İyi dilekleriniz için çok teşekkürler...
Bir kaç akşamdır gidip içinde oturuyorum, bakınıyorum. Muhteşem bir keyif. Aman ne olur bana motoryatçı muamelesi yapmayın. gariban bir yelken sevdalısının iş güç zaman vb kısıtlar ile denizden ayrı kalmamak adına attığı bir adım olarak görün.
Bu arada şöyle düşünüyorum. Bir nazlı kızı denizle buluşturdum. Yazık olmuş maalesef. Kötü ellerde kalmış sanki. Evet biraz masrafı oluyor bana ama eminim çok keyifli günler geçireceğim onunla. 2x230 volvo penta ile 10 mil hızlarla yola çıktı. bugün en son yapılan bir gaz teli ayarı düzeltmesi ile 18 milin üzerine çıkabildik. bakım çalışmalarımız devam edecek. Sancak motor 4000 devir üstüne çıkarken iskele motor 3300 lere ancak çıkabildi. Hızla ilgili bir derdim isteğim yok yanlış anlaşılmasın (yelkencilik var serde). Ama olması gerekeni düzgün hale getirmeliyiz buna çalışıyorum.
Birazda motor dairesine havuzluktan (çatlak ve gider problemi) akan suyu kesme telaşım var. Palyatif tedbirler ile motorun üzerine akan suyu kestim (damlalar) ancak kesin çözüm için çalışıyoruz. Her türlü öneri destek baştacıdır.
Saygı ve selam ile...
Motora dairesine ulasmak icin kullanilan kapagin oturmasi icin acilmis olan kanalin ortalarinda bir yerde suyu tahliye etmesi icin konulmus musluk benzeri bir parca olmasi gerekiyor. Benim teknemde o parcadan kucuk bir hortum ile disaridan gelen suyu sintine pompasinin bulundugu yere aktran basit bir sistem bulunuyordu.
Ayrica havuzluktaki dolabin arka kismi tam olarak kapali degil. Oradan akan sular direkt olarak motor kismina gitmekte. Yine ayni bolgeye gelen dis tarafta tatli su dolum agizinin olmasi gerekiyor. Oradaki baglantilarida kontrol etmenizi tavsihe ederim.
Ayrica daha once bahsettigim yan kutucuklarda biriken sularda motor dairesine ulasiyor. Kutucuklar su doluyor diye ustalardan bir tanesi her ikisinin de altini delmis. Bu yuzden yagan yagmurlar direkt olarak her iki motorun da ustune akiyordu.
Normal olarak tekneniz 30 knot hiza rahat ulasmasi gerekiyor. Cesme den Teos Marina ya giderken temiz bir alt kisim ve bakimlari yeni yapilmis motor ve kuyruklarla 30 knot hizi cok rahat gormustuk.