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Selamlar
Utku abi
Bu ilandaki fiyat bana hiç mantıklı gelmedi. Bilgiler doğru ise fiyatın daha yukarılarda olması lazım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Fotoğrafların bir kısmı fuardan. Hatırlayanlar olabilir aramızdan. Tarzan zor durumda olabilir. Ekonomi gittikçe batıyor. Petrol fiyatları negatiflerde yani bir bidon alana bir bedava.  ?0-?
Yanılmıyorsam Pablo Neruda idi evinin önündeki (karada) tekneye biner denizi seyredermiş.
Alıp evin önüne koyup güvertesinde şarabımı yudumlarken denizi seyretmek gibi hayallerim vardı ama eşim söylediğimde çok güldü. ;D
Bu sıkıntılı günlerde  eşimi güldürebildim diye ben de  güldüm. C:-)
Denize indirilecek bir tekne değil bence. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Denize indirilecek bir tekne değil bence. ;)

Bence de . Söküp direği kurulukta saklamak lazım hatta.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Bilen bilir
Hadi buyurun buradan alın.
Tirihandil diye aratacaksınız önceden söyleyeyim.
Felsefe, teknik danışmanlık, hayat koçluğu, mali danışmanlık hepsi bir arada.
Bu arkadaş üye olursa kesin bana rakip olur.  ;D ;D ;D

