Evet esir alınışımızın 3 haftasında nihayet arkadaş Türkiye'ye gelmiş ve satışı yapalım diye arıyor.Tamam liman başkanlığında buluşmadan önce harç yatırılıyor falan derken vatandaş aracı kullanacağını ve tekneyi Bodrumda kaydettireceğini söylüyor.Tamam diyorum banka hesap numarası veriyorum ve aynı banka olsun havale hesapta anında görünebilsin diye anlatırken satış tamamlanmadan parayı yollamam falan diye daha önce aldığı 700 000 tl lik bir arsa satışını anlatıyor.Benim hesapta parayı görmem lazım diye israr edince hesaba bloke koyalım diye israr ediyor.İçim bulanıyor banka temsilcim ile konuşuyorum ve benim hesabıma bloke olmayacağını anlatıyorum.Ben 1000 000 tl lik arsayı yeni aldım diye israr ediyor.Bankacısı ile benim temsilcim konuşuyor ve adam geri adım atıyor.Ama içim iyice bulandı.Zaten adam bir tekne patronumun diyor,patronum Rus derken Alman oluyor.Patron eşimin annesi diyor,ben kayın valideye patron derim diyor da diyor.
Ertesi günü işlem yapacağız ve ben torunlarla oynarken bir arkadaş Fethiye'de tekne bakmış beğenmemiş ve teknenize alıcıyım diye beni arıyor.Satışı yarın yapacağımızı söylediğimde ''aman abi beni geçende araba satışında dolandırdılar dikkat et ''diye uyarıyor.''Aracı satış yaptığın kişi ile hesabına para yatıran kişinin aynı olmasına dikkat et, ben hesabıma para yatınca isme dikkat etmedim bir kaç gün sonra tanımadığım bir kişi kapıma polis ile geldi ve arabayı satın aldım ama arabayı bana vermedi diye parayı geri aldılar''diyerek karışık kafamı iyice bulandırmaz mı?
Satmıyacağım ulan diye saydırırken bizim Bodrum'lu arıyor.Koşullarımı tekrar ediyorum ve bu sefer vatandaş saçmalamaya başlıyor.Zaten benden kıllanmış ve ben adamı dolandırmaya mı çalışıyorum falan diye başlayınca,hadi birader sana hayırlı günler diyerek telefonu kapatıp tekrar torunlar ile ilgilenmeye başlıyorum.
Bitti mi tabii ki bitmedi telefon yine çalıyor ve 105 teklif eden İzmir'li delikanlı arıyor.Ne yaptın abi tekne hala ilanda , bir arayayım dedim deyince''gel yarın satışı yapalım diyorum.Ertesi sabah beni pasaport iskeleden alıyor ve Üçkuyular vergi dairesine harç yatırmaya geliyoruz.Fotokopi işini falan ben boş dururken hallediyorum.Tekrar arabasına yürürken biraz geride kalıyor telefonu ile bir şeyler yapıyor.Yolda bankadan temsilcim arıyor ve hesaba 105 yattı diyor.Ne ara yatırdın falan diye muhabbet ederken delikanlı''abi hangi sigortaya sigortalı ve yıllık ne kadar? diye sorunca ben de ''tekne yaşlı diye 4-5 yıldır sigorta yapmıyorlar'' deyince az kalsın kaza yapıyordu garibim.''Abi ne yapacağım ben Yunana falan gidecektim,ne yapacağız şimdi ''diye karalar bağlıyor.Konağa yaklaştık ve ''sen üzülme ben hemen eve gider senin parayı geri yollarım''deyince biraz rahatlıyor ve beni Pasaport iskelesine bırakıyor.
Ulan yaşlı kız seni yine everemedik diye vapura binip dönüyorum ki yolda yine bir telefon.Başka bir İzmir'li delikanlı ''abi tekne ''diyor. ''Bak birader tekne yaşlı ve sigortası falan yok'' deyip kapatacağım ama 'farketmez abi sigorta falan ne zaman görürüz diye yineliyor.Durumu anlatıyorum'' adamın parasını yollayayım seninle yarın marinaya gideriz '' diyerek kapatıyorum.
Ertesi günü 1 Temmuz ve satışı 110 dan yapıyoruz.
Bir yaşlı tekne sattık ne maceralar yaşadık, alışımız bir filim idi satışımız dizi filim oldu.Öğrenecek daha neler varmış diyerek benim gibi satış özürlüler var ise ders olur kabilinden anlatalım dedik.Vaktinizi aldım ise affola.