Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Biraz davet biraz geyik anlayanına göre.

• *
  • Bilen bilir
Biraz davet biraz geyik anlayanına göre.
OP: 30 Mart 2020, 16:11:15
Hazır klavyeyi almışken son günlerde yaşadığım bir olayı anlatıyım da havanız değişsin. ;D
Sahibindan. com sitesinde sürekli  geziniyorum.
İstanbul'lu bir arkadaşın Benetteau 44 cc teknesini sattığını gördüm.
Acayip dolu bir telkne cenetörüne kadar var. Sınırlarımı zorlar ama hatun sakın dedi diye vaz geçtim ama telefon ederek İzmir yakınlarında bir marinada ortaklığa ver mısınız diye aramadan da edemedim.Sağ olsun gayet kibar bir beyefendi yeni tekne aldığı için sattığını söyledi.
Favorilerime almıştım çoktan umarım hakkını verecek birine gider diye de dileklerimi iletmiştim yukarılara. Ben birini sevdim mi işi rast gidiyor ya bir süre sonra ilan kalktı.
Bakarken aynı markanın 36 cc sinin  ilanını gördüm. Benim tek başıma alabileceğim ama eskisi gibi de ilgilenemiyeceğim bir tekne. Hanım olabilir demedi ise de güzelmiş dedi.
Genç bir arkadaşla ortak alsam diye projeler yaparken zaten çoktan favorilere girmişti bile.
Sanmayın ki sürü sepet favori var sadece 5 adet ve 2 si cc idi. Tam ortaklık , 2 adet 2 kişilik kamara.
Bu gün o da ,ilandan kalkmış. :'(
Ha bir de yıllar önce almaya kalkıp da alamadığım 419 moody cc vardı. Çok da uygun fiyata idi.
Neyse biraz balkona çıkıp güneşleneyim,belki yeni bir cc ilanı düşer kim bilir. ;D
Bu arada sabah alt komşumuzda , köşe ap. oturan kızında ve torununda(2 li yaşlarda) korana pozitif çoktı ve Kent hst. de kontrol altına alındı anneanneye zatüre teşhisi konmuş eve geldi. Acil şifalar dilemekten başka elimden bir şey gelmedi.Hanım telefon ile ihtiyaçları olursa ulaşmalarını istedi. Canımız çok sıkkın. Paylaşmak istedim. :(
  • IP logged
DeDe

• *
Hayallerini erteleme Utku Dede
  • IP logged

B

Burak Doneray

Utku abi hoşgörüne güvenerek bir öneri yapmak isterim . Küçük olsun (26 feet max)  senin olsun kimseye eyvallahın olmasın yazın tonoza kışın römorka koyabileceğin bir yelkenli seni çok daha mutlu edecektir.

Bence Korona senin yanına yaklaşamaz ama büyük bir tekne alırsan keşke dememek için bir düşün önerimi. Torunla çıkarsınız denize boşver misafir ağırlamayı düşünmeyi keyfine bak (.Vancouver , H boat,Aloha bunlar nefia denizci kolay tekneler sadece kücük tekne al değil dengeli iyi yelken yapan küçük teknelere bak.

Sevgiler.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Mart 2020, 16:44:56 Gönderen: Burak Doneray »

