Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Küçük kayık ile yaz planları

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
Ynt: Küçük kayık ile yaz planları
#15: 29 Ocak 2019, 09:18:25
Rota Martı yelkenlinin şöyle bir fotosunu dailave edelim.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#16: 29 Ocak 2019, 09:37:19
Hulusi Reisim sizin Yelken Dünyası'nda yazdığınız yazıyı okumuştum.Ozamanlar bir çok dostumuz küçük tekneler ile denize adım atmışlardı. Eyüp Ogan Reisin Vişne'si,Çetin Kent reisin Tweety'si,Ömer Kırcal'ın Weekender'i,Sizin Gülen Martı'nız bir anda aklıma gelenler.Sonradan hepimiz daha iyi, daha büyük teknelere sahip olduk.
Bir ara (ozamanlar) küçük tekneleri olan denizcilerin tekneleriyle hafta sonları biraraya gelme etkinliği yapılıyordu.Sonra  o da bitti.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#17: 29 Ocak 2019, 10:22:16
Hulusi Abi , Gülen Martı ile seyrinizi tekrar keyifle okudum. Riva için izin gerekiyor mu bilmiyorum. Ama Büyükçekmece, Küçükçekmece Gölleri için izin gerektiğini duymuştum.Riva'da römorktan tekne indirebilecek bir rampa var, tam köprünün iç tarafında kalıyor. Riva da içerilere ilerledikçe yelken yapılabilecek genişlikte debisi çok düşük bir halde kıvrımlı güzel bir ortam var.

Benim önerim fiber kayıklarımızı götüremesek bile, şişme botlarımızla bu etkinliği yaparız. alırız kamp malzemelerimizi Cumartesi gider , kurarız çadırlarımızı uygun bir yere, gece kampımızı yapar pazarda döneriz. Fena da olmaz , hatta bunu terkos gölünde bile yapabiliriz. Alternatif çok aslında. Ama havalar biraz ısınınca tabi ki, şöyle Mayıs -Haziran gibi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Bilen bilir
#18: 29 Ocak 2019, 10:47:36
Alıntı yapılan:  Ama havalar biraz ısınınca tabi ki, şöyle Mayıs -Haziran gibi.
[/quote

Ahmet kaptanım anlaşılan bu aralar çok üşüdün.  ;)
Bir haftalık antibiyotik tedavisini dün tamamladım.Ama senin kadar üşümedim. :D
İlk okulda Haziran-Temmuz Ağustos yaz ayları diye duvarda bir resimli pano vardı. ?0-?
Bu sene anlaşılan havalardan hiç ümidin yok. ???
Çok güldüm sabah sabah,Allah seni de güldürsün. ;D
  • IP logged
DeDe

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#19: 29 Ocak 2019, 11:05:20
Alıntı yapılan:  Ama havalar biraz ısınınca tabi ki, şöyle Mayıs -Haziran gibi.
[/quote

Ahmet kaptanım anlaşılan bu aralar çok üşüdün.  ;)
Bir haftalık antibiyotik tedavisini dün tamamladım.Ama senin kadar üşümedim. :D
İlk okulda Haziran-Temmuz Ağustos yaz ayları diye duvarda bir resimli pano vardı. ?0-?
Bu sene anlaşılan havalardan hiç ümidin yok. ???
Çok güldüm sabah sabah,Allah seni de güldürsün. ;D

Sormayın Utku Dede zaten soğuğu fazla sevmem. Bu sene de sonbahardan bu haftaya kadar İstanbul çok soğuk geldi.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#20: 29 Ocak 2019, 11:09:55
Daha önce izlemiştim, kano ile  çapraz dere rotasını yapmışlardı. Fakat 7. dakikadaki köprü belki yelkenli için sorun olabilir. Bu video da mevsime göre su yüksekliği nedir bilemedim.
Buyrunuz Uluabat - Çaprazdere Rotası

• IP logged

n

nuri_kongur

#21: 29 Ocak 2019, 18:33:11
Daha önce izlemiştim, kano ile  çapraz dere rotasını yapmışlardı. Fakat 7. dakikadaki köprü belki yelkenli için sorun olabilir. Bu video da mevsime göre su yüksekliği nedir bilemedim.
Buyrunuz Uluabat - Çaprazdere Rotası

