Ne kadar zaman aralığında bu temizlik yapılmalı?Sorun çıkmasını beklemeden yapılmalı mı.?
Alıntı yapılan: Mustafa Ertör - 15 Mayıs 2019, 01:23:39Ne kadar zaman aralığında bu temizlik yapılmalı?Sorun çıkmasını beklemeden yapılmalı mı.?Mesela benimki 2 yıl önce değişmişti. En fazla 100 saat çalıştı, ne dersiniz?
Benimkinin rengi soğutma suyunun antifrizinin rengi Erman. Benim de tekne 3 senedir bende eski sahibi bakmamıştır motora muhtemelen. Pembe renkli soğutma suyum. Deminarelize su kullanmayı deneyeceğim bu sefer. Enerji santrallerinde türbin kanatları korozyona uğramasın diye minerallerinden arındırılmış su kullanırız. Motorda da işe yarar diye düşünüyorum ancak içine antifriz katınca özelliğini kaybeder mi onu araştıracağım önce. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O turuncu renkli çamur benim de aşina olduğum bir durum. 55 Volvo sdrive ın hararet, termostat değişimi vb problemlerinde hep kondese etrafında bu yoğun çamuru buldum. Bence rengi antifrizden geliyor. Kullanma kıavuzunda iki yılda bir suyunu boşaltıp yıkama ve yeni su ve antifriz ile doldurma tavsiyesi var. Antifrizi %50 tavsiye ediyor. Bu kadar yoğun antifriz mi çamuru oluşturup borular etrafındaki su dolaşımını yavaşlatıyor. Ve hararet yapıyor diyorum ?Ben iki yılda bir düzenli yıkama ve su+antifriz değişmeyi uygulamaya karar verdim artık.