Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kabotaj bayramı bana pek de bayram değildi

• *
Utku Dede'm,

Hayırlı olsun, gönlüne göre olsun.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
  • Viya böyle!
Dede'm hayırlı olsun, yıllardır Far Out hakkında klavyenizden o kadar yazı ve yorum okudum ki, kendi teknem kadar yakından tanıyorum neredeyse.

Yeni sahibi selametle, keyifle kullansın.

• IP logged
Yolu denizden geçen herkesle, elbet bir gün, bir yerde buluşuruz!

• *
    • Classicboats Turkiye
Utku Bey hayırlı olsun.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Bilen bilir
Sevgili dostlar iyi dileklerinize çok teşekkürler. :)
İşin aslı linkini verdiğim tekne yıllar önce Martı marinada almayı düşlediğim bir tekne.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-moody-43-ingiliz-yapimi-3-kamarali-2-wc-dus-13m-yuksek-tavan-697571922/detay

Tekne şu an bana göre çok kelepir görünüyor.
Ama bunun marina kirası herhalde bir yıllık emekli maaşımdır. :'(
Bu durumda küçük 2-3 kişilik bir yelkenliyi yazlığın önünde görmeyi hayal edebilirim. ;)
İzmirli teknesi olmayan arkadaşlar bir ortaklık kurup alalım mı desem ne dersiniz?
Gerçi biz Türk'er ortaklık deyince çok fazla irkiliyoruz ama, ben yine de söylemiş olayım aklımdakini. ?0-?

• IP logged
DeDe

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
Şu ortaklığın sorumlulukları  faydaları hakkında biraz bilgi verebilirmisin
  • IP logged

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
FarOut, büyütmek maksadıyla satıldı demek; hayırlı olsun. Gönlünüze göre yeni teknenize kavuşursunuz İnşaallah.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Sevgili dostlar iyi dileklerinize çok teşekkürler. :)
İşin aslı linkini verdiğim tekne yıllar önce Martı marinada almayı düşlediğim bir tekne.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-yelkenli-moody-43-ingiliz-yapimi-3-kamarali-2-wc-dus-13m-yuksek-tavan-697571922/detay

Tekne şu an bana göre çok kelepir görünüyor.

Güzel tekneymiş, temiz duruyor, fiyatı da fena değil.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Bilen bilir
Şu ortaklığın sorumlulukları  faydaları hakkında biraz bilgi verebilirmisin

Mesela dedim. :)
Deniz ve yelken seven arkadaşlar masrafları paylaşır en basitinden.
Aynı satış sitesinde ortak tekne alımı için ilan var.Ortaklık koşulları nelermiş  bakılabilir.
Bir grup İzmir'li alırız.Hep bir güneye inilir yaz başında.Örneğin Hisarönünde alargada kalınır.Anlaşılan zamanlarda kişiler aileleri ile gidip kalır.Yaz sonu örneğin Kuşadası marinaya geri dönülür vs.
Ortakların arkadan çekilmiş fotoğraflarından uygun görüntü verenler dünya turu bile yapabilir.Bu tekne daha önce bu işi yapmış yol yordam biliyor. ;D
  • IP logged
DeDe

• *
  • Donatan Temsilcileri
Utku Dedem Size de alan şanslı reise de hayırlı olsun. Denizden kopmanız imkansız. Herşey gönlünüzce olsun. Tekneyi özlerseniz Andromedaya da bekleriz her zaman.
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
Utku Dedem Size de alan şanslı reise de hayırlı olsun. Denizden kopmanız imkansız. Herşey gönlünüzce olsun. Tekneyi özlerseniz Andromedaya da bekleriz her zaman.