BU BİR FIRSATTIR... KAÇARSA ÜZÜLÜRSÜNÜZ...
((((SADECE TRİHANDİL SEVDALILARINA VE AHŞAP TEKNE SEVENLERE SATILIKTIR)))))
“””ÇOLAK EROL””” İMALATI OLUP DA VE BU KONDİSYONDA OLAN BU TEKNEDEN DAHADA UCUZUNU BULABİLECEĞİNİZİ HİÇ SANMIYORUM!!!!
MAYIS 2020 SONUNA KADAR ÇEKEK YERİ ÜCRETI ÖDENMISTIR...MUĞLA / ÖREN  / UFUK DENİZCİLİK TEDİR.
FİYAT ENSON NE OLUR DIYE LUTFEN YAZMAYINIZ INANIN BIKTIM...
IHTIYACI OLANA VE BUTÇESI UYGUN OLAN DENIZCI ADAYLARINA SATILIKTIR...
SUNU SOYLEYEYIM ONCELIKLE...
DENIZ KAFASI KARISIK KARARSIZ DENIZCIYI SEVMEZ...
DENIZ CESURDUR MERTTIR...
BARINDIRDIGI DENIZCININDE,YUZDURDUGU TEKNENINDE MERT OLMADISINI ISTER...
ESKI TEKNE DIYE BIRSEY YOKTUR. BAKIMLI VE BAKIMSIZ TEKNE VARDIR...TEKNE YILLANDIKCA DENIZCILIĞII MAKBUL OLUR...
YAHUU BOŞVERIN SIZİN KAFANIZI KARISTİRAN COK BILMIS AMA HICBISI BILMEYEN, KENDISINI UZMAN DENIZCI ZANNEDENLERIN FIKRINI...
YOK AHSAP SOYLE ZORDUR,YOK BOYLE BAKIM ISTER, CURUK FALAN FILAN ,ONLARIN FIKIRLERI COOK BILMISLIKLERI BITMEZ.
BENDE BILIYORUM BILMEM KAC MILYONLUK YAT YELKENLI ALMAYI BINMEYI.
OYSA INANIN ,YUZBINLERCE BINLIRALIK TEKNEDE,BINLERCE LIRALIK TEKNEDE DENIZDE INSANA AYNI KEYFI VERIYOR...
COOOOK BUYUK PARALARI GOMMEYE GEREK KALMADAN BU GUZEL HAYATI BU TEKNEYLEDE YASAYABILIYORUM...
AHSAP TEKNEYI,BAKIM SIRASINDA VARSA UFAK CURUYEN KISMINI SÖK DEGISTIR BOYA BAS GIT 1000 YIL OMRU VARDIR...
VAY EFENDIM BAKIMI ZORMUS!
MUBAREK SENMI BAKIM YAPACAKSIN.ARABAN SERVISE GIRMIYORMU BAKIMI SENMI YAPIYON. ANAHTARI VERIYON ADAM SERVISE SOKUYOR. UZMAN ELEMANLAR ARABANI YALAYIP YUTUYOR.ISTE BUDA OYLE...
CEKIYORSUN 2 YILDA BIR KAYIKHANEYE UZMANLAR NE DERDI VARSA YAPIP SANA 10 GUNDE TESLIM EDIYOR.HEPSI BU...
BU SIRADA ARKADASLARIMIN SAYESINDE PLASTIK(FIBER)TEKNE DE DENEYIMIM OLDU.ONE OYLE ICI BASIK SANKI ÖLMEDEN MEZARA GIRMISSIN GIBI GELDI BIZE.
AMA AHSAP OYLEMI. YASIYOR MUBAREK SANKI.SONUCYA MAUN AGACI BIR ENERJI VERIYOR DEME GITSIN...HUZURRRRRR.
O COOOK BILEN INSANLAR YUZUNDEN DENIZ HAYATINI HEP OTELEMIS DURMUSTUM.ONLARIN FIKIRLERI YUZUNDEN BIR TURLU CESARET EDEMIYORDUM.KAFAMI HEP KARISTIRIYORLARDI.
AYNI INSANLAR TIRHANDIL SAHIBI OLDUGUMDA AAA NE IYI ETMISSIN DEDILER...
BUDA ISIN BIR BASKA KOMIK KISMI.
AMA BIRSEKILDE KIYISINDAN KOSESINDEN BASLAMALIYDIM BU DENIZ YASAMINA...
SONUNDA BU TEKNEMLE KARSILASTIM VE SAHIBI OLDUM...
BIRLIKTE COK GUZEL VE KEYIFLI SEYIRLER YAPIYORUZ...
ODA BENDE BIRBIRIMIZE OZENLE BAKTIGIMIZ ICIN MUTLUYUZ...
ÖTELEMEYIN DENIZ HAYATINI. COK SORGULAMAYIN VE SIZDE BIR SEKILDE DENIZ YASAMINA UCUZ UYGUN BUTCEYLE BASLAYIN...EGER ILERIDE VAZGECEBILIRSEN TABI DEGISTIRIR MILLYONLUK YAT TA ALABILIRSIN.BU TAMAMEN BEKLENTIYLE DOGRU ORANTIDA.
***BU TEKNENIN ASLA SON SAHIBI OLMASSINIZ...***
HAYRANLARI COKTUR TIRHANDILIN...DENIZDE SAYGI GORURSUNUZ MARTILARDAN YUNUSLARDAN VE GERCEK DENIZCILERDEN...
SIZDE VE BENDE COK IYI BILIYORUZ KI MILYONLUK TEKNELERDE SINIR YOKTUR.
PIYASA SIZE PARANIZ KADAR SINIR TANIR...
BU KEYIFTE SINIR YOKTUR...
TAVSIYEM ODUR KI,
BUYUK PARALARA ALACAGINIZA UYGUN FIYATLI OLANI TERCIH EDIN. ARTANLA DA BIR UFAK MUFAK BIR EV ALIN.KIRA AKARIYLA TEKNEDE DOYA DOYA KEYIF SURUN.
SUNU IYICE BILIN, GENÇ VEYA YASLI TEKNENINDE BAKIMI VE MASTRAFI HER DAIM OLUR VE OLACAKTIR...
'''''""PAHALI TEKNENIN BAKIMI PAHALI,UCUZ TEKNENIN BAKIMI UCUZ OLUR...BU NET VE KESINDIR."""""
****HERKEZE NASIP OLMAZ BIR FIRSATTIR.
BU TEKNEYI KACIRIRSANIZ UZULURSUNUZ.****
...BU RAKAMA BOYLE MUKEMMEL DENIZCI TEKNE SAHIBI OLABILMEK BAŞLIBASINA BIR ŞANSTIR...
Teknem 1 aralik itibariyla karaya çikartilmistir... kışlamak üzere"""MUĞLA/ ÖREN ufuk yatcılıktadır"""
Ciddi satıcı olduğum için fiyatını uygun yaptım.
.....muhabbet icin lutfen aramayiniz.....
ciddi alicilar mesajla iletisime gecebilir...
TEKNEMİ BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE  EPOKSİ FALAN FİLAN YAPTIRMADIM YAPTIRANLARADA KARŞIYIM UZUN YILLAR DİRİ VE CANLI KALMASININ TEK SEBEBİ BUDUR.AHŞAP NEFES ALMALIDIR!!!
((((((TEKNEM ÖZEL KULLANIM TEKNESIDIR...)))))
  • IP logged
DeDe

• *
Bayağı bezdirmişler...
Bir sonraki etapta yakar tekneyi...
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Bilen bilir
Tekne satış sitelerini sürekli izliyorum  bu kadar eğiticisini ilk kez gördüm.
Satış listemde bodrumda bir dragon vardı. Kendisi ile ilgili güzel hayallerim vardı, ilan kalkmış çok üzüldüm.
Tam onun üstüne ilaç gibi geldi. ;D
  • IP logged
DeDe

Yukarı git