İkinci kısmı burada

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2019, 21:12:37 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
#22: 29 Ocak 2019, 20:35:47
Hulusi Reisim sizin Yelken Dünyası'nda yazdığınız yazıyı okumuştum.Ozamanlar bir çok dostumuz küçük tekneler ile denize adım atmışlardı. Eyüp Ogan Reisin Vişne'si,Çetin Kent reisin Tweety'si,Ömer Kırcal'ın Weekender'i,Sizin Gülen Martı'nız bir anda aklıma gelenler.Sonradan hepimiz daha iyi, daha büyük teknelere sahip olduk.
Bir ara (ozamanlar) küçük tekneleri olan denizcilerin tekneleriyle hafta sonları biraraya gelme etkinliği yapılıyordu.Sonra  o da bitti.

Mustafa Reisim, Kıymetli Komşum; seyehat öyküsünü hatırlamanıza çok sevindim. Küçük güzeldir muhakkak. Biraz minimalistliği de temsil ediyor. Siz de "Küçük" ismini ne güzel koymuşsunuz. Belli ki sizin dünyanızda da ayrı bir yeri var. Keyifle kullanın İnşaallah.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#23: 29 Ocak 2019, 20:39:18
Benim önerim fiber kayıklarımızı götüremesek bile, şişme botlarımızla bu etkinliği yaparız. alırız kamp malzemelerimizi Cumartesi gider , kurarız çadırlarımızı uygun bir yere, gece kampımızı yapar pazarda döneriz. Fena da olmaz , hatta bunu terkos gölünde bile yapabiliriz. Alternatif çok aslında. Ama havalar biraz ısınınca tabi ki, şöyle Mayıs -Haziran gibi.

Bak bu şişme bot fikrini tuttum. Riva deresinde güzel bir etkinlik olur.
  • IP logged

• *
#24: 29 Ocak 2019, 20:47:23
Biraz heyecanlanalım.  ;)
 ...
  4.58de ekranın sağ köşesine dikkat edin. Tanıdık bir Hanımefendi de  katılmış :)

Cem Reis, paylaşımlar için teşekkürler; çok makbule geçti. 4.58 deki hanımefendi kimdi, biraz ipucu versen. Tanıdık bir teknenin benzerimi, yoksa ta kendisi mi?
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#25: 29 Ocak 2019, 21:00:20
Adını sanını bilemediğim bizim yerli yapım bir gulet. Arması "olması gerektiği gibi" olduğundan gözden kaçıyor  :P
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
#26: 29 Ocak 2019, 21:12:11
Adını sanını bilemediğim bizim yerli yapım bir gulet. Arması "olması gerektiği gibi" olduğundan gözden kaçıyor  :P

Şu olsa gerektir. Evet, dediğiniz gibi harika bir yelken donanımı var; dikkatinizden kaçmamış. Teşekkürler
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#27: 29 Ocak 2019, 21:50:41
 :)xx :)xx
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#28: 29 Ocak 2019, 22:55:55
Çok güzel planlar. Küçük Kayık ismini ben de çok seviyorum. Bizim esas reis de özendi bu işe. Bu gidişle yaza kadar biz de bir küçüğe danışabiliriz. :)
  • IP logged

• *
#29: 29 Ocak 2019, 23:37:51
Eğer yolunda giderse planladıklarımızı gerçekleştirmek için yola koyulduk bile.Ahmet Reis çeki demiri takan bir yerle görüştü.Çeki demirinin bir sürü özelliği varmış.projesi,takılması muayenesi onayı çok hevesli olmasak vazgeçmek işten bile değil..
Bugünkü sohbette Terkos gölünün de romörk olursa iyi bir seyir yeri olabileceğini konuştuk.Terkosta  turna balığı avcılığı yapan tanıdığım biri elektrik motorla tekne kullanmanın yasak olmadığını söylemişti.Küçük'ün motoru elektrikli ve zaten yelken açacağız.
Andromeda Reisleri,sizlerin de ilgi duymanıza çok sevindim.Çok güzel olacak.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

Yukarı git