Çok teşekkür ederim. :)
Artık bizi eşkiyalar mı soydu pardon marinalar mı soydu durumu olmadığı için etkinliklere katılabileceğim. ;D
Bu vesile ile de tüm dostları ,gerçi pek yol üzeri değil ama, Manal koyuna davet etmek isterim. !O__
Yatacak yerimiz,yiyecek yemeğimiz ve içecek cabarne lo dünüromuz sizleri bekliyor. Mordoğan'a 10, Balıklıova'ya 5 km. dir yolumuz.Yakın marina ve barınaklara da uber servisi mevcuttur. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Satışın şokunu atlatınca satış sırasındaki ilginçlikleri anlatayım diye düşündüm.Bu arada iyi ki sattı yoksa daha sık yazacaktı bu dede diyenlere esef ediyorum. ;D
Bayramın bir gün öncesi 3 haftadır 50 avro kapora verip satışı bağlayan delikanlı ile olan komiklikleri es geçmemeliyim.
Uzun süredir teknenin sancak kıç kalçalığında asılı duran sarı satılık yazısı yırtılmış ve ben de yenisini asıyordum. Bir gün evvel de sahibinden.com a ilan vermiştim.Telefonlar çalışıyor ve İzmir'den bir arkadaş tekneyi görebilirmiyiz diye soruyordu.Beni evden alıyor ve tekneye kadar 40 yıllık dost oluyorduk.Dönüşte teknemin ilan fiyatı olan 115 000 tl nin uygun olduğunu ve pazarlık yapmak istediğini ve yapacağı ilaveler göz önüne alınırsa 105 000 tl verebileceğini söyleyerek istediğim zaman kendisini arayabileceğimi belirtiyor ve evime bırakıyor.Satış gibi işlerin benim gibi memur emeklisine çok uzak işler olduğunu anlıyorum.Zaten 130 bile yazabilirdin abi diyerek bunu açıkça da belirtmişti.Ben ise arasını yapalım 110 olsun bari diye bir cümle edebilmiştim. :-[
Ertesi gün başka bir arkadaş tekneyi çok almak istediğini ve Bodrum'dan tekneyi görmeye geleceğini bu arada satmamamı söyleyerek cumartesi için randevu istiyordu.Sözleştik Sığacık yolundayım ve telefon bir kişi Sığacık'tan aradığını ve tekneyi görmek istediğini  söylüyor olur diyerek marinaya gelince ararım diyorum.Bu arada bir başka telefon ve yine İzmir'den bir arkadaş randevu istiyor. tamam diyorum ve akşam üzeri son randevuyu ona yazıyorum. :D
Teos'lu arkadaş makina müh. ve tekne incelemesi sonucu o da yapacakları ilaveleri düşüp bir fiyat teklif edeceğini söylerken hanımının da görmesi için 2. randevuyu almak istiyor.
Bodrumlu delikanlı tekneyi çok seviyor 20 kusur metroluk bir yatın kaptanı olduğunu bunu kendi kişisel çıkışlarında tek başına kullanmak için alacağını söyleyip zorla elime 50 avro tutuşturarak 110 a anlaştık abi kesin alacağım diyerek gidiyor. :o
Araya 3 hafta civarı bir bekleme giriyor.Merak etmeyin ben daha kısa zamanda geri geleceğim. ;)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Bilen bilir
Evet esir alınışımızın 3 haftasında nihayet arkadaş Türkiye'ye gelmiş ve satışı yapalım diye arıyor.Tamam  liman başkanlığında buluşmadan önce  harç yatırılıyor falan derken vatandaş aracı kullanacağını ve tekneyi Bodrumda kaydettireceğini söylüyor.Tamam diyorum banka hesap numarası veriyorum ve aynı banka olsun havale hesapta anında görünebilsin diye anlatırken satış tamamlanmadan parayı yollamam falan diye daha önce aldığı 700 000 tl lik bir arsa satışını anlatıyor.Benim hesapta parayı görmem lazım diye israr edince hesaba bloke koyalım diye israr ediyor.İçim bulanıyor banka temsilcim ile konuşuyorum ve benim hesabıma bloke olmayacağını anlatıyorum.Ben 1000 000 tl lik arsayı yeni aldım diye israr ediyor.Bankacısı ile benim temsilcim konuşuyor ve adam geri adım atıyor.Ama içim iyice bulandı.Zaten adam bir tekne patronumun diyor,patronum Rus derken Alman oluyor.Patron eşimin annesi diyor,ben kayın valideye  patron derim diyor da diyor. ?0-?
Ertesi günü işlem yapacağız ve ben torunlarla oynarken bir arkadaş Fethiye'de tekne bakmış beğenmemiş ve teknenize alıcıyım diye beni arıyor.Satışı yarın yapacağımızı söylediğimde ''aman abi beni geçende araba satışında dolandırdılar dikkat et ''diye uyarıyor.''Aracı satış yaptığın kişi ile hesabına para yatıran kişinin aynı olmasına dikkat et, ben hesabıma para yatınca isme dikkat etmedim bir kaç gün sonra  tanımadığım bir kişi kapıma polis ile geldi ve arabayı satın aldım ama arabayı bana vermedi diye parayı geri aldılar''diyerek karışık kafamı iyice bulandırmaz mı? >:(
Satmıyacağım ulan diye saydırırken bizim Bodrum'lu arıyor.Koşullarımı tekrar ediyorum ve bu sefer vatandaş saçmalamaya başlıyor.Zaten benden kıllanmış ve ben adamı dolandırmaya mı çalışıyorum falan diye başlayınca,hadi birader sana hayırlı günler diyerek telefonu kapatıp tekrar torunlar ile ilgilenmeye başlıyorum. :)
Bitti mi tabii ki bitmedi telefon yine çalıyor ve 105 teklif eden İzmir'li delikanlı arıyor.Ne yaptın abi tekne hala ilanda , bir arayayım dedim deyince''gel yarın satışı yapalım diyorum.Ertesi sabah beni pasaport iskeleden alıyor ve Üçkuyular vergi dairesine harç yatırmaya geliyoruz.Fotokopi işini falan ben boş dururken hallediyorum.Tekrar arabasına yürürken biraz geride kalıyor telefonu ile bir şeyler yapıyor.Yolda bankadan temsilcim arıyor ve hesaba 105 yattı diyor.Ne ara yatırdın falan diye muhabbet ederken delikanlı''abi hangi sigortaya sigortalı ve yıllık ne kadar? diye sorunca ben de ''tekne yaşlı diye 4-5 yıldır sigorta yapmıyorlar'' deyince az kalsın kaza yapıyordu garibim.''Abi ne yapacağım ben Yunana falan gidecektim,ne yapacağız şimdi ''diye karalar bağlıyor.Konağa yaklaştık ve ''sen üzülme ben hemen eve gider senin parayı geri yollarım''deyince biraz rahatlıyor ve beni Pasaport iskelesine bırakıyor. :(
Ulan yaşlı kız seni yine everemedik diye vapura binip dönüyorum ki yolda yine bir telefon.Başka bir İzmir'li delikanlı ''abi tekne ''diyor. ''Bak birader tekne yaşlı ve sigortası falan yok'' deyip kapatacağım ama 'farketmez abi sigorta falan ne zaman görürüz diye yineliyor.Durumu anlatıyorum'' adamın parasını yollayayım seninle yarın marinaya gideriz '' diyerek kapatıyorum. :-\
Ertesi günü 1 Temmuz ve satışı 110 dan yapıyoruz. :)
Bir yaşlı tekne sattık ne maceralar yaşadık, alışımız bir filim idi satışımız dizi filim oldu.Öğrenecek daha neler varmış diyerek benim gibi satış özürlüler var ise ders olur kabilinden anlatalım dedik.Vaktinizi aldım ise affola. ;)
  • IP logged
DeDe