• *
Burak’la hem fikirim.
Hele senin oralar için Macgregor bile gayet iyi alternatif.
Sığacık’ın dalgası yok, koyları bol. İstediğin kadar kıyıya yanaş, hatta baştan kara yap.
Motorla balığa çık, gez dolaş. Kullanmadığında al romörke çek, karaya istersen.
Ha İzmir körfezinde kullanacağım dersen, oranın dalga durumunu bilmem. Sen bilirsin.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Bilen bilir
Haldun abi ile dün görüntülü konuştuk.
Salonda televizyonun üzerinde bize hediye ettiği  6 m. civarı bir tekne tablosuna bakarak kendisi ile sürekli iletişim halinde olduğumuzu, Manal koyundaki evin önüne böyle bir şeyler aradığımı anlattım.
Aklın yolu bir, Burak biraderimin de önerisi zaten bu şekilde. Araştırmalar bu yönde devam ediyor.
Bu karantina günlerini hayırlısı ile bir atlatalım hele.Bizim bina 4 daireli ve korona pozitif çıkan hastaları sağlık müdürlüğü gelip teyit ettikten sonra 2 gün geçti ama henüz bir ekip gelip de sterilizasyon yapmadı. :(
Eşim kolonya ile ıslattığı kağıt havlu ile çıkarken  kapı kolu gibi kapı şifresi panosu gibi yerleri silerek kendi sterilizasyonunu yaparak bu gün biriken çöpleri atmaya ve alış verişe çıktı. Asansörü kullanmıyor ve kendimizce bu günleri darbe almadan atlatmaya çalışıyoruz.
Canımız büyük tekne keyfi yapmak isterse burada bizleri yanında görmek isteyecek bir çok arkadaşımın olduğunu biliyorum.  :)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri

Canımız büyük tekne keyfi yapmak isterse burada bizleri yanında görmek isteyecek bir çok arkadaşımın olduğunu biliyorum.  :)

Utku abi, başımız üstünde yeriniz var.. şu corona belası bi bitsin, her zaman bekleriz..
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir

Utku abi, başımız üstünde yeriniz var.. şu corona belası bi bitsin, her zaman bekleriz..

Canımsınız . :)
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Utku Dede , teknelerimizde yeriniz hep hazır.  Yeterki sağlık olsun. Ayrıca Burak  ve Mehmet Abi doğru öneri yapmışlar. Yazlık önü tonozda barındırabileceğin , kışın karaya romörke alabileceğin bir şey  sana çok keyif verecektir. Ayrıca bu kayıklarla hafta sonu konaklamalı seyirlerde yapabilirsin. Küçük olduklarına bakma çok kullanışlı oluyorlar. Hatta forumda Cem Abi  ve Burağın açtığı küçük teknelerle ilgili başlıkta bir sürü örnek var.

Macgregora gelince , ilginç bir şekilde değer kaybetmeyen bir tekne , çevremde ne kadar macgregor alan varsa hepsi para kazandı. Ben en çok istediğiniz zaman motoryat olarak kullanılabilmesi halini çok beğeniyorum. Acelen var bastırıp motora gidiyorsun, kışında sök direği al römorka  çek evin önüne modu var. Bence sizin o yakın ve dalgasız koylarda keyifli olabilir.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Bilen bilir
Utku Dede , teknelerimizde yeriniz hep hazır.  Yeterki sağlık olsun.
 Macgregora gelince , ilginç bir şekilde değer kaybetmeyen bir tekne , çevremde ne kadar macgregor alan varsa hepsi para kazandı. Ben en çok istediğiniz zaman motoryat olarak kullanılabilmesi halini çok beğeniyorum. Acelen var bastırıp motora gidiyorsun, kışında sök direği al römorka  çek evin önüne modu var. Bence sizin o yakın ve dalgasız koylarda keyifli olabilir.

İlk tekne alma kararı verdiğimde eski çadırcı yeni karavancı konumda idim.
Çok ciddi biçimde ilgilendim ve almak için anlaşmıştık.Biz anlaştık ama o gece kdv 18 e çıktı.Zaten zorlanarak alacaktık ki tam zamanında işi iptal ettik.
Her olumsuzda bir hayır çıktı şimdiye kadar ki yaşamımda. Umarım ki bu olumsuzlukların da hem benim hem de insanlık için sonuçları hayırlı olur.
Rusya yardım uçağı ABD ye yola çıktı örneğin. :)
Bu forumu çok seviyorum. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
Yani Macgregor önerdim ama mesela benim ileride emeklilik planım, (kısmet olursa) 2 sene kadar tekne ile Ege'yi kıyı kıyı gezmek, sonra tekneyi satmak; deniz ve gök gören bir ev almak ve yakınına basit bir 7-8 metre yarım kamara, tuvaletli, kuzineli, dıştan takma motorlu basit bir tekne almak. Onunla da günü birlik koy gezmek, belki bir gece kalmak, balık tutmak vs.
Senin evin müsait, al basit bir motorlu tekne; dolaş kıyı kıyı...

