Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: M/Y SAKİN (ESKI ADI) YENISI YAKINDA....

• *
  • Sİ JE VİS --- WEST İSTANBUL H17
    • Rıdvan BALIKÇI Linkedin profili
M/Y SAKİN (ESKI ADI) YENISI YAKINDA....
OP: 23 Aralık 2019, 14:00:52
2014 yılında tanıştım buradaki dostlar ile... BALIKÇI soyadım denizle yakınlığımızın tarihi izi... Deniz ayrı bir sevda idi hep benim için. Sevdam yelkenli üzerine idi. Hayaller hayaller.. Olursa 55'ler civarında bir atlantik geçebilme sevdası, bir ekiple, ekip üyesi olarak... Derken istanbul'da zaman kısıtları yelken fikrini kenara koydurdu... Sonra yaşlı bir kızla tanıştım. Enteresan bir satın alma oldu. İnsanlara güvenmeyi seven benim yapabileceğim tarzda bir satın alma. Çok akıl işi bişi olmadı yani...
Neyse...
Teknemiz Marin Craft Voyager 42. 13,80 boy 3,40 en ... 2x230 volvo penta motor. 2002 model. Datça limanda bağlı idi. Transfer bakım vb derken çeşme marinaya kadar gelebildik. Malum lodos fırtınası, kızımızı çeşmede bırakmak zorunda kaldık. Hedefimiz Yakuplu West Marin... Bir an önce kızımızı getirmek için heyecanlıyım. Bakalım günler ne gösterecek. Bu arada dost sohbetlerinde de anlattım. Denizlerle çevrili bir memlekette denizci yok diye sürekli sitem ediyoruz malum. Denizci olacağım diyeni önüne gelen hazır kıta beklediği için mi acaba denizci yetişmiyor insanlar uzaklaşıyor bilemedim. Yaptığım acemilikler nedeni ile anlatmak istemediğim ( ;D) bir sürü örnek yaşadım bu süreçte. Çok umursamıyorum görmek istemiyorum şu anda ama, malesef vakıa böyle...

İsim değişikliği olacak. Şimdiki ismi Sakin.. Yeni isim şimdilik bende saklı... Değiştiğinde burada güncelleme yapacağım.

Heyecanlıyım... Uzun yıllar hayalini kurduğum deniz üzerinde olma sevdası yelkenli olmasa da bir motoryat ile gerçekleşti. Oğlumun deyimi ile de nihayet kendim için bir şey yaptım. Ve umarım hayırlı ve güzel olur.

Kıymetli insanlar biliyorum bu forumda. Uzaktan da olsa. Bir tekneniz daha oldu istanbul'da. Samimiyetle... Emrinizdedir.

• IP logged
Sİ JE VİS

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: M/Y SAKİN (ESKI ADI) YENISI YAKINDA....
#1: 23 Aralık 2019, 14:16:38
Rıdvan reis,

Hayırlısı olsun , havuzluğundan kahkaha karinasından su eksik olmasın
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#2: 23 Aralık 2019, 16:09:45
Bir deniz yıldızı daha denize kavuşmuş, hayırlı olsun, herşey kolayınıza olsun. Bir faydamız dokunursa buradayız haberdar etmeniz yeter.

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#3: 23 Aralık 2019, 17:32:36
Hayırlı olsun.
Seyahati kısmen de olsa, aradaki ortak arkadaşlardan biliyorum.
Selametle geliniz... ))
  • IP logged

• *
#4: 23 Aralık 2019, 18:08:15
Hayırlı olsun , selametle getiriniz
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#5: 23 Aralık 2019, 18:45:52
Hayırlı olsun. Selametle gelin.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#6: 23 Aralık 2019, 20:25:59
Ridvancim, mutluluklar dilerim
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#7: 23 Aralık 2019, 20:48:53
Hayirlisi olsun
 1996 modelini 3 sene kadar kullandim. Cok keyif aldigim bir tekne oldu. Yasadkgim en buyuk problem arka iskele.ve sancak.bodoslamalardaki kutucuklarin iclerine su dolmasiydi. Gerci benim teknemde.orjinal.kapaklarini sokup tik kapak haptiklarjnda dolayi olabilir ama siz yine de dikkat edin. Ayrica orjinal tentesi ile tekne cok kotu gozukuyordu. Brandaci ile kafa kafaya verip yeni tenteyi yaptirdigimda cok guzel olmustu.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#8: 23 Aralık 2019, 23:48:32
Hayırlı olsun..

Güle güle kullanın, güzel anılar biriktirin.. :)

Selametle..
  • IP logged

• *
#9: 24 Aralık 2019, 00:05:32
Hayırlı olsun. Kazası belasız nice mutlu seyirleriniz olsun.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#10: 24 Aralık 2019, 12:14:53
Sağlıkla ve keyifle kullanın inşallah. :)xx
  • IP logged
DeDe

• *
#11: 24 Aralık 2019, 20:06:55
Keyifle güzel günlerde kullanın.
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
#12: 24 Aralık 2019, 21:13:40
Hayırlı olsun. Neta pruva kaptan :)
  • IP logged

• *
#13: 24 Aralık 2019, 23:17:44
Keyifli günleriniz olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Sİ JE VİS --- WEST İSTANBUL H17
    • Rıdvan BALIKÇI Linkedin profili
#14: 25 Aralık 2019, 09:46:52
Bülent Abi, Merem Üstad, Sevgili Dedemiz iyi dilekleriniz için teşekkürler.
Forumdan tanıdığım bildiğim, Eyüp reis, Kabaalioğlu reis, Öcal abi, serkan reis, zafer reis, mikail reis , oğuzhan reis, kaan reis, Mücahit reis.. Hepinize ayrı ayrı  teşekkürler...

Kendi kendime ne oluyor diye düşünüyorum, üst üste aksilikler... Aksilikleri bir arkadaşımla paylaştığımda "nazlı kız" dedi, hemen gelmiyor... Hadi öyle olsun kulağa hoş geliyor dedim. Bir türlü getiremiyorum tekneyi. En son çeşme marina da istirahatte... Lodos fırtınası çeşmede beklemeye mecbur kıldı. Öncesinde biraz bakım onarım faslı vb yollarda oyalanmıştık zaten. Yılbaşından önce getireyim diyorum, karadan yola çıkaralım dedim. Bir sürü nakliyeci ile görüştüm, önerilen. Kimisi uçuk fiyat verdi, kimi aşağıya giden aracın dönüşünü bekleyelim dedi. En son bugün artık teyit vereyim yüklensin dedim, West marin de vinç bakıma alınmış gelse de indiremeyeceğiz. 10 gün vinç bakımda.  Buyrun bakalım...

Transferi sevdiğim tanıdığım bildiğim bir dostum yapıyordu. Yalova veya tuzlaya indirelim dedik. Reis, hava uygun değil yine gelemeyecek bekler yalovada veya tuzlada boşu boşuna marina parası öderiz dedi.

Naz mı? Aksilikler mi? Aslında çok takılmıyorum da. Yola çıktım... Arkama bakarak ilerleyemem... Şükürler olsun böyle bir başlangıç yapabildim.

Dediğim gibi teknemiz West Marinde olacak. Değerli reisler, bir tekneniz daha var istanbul'da. Her daim emrinizde. Keyifle, Zevkle..

• IP logged
Sİ JE VİS

Yukarı git