n

nuri_kongur

Modeli eski diye sigortalamamak tuhaf bir şeymiş. Umarım gönlünüze göre çözümlere kavuşursunuz.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Abi hikayesi bereketli, eğlenceli  olsun cebinize giren.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Bilen bilir
Modeli eski diye sigortalamamak tuhaf bir şeymiş. Umarım gönlünüze göre çözümlere kavuşursunuz.

Bu neden ile yıllardır çalıştığım sigortacımı değiştirdim.Aramızda konunun uzmanı arkadaşlar vardır,yanlışım olursa düzeltirler.
İlk aldığımda eksper istedim ve eksper rapor verdi ve sigortalandı.O zaman ki durumda dünya turu yapabilecek sınırları kapsayan bir sigorta yapılmıştı diye hatırlıyorum.
Zamanla önce Akdeniz'e hapsolduk.Daha sonra ege denizi ile sınırlandık ve nihayetinde Türk karasularında dediler.Pek üstünde durmadım o zamanlar ama ödediğim bedel de genç teklere oranla çok yüksekti.En sonunda sigortacım tam zayi sigorta yapıyorlar ve 3. şahıslar yok deyince kızdım ve artık sigorta yok dedim. >:(
Bir kaç yıl sonra marina cazlamaya başladı ve ya sigorta ya feragatname imzalayın diye taciz etmeye başladılar.Ben de imzalamam kardeşim deyince bu sefer motor sigortası yaptırın yüksek fiyatlı motor takmışsınız gibi diyerek saçmalamak dahil her şekilde tacizler devam etti.En son marina sigortası diye bir uygulamadan bahsettiler(3. şahıslara karşı ve 300 tl karşılığı 100 000 tl.lik bir sigorta) ve bu sigorta ile sigortalanmış 72 model bir teknenin sigorta poliçesi ve benim teknenin güncel fotoları ile 5 ayrı sigortaya başvuru yapıldı ve hepsinde de ret etti firmalar.Bahane yaşı idi.
Şu an ki sigortacım sizin sigortanız ilk gün yapıldığı koşullarda her hangi bir olay olmadığı sürece ve siz devam ettiğiniz sürece devam etmeli idi diyor.Aynen aldığımız bir arabanın kaskosunun hasarsızlığının ve arabanın yaşlanmasına bakılmaksızın devam etmesini de örnek veriyor.
Sonuç itibari ile sattık kurtulduk gibi bir durum oldu artık.Marina bu denli taciz etmese idi hala her türlü zorluğa rağmen devam ederdim belki de.
En rahat uykularım Far Out daki uykularım idi. :'(
Artık cebimiz para gördüğüne göre de Adana etkinliğine katılmak farz oldu gibi. ;)
En komiği de sattıktan bir hafta sonra yazlığa gelirken yolda telefon çaldı ve ''Teos marinadan arıyorum Utku bey sizin Far Out un sigortası hakkında  konuşacağım'' diyen şahsa ''düşün artık yakamdan lütfen tekneyi satalı bir hafta oldu,yeni sahibi de feragatnameyi imzaladı nasıl çalışıyorsunuz siz böyle''cevabını vermem oldu. :)
  • IP logged
DeDe

Yukarı git