Tekne alacaksın, marinası, zehirlisi, vanası, aküsü... derdi keyfinden fazla olacak.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Bilen bilir
Yani Macgregor önerdim ama mesela benim ileride emeklilik planım, (kısmet olursa) 2 sene kadar tekne ile Ege'yi kıyı kıyı gezmek, sonra tekneyi satmak; deniz ve gök gören bir ev almak ve yakınına basit bir 7-8 metre yarım kamara, tuvaletli, kuzineli, dıştan takma motorlu basit bir tekne almak. Onunla da günü birlik koy gezmek, belki bir gece kalmak, balık tutmak vs.
Senin evin müsait, al basit bir motorlu tekne; dolaş kıyı kıyı...

Tekne alacaksın, marinası, zehirlisi, vanası, aküsü... derdi keyfinden fazla olacak.

Marinaya koymak için tekne alacak olursam ya ortak bir cc olur ya da Sirius 32 olur.
Bu arada 70 000 avroya satılan Türk bayraklı Sirius için, alan yurt dışına götürmemiş ise, hala beklemedeyim.
Geçen gün Cücü ile görüştüm yeni teknesinden çok memnun. Bizim orada kıçtan takma motorları çalıyorlar. Bu nedenle de arananlar listemde içten takma motorlu Rota fişer yer alıyor ama onlar da uçmuş. :)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Uzaktan denizcilik çalışmaları yapan arkadaşlara özendim. :)xx :)xx :)xx
Boş duranı sevmezler deyip yaşı tutmadığı için sokağa çıkamayanlarda oluşan kaşıntıya çözüm bulmak için araştırmalar yapmaya başladım.  ?0-?
Aklıma üniversite yıllarında yurtlarda kalan arkadaşların üregenital bölge mantar tedavisi için yaptıkları permanganatlı su leğenine oturma uygulaması geldi.
Buradan yola çıkılarak, bedene uygun boyutta seçilen plastik leğene tuzlu su konularak ve  içine oturularak yapılan uygulama kısmen de olsa başarılı olabiliyor. ;D
 Su sıcaklığı ve tuz konsantrasyonunun kaşıntının şiddeti ile ilişkisini tam olarak belirleyebilmek için gerekli katılımcı (denek) sayısına ulaşılırsa yapılacak istatistiksel analizlerin sonuçları yayın haline getirilecek. C:-)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Yazdıklarıma bakınca, ulan Utku dedim milletin bu hassas olduğu günlerde geyik yapayım derken konu adı da vererek insanları ''bu dede de artık iyice sulandırdı'' diyerek düşündürmenin sırası mı? :'(
Ben böyle düşündü isem bazı arkadaşlarda düşünmüştür diye bu satırları yazıyorum. Asla ama asla arkadaşların çabalarını küçümseme gibi bir düşüncem olmadı ve olamaz . ???
Benim onlar gibi bir sermayem olmadığı içindir ki işin geyiğindeyim başa da yazdığım üzere. ;)
Yaş icabı biraz saçmalıyoruz o kadar.
Hepinizi çok ama çok seviyorum. :)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Keyfim yerine geldi ve sizlerle paylaşmak istedim. :)
Aşağı kattaki komşum bayağı zorlu bir hastahane döneminden sonra demin eve geldi.
Evleri karantinaya uygun ve müstakil banyosu olan büyük bir ebeveyn yatak odasında karantinaya girdi.
Alkışlarla karşıladık. Darısı diğer hastaların başına. :)xx :)xx :)xx
  • IP logged
DeDe

• *
Çok geçmiş olsun, siz de dikkat edin kendinize Utku Dede
  • IP logged
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier

Yukarı git